Gazete Vatan Logo
Futbol Farfan'ın farkı 2 Milyon Euro!

Farfan'ın farkı 2 Milyon Euro!

Alman ekibi ile 2016 sezonu sonuna kadar sözleşmesi olan Jefferson Farfan için Aslan 6 milyon Euro önerdi, Schalke 8 milyon Euro’da diretti. Başkan Aysal bu hafta Almanya’da resmen görüşüp noktayı koymak istiyor

Farfan'ın farkı 2 Milyon Euro!

G.Saray yönetimi bir yandan yabancı kontenjanının kaldırılması veya 6+2+2’ye çevrilmesi için çaba harcarken bir yandan da transfer için çalışmalarını sürdürüyor. Kadrosunda 10 yabancı bulunan ve bazı isimlerle yollarını ayırmaya hazırlanan sarı-kırmızılılar, Schalke’nin Perulu yıldızı için Alman kulübünün kapısına dayandı.

Teknik direktör Fatih Terim’in kanatlarda hücuma yönelik olarak oynayabilecek bir isim talebinin ardından yöneticiler de listedeki isimlere yönelirken Jefferson Farfan en çok öne çıkan oyuncu oldu. 28 yaşındaki oyuncunun kulübüyle 2016 sezonu sonuna kadar sözleşmesi bulunurken G.Saray, 6 milyon Euro’luk teklifini Schalke’ye iletti.

Ancak Alman ekibi, Perulu oyuncusu için 8 milyon Euro isteyince G.Saray da frene bastı. Başkan Ünal Aysal, tavan bonservis bedeli olarak Wesley Sneijder için ödediği 7.5 milyon Euro’yu aşmayacağını daha önceden de açıklarken Farfan için de bu rakamı aşmama kararı aldı.

FARFAN HAZIR...

2008-09 sezonundan bu yana Schalke’de forma giyen Farfan bu sezon ise 37 maçta forma giyerken 7 gol atıp 10 kez de asist yaptı. 28 yaşındaki oyuncu için başkan Ünal Aysal, bu hafta masaya oturup Schalke’yi ikna etmek üzere harekete geçecek.

Alman ekibinin bir türlü rakamı aşağıya çekmemesi üzerine harekete geçen Aysal, Farfan transferini bitirerek Fatih Terim’e verdiği ‘kampa kadar transferi bitirme’ sözünü de yerine getirmek istiyor.

Schalke ile arada kalan 2 milyon Euro’luk farkı azaltmak için pazarlığa oturacak olan sarı-kırmızılı yetkililer Perulu oyuncuyu da daha önceden ikna ettikleri için masaya elleri daha güçlü oturacak.

Haberin Devamı