Gazete Vatan Logo
Futbol Molde hangi ülkenin takımı, Molde hangi ligde? Molde takımının kadro değeri nedir, Molde takımı hangi Türk takımlarıyla oynadı?

Molde hangi ülkenin takımı, Molde hangi ligde? Molde takımının kadro değeri nedir, Molde takımı hangi Türk takımlarıyla oynadı?

Molde nerenin takımı, Molde hangi ligde? Galatasaray’ın UEFA Şampiyonlar Ligi play-off turunda rakibi Molde oldu. Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme turunda, Molde, Klaksvik'i sahasında 2-0 mağlup etti. Klaksvik ilk maçı 2-1 kazanmasına rağmen toplamda 3-2 öne geçen Molde turu atlayan taraf oldu. Peki Molde hangi ülkenin takımı? Molde nerenin takımı? Molde oyuncuları kimler? İşte Molde takımı hakkında bilgiler.

Molde hangi ülkenin takımı, Molde hangi ligde? Molde takımının kadro değeri nedir, Molde takımı hangi Türk takımlarıyla oynadı?

UEFA Şampiyonlar Ligi'nde play-off turu kapsamında bugün Galatasaray Molde ile karşı karşıya gelecek. Galatasaray, Şampiyonlar Ligi play-off turu rövanş maçında Molde'yi konuk edecek. Deplasmandaki ilk maçı 3-2 kazanan sarı-kırmızılılar, rakibini elemesi halinde Şampiyonlar Ligi'nde gruplara kalacak. Molde’nin hangi ligde ve hangi ülkenin takımı olduğu merak ediliyor.

Molde nerenin takımı?

Molde Fotballklubb, 1911 yılında Norveç'in Molde şehrinde kurulmuş profesyonel futbol kulübü. Norveç'in en üst düzey ligi olan Eliteserien'de mücadele etmekte ve iç saha maçlarını 11.800 kapasiteli Aker Stadyumu'nda oynamaktadır. Kurulduğunda adı International olan kulüp, daha sonra Molde adını almıştır.

Yedi kez 2. sırada bitirdği Norveç Ligi'nde 2011, 2012 ve 2014 yıllarında, üç kez finalde kaybettiği Norgesmesterskapet'te de 1994, 2005, 2013 ve 2014 yıllarında şampiyonluklar yaşamıştır. Molde, UEFA Şampiyonlar Ligi grup aşamasında sadece 1999-2000 sezonunda mücadele etmiştir. Real Madrid, Porto ve Olympiakos ile eşleştiği grupta tek galibiyetlerini evinde 3-2 yendiği Olympiakos karşısında alabilmiştir.

Haberin Devamı

Avrupa kupalarında en farklı galibiyetini 2015-16 sezonu Şampiyonlar Ligi 2. Ön Eleme Turu'nda Pyunik karşısında 5-0'lık skorla alan Norveç ekibinin en farklı mağlubiyeti ise 1975-76 sezonu UEFA Kupası 1. Turu'nda İsveç ekibi Östers IF karşısındaki 6-0'lık skordur. Molde FK formasıyla ilk Avrupa maçına 14 Eylül 1995 tarihinde çıkmış ve 62 maçta oynamıştır.

Molde oyuncuları

Andreas Linde

Martin Bjørnbak

Vegard Forren

Stian Rode Gregersen

Magnus Wolff Eikrem (kaptan)

Fredrik Sjølstad

Mattias Moström

Leke James

Martin Ellingsen

Álex Craninx

Erling Knudtzon

Tobias Christensen

Fredrik Aursnes

Kristoffer Haraldseid

Eirik Hestad

Henry Wingo

Tobias Svendsen

Eirik Ulland Andersen

Martin Ove Roseth

Mathias Eriksen Ranmark

Daniel Chima Chukwu

Kristoffer Haugen

Mathis Bolly

Simen Hagbø

Emil Breivik

Jakob Nyland Ørsahl

Oliver Petersen

Ohi Omoijuanfo

Molde kulüp başkanı kim?

Molde Başkanı: Øystein Neerland

Molde teknik direktörü kim?

Haberin Devamı

Molde Teknik direktör: Ole Gunnar Solskjær

Molde başarıları

Eliteserien: 4

2011, 2012, 2014, 2019

Norgesmesterskapet: 4

1994, 2005, 2013, 2014