Gazete Vatan Logo
Fenerbahçe 17 yaş, 251 gün! Jude Bellingham değil Arda Güler

17 yaş, 251 gün! Jude Bellingham değil Arda Güler

Dün gece hem attığı gol hem de yaptığı asistle Dinamo Kiev galibiyetinin mimarlarından biri olan Arda Güler'in Fenerbahçe tarihine geçmesi sadece Sarı Lacivertli taraftarları değil tüm Türkiye'yi sevince boğdu.

17 yaş, 251 gün! Jude Bellingham değil Arda Güler

Dinamo Kiev, UEFA Avrupa Ligi B Grubu'nun 6'ncı haftasında Fenerbahçe'yi konuk etti. Heyecan dolu müsabakada Hırvat hakem Duje Strukan görev aldı. Sarı-lacivertlilerin 17 yaşındaki oyuncusu Arda Güler maça damga vuran isim oldu. Arda Güler gösterdiği performasla müsabakanın yıldızı oldu.

Fenerbahçe Teknik Direktörü Jorge Jesus, Dinamo Kiev deplasmanında Arda Güler'e ilk 11'de forma şansı verdi. Genç orta saha için müsabaka öncesinde tribünlerde büyük bir ilgi gösterildi. Arda Güler'in yanı sıra Jorge Jesus ilk 11'de şu isimleri tercih etti: Altay Bayındır, Osayi, Serdar Aziz, Szalai, Ferdi Kadıoğlu, Arao, Crespo, Lincoln, Valencia, Batshuayi.

TARAFTARLAR YALNIZ BIRAKMADI

Fenerbahçe taraftarları, Polonya'da oynanan müsabakada takımlarını yalnız bırakmadı. Sarı-lacivertli taraftarlar kendilerine ayrılan bölümü tamamen doldurdu. Fenerbahçe tribünleri futbolcular ve teknik direktör Jorge Jesus için uzun süre tezahüratlarda bulundu.

PENALTI BEKLENTİSİ KARŞILIKSIZ KALDI

Kritik müsabakanın 17'nci dakikasında Enner Valencia'nıun şutunda Tymchky'e meşin yuvarlak çarptı. Top daha sonra auta çıktı. Fenerbahçe cephesi pozisyonda penaltı bekledi, karşılaşmanın hakemi bir süre oyunun başlamamasını istedi. VAR incelemesinde herhangi bir elle oynama tespit edilmedi ve oyun devam etti.

ARDA HATAYI AFFETMEDİ

Haberin Devamı

Zorlu mücadelenin 23'üncü dakikasında sol kanattan gelişen atakta Miguel Crespo topu penaltı noktasına doğru doldurdu. Enner Valencia'nın bulunduğu yerde Dinamo Kiev kalecisi Buschan topu yumruklamak isterken yere düştü. İki futbolcunun yerde kaldığı pozisyonda topu önünde bulan Arda Güler ceza sahası dışından aşırtma bir vuruş yaparak fileleri havalandırdı.

JESUS VE İSMAİL YANAKLARINDAN ÖPTÜ

Arda Güler attığı gol sonrası büyük sevinç yaşadı. 17 yaşındaki genç yıldız, Fenerbahçe yedek kulübesine doğru koştu. Jorge Jesus ilk olarak Arda Güler'i yanaklarından öptü ve öğrencisini tebrik etti. Arda Güler'i yanaklarından öperek tebrik eden bir diğer isim İsmail Yüksek oldu. Bu sırada bir VAR incelemesi yapıldı ve herhangi bir ihlal tespit edilmedi. Genç yıldız Arda Güler gol sevinci sırasında formasının altında yer alan tişörtü gösterdi. Tişörtte, "Annecim seni çok seviyorum" ifadeleri yer aldı.

Haberin Devamı

VALENCİA ZORU BAŞARDI

Heyecan dolu karşılaşmanın 34'üncü dakikasında Altay Bayındır'ın uzun pasında Dinamo Kiev savunmasının kaleciye dönmek istediği topta araya Enner Valencia girdi. Enner Valencia, ceza sahası dışına doğru açılan Buschan'ı geçti ancak açısı daraldı. Ekvadorlu yıldızın şutunda top yan ağlarda kaldı.

ARDA GÜLER KORKUTTU

Kritik müsabakanın 36'ncı dakikasında Arda Güler, Sydorchuk ile girdiği ikili mücadelede yerde kaldı. Genç futbolcu bir süre yerden kalkamadı. Arda Güler'in başını tuttuğu anlarda sahaya sağlık heyeti girdi. Arda Güler yapılan tedavi sonrası ayağa kalkabildi.

FENERBAHÇE TARİHİNE GEÇTİ

Opta'nın verilerine göre; Arda Güler, Fenerbahçe tarihine geçti. Dinamo Kiev filelerini havalandıran Arda Güler, Avrupa kupalarının grup ve sonrası aşamalarında Fenerbahçe formasıyla gol atan en genç futbolcu unvanının sahibi oldu.

AVRUPA'DA İLK GOLÜ

Haberin Devamı

Fenerbahçe'nin 17 yaşındaki yıldızı Arda Güler kariyerinde bir ilke imza attı. Genç oyuncu, Avrupa'da ilk golünü Dinamo Kiev filelerine gönderdi. Öte yandan Arda Güler bu sezon toplamda 3'üncü kez rakip fileleri havalandırdı.

ASİST ARDA GÜLER'DEN

Zorlu müsabakanın 45+2'nci dakikasında Fenerbahçe'nin kazandığı köşe vuruşunda topun başına Arda Güler geçti. 17 yaşındaki genç oyuncunun ortasında Willian Arao ön direğe hareketlendi. Arda Güler'in ortasında Willian Arao'nun kafa vuruşunda top ağlarla buluştu ve sarı-lacivertliler 2-0'lık üstünlüğü yakaladı.

Arda Güler, Jude Bellingham'ı geride bırakarak bu sezon Avrupa kupalarının grup aşamasında bir maçta hem gol atan hem de asist yapan en genç oyuncu oldu.

1 - Arda Güler: 17 yaş, 251 gün
2 - Jude Bellingham: 19 yaş, 98 gün

BÜYÜK DESTEK

Genç yetenek maçın 64. dakikasında oyundan çıktı. Tribünlerde yer alan sarı-lacivertli taraftarlar Arda Güler'e tezahüratlar ve alkışlarla büyük destek verdi. Başarılı futbolcu da tribünlere dönerek alkışlarla karşılık verdi.

17 yaş, 251 gün Jude Bellingham değil Arda Güler

Haberin Devamı