Gazete Vatan Logo
Futbol Fenerbahçe Şampiyonlar Ligi'nde!

Fenerbahçe Şampiyonlar Ligi'nde!

Aziz Yıldırım FB TV'de yaptığı açıklamalarda sarı lacivertli takımın yarınki Şampiyonlar Ligi ön eleme kura çekimine katılacağını duyurdu...

Fenerbahçe Şampiyonlar Ligi'nde!

Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım gündemdeki konulara FB TV canlı yayınında açıklık getirdi.. İşte Aziz Yıldırım'ın açıklamaları:

"Fenerbahçe adına gelişmeler olmakta. İki yıldır süren bu şike ve teşvik sürecinde hepimiz çok üzüldük, üzülüyoruz da. Hak etmediğimiz şeyleri yaşadık, yaşıyoruz da. Dün futbolcularımızın açıklamalarından, taraftarımızın, kongre ve divan üyelerimizin bize olan desteklerinden dolayı hepsine, kısaca Fenerbahçe camiasına teşekkür ediyorum. İçeride hainler de var, ama bunlar da zaman içinde temizlenecektir. Şunu bilsin bütün Fenerbahçeliler, Fenerbahçe Futbol Takımı bu yıl Şampiyonlar Ligi'nde yarın başlayacak kurayla beraber yoluna devam edecektir."



'FENERBAHÇE'DEN ÇOK SERT AÇIKLAMA' HABERİ İÇİN TIKLAYINIZ

'BEŞİKTAŞ'A DA MÜJDE' HABERİ İÇİN TIKLAYINIZ

'FENERBAHÇE'NİN MUHTEMEL RAKİPLERİ' HABERİ İÇİN TIKLAYINIZ

'BURSASPOR ŞOKTA' HABERİ İÇİN TIKLAYINIZ

'HUKUKÇULAR KARARI YORUMLADI' HABERİ İÇİN TIKLAYINIZ

'FENERBAHÇE'DE PLANLAR DEĞİŞTİ' HABERİ İÇİN TIKLAYINIZ


CAS CEZAYI KALDIRIRSA

Fenerbahçe Kulübü, CAS'ın UEFA'nın verdiği bu men cezasıyla ilgili yürütmeyi durdurma kararı aldığını borsaya bildirdi.

Edinilen bilgilere göre Fenerbahçe, ön eleme turunu geçer, CAS da UEFA'nın verdiği kararı kaldırırsa sarı lacivertli takım devler liginde mücadele edebilecek. Ancak Fenerbahçe'nin turu geçmesi halinde CAS da UEFA'nın cezasını onarsa sarı lacivertli takım Avrupa'da mücadele edemeyecek.

CAS CEZAYI ONARSA

Ancak Fenerbahçe'yi şöyle bir tehlikeyle karşı karşıya. CAS cezayı onadığı taktirde ise Fenerbahçe'nin Avrupa'dan aldığı 2 yıl men cezası önümüzdeki sezondan itibaren başlamış olacak. Dolayısıyla sarı lacivertli ekip 3 sezon Avrupa'dan uzak kalmış olacak. Fenerbahçe öne elemeyi geçer ancak davayı kaybederse cezasının 1 yılını tamamlamış olacak ve yalnızca 1 yıl daha Avrupa'dan men edilmiş olacak.

DURUŞMA TARİHİ BELLİ OLDU

Fenerbahçe'nin CAS duruşması 21-23 Ağustos tarihlerinde görülecek. Karar 28 Ağustos'ta açıklanacak. Böylece 29 Ağustos'ta Şampiyonlar Ligi kura çekimi öncesi her şey açığa kavuşmuş olacak.

F.BAHÇE UEFA'NIN TEKLİFİNİ KABUL ETMİŞ
Uluslararası Spor Tahkim Mahkemesi (CAS) Hakimi ve eski Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Tahkim Kurulu Başkanı Türker Arslan, CAS'ın, UEFA ve Fenerbahçe Kulübü'nün anlaşması sonucunda hızlandırılmış yargılama sistemiyle UEFA Tahkim Kurulu kararının yürütmesini durdurduğunu savundu.

"F.BAHÇE, UEFA'NIN TEKLİFİNİ KABUL ETMİŞ"
Arslan, Fenerbahçe Kulübü tarafından açıklanan CAS kararıyla ilgili yaptığı açıklamada, tedbir kararının Fenerbahçe Kulübü'nün isteğiyle alınmadığını iddia ederek, "UEFA, 'hızlandırılmış yargılama sistemini uygulayalım' demiş, Fenerbahçe de kabul etmiş.

Yani bu Fenerbahçe'nin isteğiyle konmuş bir tedbir değil, UEFA'nın da uygun görerek mutabık kaldığı bir erteleme" dedi.

CAS'ın kararını gördükten sonra daha sağlıklı değerlendirme yapılabileceğini anlatan Arslan, "CAS'ın açıklaması önemli. Onu gördükten sonra değerlendirme yapılabiliriz. UEFA ve Fenerbahçe Kulübü'nün hızlandırılmış yargılama sisteminde mutabık kalmaları sonucunda sarı-lacivertliler, Şampiyonlar Ligi elemelerine katılacak. Ancak, en geç 28 Ağustos'ta verilecek karardan sonra ya devam edecek ya da dışarıda kalacak" diye konuştu.

Haberin Devamı