Gazete Vatan Logo
Futbol Fiyasko!

Fiyasko!

Erzurum’daki Universiade’da dün sahne alan sporcularımız büyük hüsran yaşadı

Fiyasko!

Curling’de 3 maçı da kaybeden Milliler, bireysel sporlarda ise genelde elemeleri bile geçemedi.

ERZURUM’DA devam eden 25. Dünya Üniversiteler Kış Oyunları’nda (Universiade) dün Türkiye için kötü bir gündü. İşte sporcularımızın kayda değer bir başarı elde edemediği günün özeti:

CURLİNG: Erkeklerde sabah İsveç’le karşılaştık ancak 10-2 mağlup olduk. Milliler sadece 4 ve 6. raundları 1-0 kazanabildi. Akşam seansında ise İsviçre’ye 8-2 yenildik. Kadınlarda da Türkiye, Çin’e 13-1 mağlup olurken, Ay-yıldızlılar son 2 seti oynamadı.

KAYAKLI KOŞU: Kayaklı koşu sprintte elemelere katılan 2’si kadın 7 Türk sporcudan 6’sı elendi. Erkeklerde çeyrek finale kalan Erkan Orhan genel klasmanda 26. oldu. Önceki gün 10 km. kayaklı koşuda 5. olan Sabahattin Oglago da elenen sporcularımızın arasındaydı.

ALP DİSİPLİNİ: Kadınlar Süper G kategorisinde İstem Tunca, finişi geçtikten sonra düştü. Hastaneye kaldırılan Tunca’nın durumunun iyi olduğu açıklandı. Aynı yarışta boy gösteren 6 Türk sporcu arasında en iyi dereceyi 46. olan Tuğba Daşdemir yaptı.

BİATHLON: Erkekler 20 kilometrede 6 sporcumuz da dereceye giremedi. En iyi performansı 32. sırayı alan Recep Efe elde etti. Kadınlar 15 kilometrede ise 4 sporcumuz yarıştı, Mehtap Baştuğ 34. oldu.

SNOWBOARD: Erkekler SBX kategorisinde 4. sporcumuz da elendi. En iyi Türk 37. olan Mehmet Ali Ünal’dı. Kadınlarda ise Melis Firuzan Bağatır ısınma sırasında sakatlanırken, diğer üç sporcumuz son 3 sırayı paylaştı.

SÜRAT PATENİ: Kısa mesafe sürat pateni erkekler ve bayanlar 500 metrenin ilk tur elemeleri tamamlandı. Mücadelede yer alan 4 Türk sporcu da elemeyi geçemedi.

BUZ HOKEYİ: Erkeklerde dün Japonya ile karşılaşan Milliler, maçı 18-0 kaybetti. İlk maçta da Çek Cumhuriyeti’ne 16-0 yenilmiştik.

KAYAKLA ATLAMA: Erkekler K125 (yüksek tepe)
kategorisinde Faik Yüksel 179.6 puanla 24. oldu.

Haberin Devamı