Gazete Vatan Logo
Fenerbahçe Takım arkadaşları bulduklarını atsalar Arda Güler hem asist hem gol kralı olacak

Takım arkadaşları bulduklarını atsalar Arda Güler hem asist hem gol kralı olacak

Son oynana Hull City maçında attığı gol ve yaptığı asistle tüm futbolseverleri yine kendine hayran bırakan Arda Güler için Acun Ilıcalı "Türk futbolunun geleceği" ifadelerini kullandı.

Takım arkadaşları bulduklarını atsalar Arda Güler hem asist hem gol kralı olacak

Sarı-Lacivertlilerde geride kalan sezonun en büyük kazanımı Arda Güler oldu. Arda, ligde gol atan en genç Fenerbahçeli oyuncu olarak kulüp tarihine geçti. Sezonun son bölümünü sakatlığı nedeniyle kaçıran 17 yaşındaki yıldız, yeni sezona da müthiş bir giriş yaptı. Jorge Jesus, Hull City karşısında öğrencisini 61. dakikada oyuna sürdü.

Arda Güler, oyunda kaldığı yarım saatlik bölümde 19 kez topla buluştu, 9 pasının 5'i, şut pası oldu, 3 ortasında isabet sağladı. Genç oyuncu tek şutunu ise 87. dakikada frikikten çekti ve ağları sarstı. Serdar Dursun'un attığı golde de Arda Güler'in imzası vardı. İşte dakika dakika 17'lik yıldızın yarattığı tehlikeler...

Serdar Aziz atamadı

65. dakika: Arda Güler'in sağ taraftan kullandığı kornerde Serdar Aziz kafayı vurdu ama çerçeveyi tutturamadı. 71. dakika: Ceza sahasının solunda topu aldı, çalımını attı ve pasını yolladı. Zajc'ın vuruşu savunmadan sekip kornere gitti. 72. dakika: Soldan kullandığı kornerde yine Serdar Aziz yükseldi, yine kafayla dışarı gönderdi.

Haberin Devamı

Kaleci hareketsiz kaldı

74. dakika: Bu kez sağ tarafta köşe gönderinin başına geçen Arda'nın ortasında Berisha kafayla dışarı vurdu. 87. dakika: Ceza sahası dışı sağ çaprazdan kullanılan serbest vuruşta topun başına geçen Arda Güler müthiş vurdu, kaleci Baxter hareket bile edemeden topu ağlarında gördü. 89. dakika: Arda, ceza sahasında solda topla buluştu, bekletmeden pasını yolladı. Berisha'nın vuruşunda savunmadan seken topu Serdar Dursun kafayla filelere yolladı.

Arda Güler'den maç sonu paylaşım;

Genç futbolcu paylaşımında, "Hayallerimi gerçekleştirdiğim her an daha iyisini hayal etmek için çalışmaya devam edeceğim. Desteğiniz için herkese teşekkür ederim. Şükürler olsun" ifadelerini kullandı.

Acun'dan Arda Güler'e övgü

Hull City'nin sahibi Acun Ilıcalı, Fenerbahçe maçının ardından değerlendirmelerde bulundu. Takımının oyunundan memnun olduğunu belirten Türk iş insanı, "Sonuçta Fenerbahçe ile oynuyoruz. Sezonu 2 hafta önce açtık. 5 transferimiz oynamadı. O açıdan iyi mücadele ettik. Fenerbahçe'ye karşı 85 dakika dayanabilmek bizim için gurur. Biz de Championship'te bir yerlere gelmek istiyoruz. Arda Güler, Türk futbolunun geleceği. Attığı her gol bizi de mutlu eder. Bizim açımızdan manevi değeri yüksek bir maçtı. Benim için Arda'nın gol atması da önemliydi" açıklamasını yaptı.

Takım arkadaşları bulduklarını atsalar Arda Güler hem asist hem gol kralı olacak

Haberin Devamı