Gazete Vatan Logo
Futbol Efes’in bayramı!

Efes’in bayramı!

Zayıf ekibi Cerevita Zagreb’e nefes bile aldırmadı

Efes’in bayramı!

İlk 5 dakikada 10 sayılık farkı yakalayan Anadolu Efes, devreyi de 44-28 önde kapattı. Vujacic-Farmar ikilisi yıldızlaşırken temsilcimiz Abdi İpekçi’den 85-66’lik skorla galip ayrılıp Euroleague’deki 2. galibiyetine imza attı.

ANADOLU Efes her maçta biraz daha üzerine koyarak yola devam ediyor. Oktay Mahmuti’nin gelmesiyle birlikte felsefesini her sezon olduğu gibi bir kez daha sil baştan değiştiren lacivert-beyazlılar, bu kez de sezona yeni bir anlayışla adım attı.

Euroleague’de ilk maçta alınan yenilginin ardından toparlanan Efes, dün de grubun şans bile tanınmayan ekibi Cedevita Zagreb’i 85-66 ile geçip Bayram yaptı!

JORDAN Farmar ‘gerçeği’ ile maça başlayan ekibimiz, maçın gidişatının da farklı olacağını herkese gösterdi. İlk 5 dakika 18-8’le geçilirken Anadolu Efes ilk periyodu da 23-14 önde bitirdi. 2. periyoda Kerem Tunçeri’nin üçlüğü ile başlanırken 15. dakika 37-20, ilk yarı ise 44-28’lik skorla sona erdi.

OKTAY Mahmuti’nin G.Saray hamlesinin kilit isimlerinden Andric, eski hocasının karşısına rakip olarak çıkarken Batista savunmada Hırvat pivotu allak bullak etti. Andric’in savunmadaki eksiklerini en iyi bilen isim olan Mahmuti, Batista’yı da doğru kullanınca rakip kıpırdayamadı.

2. yarıda ise son umudunu da sahaya döktü C.Zagreb... Dirençli bir savunma yapmaya çalışan Hırvatlar’ın hevesini Savanovic ve Farmar’la kıran Anadolu Efes, 25. dakikada 58-37 ile 21 sayılık fark elde etti. Artık Efes için kendini deneme ve oyuncuların moral motivasyonunu arttırmaya dönen maçta son periyoda 66-47 ile girildi.

SONUÇ ALDATMASIN!

ZENGİN kadrosunu seyircisinin önüne sunan lacivert-beyazlılar, Sasha Vujacic’in de öne çıkmasıyla sahadan 85-66 galip ayrılıp 3. maçında 2. galibiyetine imzasını attı. Rakibin zayıf olması, Efes’in gerçek yüzünü bir nebze de olsa bizden saklamasına neden olurken her geçen gün takımın birbirine alıştığı da aşikar.

BİR GÖRÜŞ; MERVE TOY

A. Efes çok rahat

BEKLENİLDİĞİ gibi Efes, rahat bir oyunla kolay galibiyet aldı. Banvit maçıyla yakalanan ritm aynı hızla devam ediyor. Özellikle Farmar’ın bundan önceki dönemlerle kıyaslandığında, Efes için nasıl önemli bir transfer olduğu her maçta daha fazla ortaya çıkıyor.

uzun uzadıya yapılacak bir analiz olmadığını düşünüyorum, ancak altı çizilmesi gereken nokta Esteban Batista.

Sezon başında gözden çıkarılan Esteban Batista, Barac’ın sakatlığıyla Zagrep karşısında şans buldu. İyi de değerlendirdiğini düşünüyorum. Birçok kişi gibi bende Barac’tan çok daha fazla katkı verecek bir oyuncu olduğunu düşünüyorum. Koçun tercihi bence Batista olmalı.

‘Liderliği seviyorum’

ANADOLU Efes’in yıldızı Farmar, yeni bir takım olduklarını ve her hafta daha da iyi olacaklarını söyledi: “Bir arada oynamaya başladık. Biz yeni bir takımız. Saha içinde neler yapabileceğimizi yeni yeni öğreniyoruz. Her geçen gün bu ekip daha da başarılı olacaktır. Lakers’a gelene kadar hep 1. oyuncuydum. Ardından orada rol oyuncusuna döndüm.

BURADA yeniden liderlik yapan bir oyuncu haline geldim ve bu durumdan da çok memnunum. Profesyonel hayatta takım için ne gerekiyorsa onu yapmak gerekir.

İki haftadır triple-double yapmaya çok yakındım ve bunu başarmak için denemeye devam edeceğim.”

Haberin Devamı