Gazete Vatan Logo
Futbol Efes idman yaptı!

Efes idman yaptı!

Beko Basketbol Ligi'nde Anadolu Efes, Hacettepe'yi 91-61 mağlup etti.

Efes idman yaptı!

Beko Basketbol Ligi’nde 17. haftanın kapanış maçında Anadolu Efes, Ayhan Şahenk Spor Salonu’nda konuk ettiği Hacettepe Üniversitesi’ni 91-61 mağlup etti.

Ev sahibi Anadolu Efes, ilk ve üçüncü çeyreklerdeki oyunuyla sonuca giderken oyuna giren 12 oyuncunun 11’i skora katkı yapmayı başardı. 15 sayıyla oynayan Sasha Vujacic, Lacivert – Beyazlıların en skorer ismi olurken Birkan Batuk 12 sayı, 5 ribaund, 3 asist; Kerem Gönlüm 12 sayı, 6 ribaund; Jordan Farmar 11 sayı ve Sinan Güler de 10 sayı, 4 asist, 3 top çalmayla mücadeleyi tamamlardı. Hacettepe Üniversitesi’nde ise hücumda çift haneli sayılara ulaşan tek oyuncu 22 sayıyla oynayan Ricardo Marsh oldu.

Mücadelenin ilk çeyreğinin son bölümünde 7-0’lık seri bulan Anadolu Efes, farkı da 7’yı çıkardı (14-7). Kerem Gönlüm’ün 9 sayı ürettiği ilk periyotu Lacivert – Beyazlılar 19-12 önde tamamladı. Hacettepe Üniversitesi, ikinci çeyreğin ilk bölümünde farkı 4’e kadar (25-21) indirmeyi başarsa da devre sonunda fark 10’a kadar yükseldi (40-30). Oyunun ikinci bölümüne de 10’lık seriyle başlayan ev sahibi durumu 50-30’a getirdi. Üçüncü periyot 27 sayı farkla 70-43 geride kalırken son çeyrekte iki takım da bench oyuncularını soktu. Sonuçta da Anadolu Efes, mücadeleden 91-61 galip ayrıldı.

MAHMUTİ: "RAHAT GALİBİYET ÖNEMLİYDİ"

Anadolu Efes Başantrenörü Oktay Mahmuti, yoğun maç temposunda Hacettepe Üniversitesi karşısında aldıkları 91-61’lik galibiyetin önemli olduğunu söyledi.

Beko Basketbol Ligi’nde Hacettepe Üniversitesi ile yaptıkları maçın ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan Mahmuti, maç boyunca kontrolü ellerinde tuttuklarını belirterek, ”Karşılaşma öncesinde kendi oyunumuza sadık kalarak, kendi doğrularımızı yaparak, kazanmayı hedeflemiştik. Öyle de oldu. Maç boyunca kontrol bizim elimizdeydi. Üçüncü çeyrekte, farkı biraz daha fazla açtık. Yaşadığımız yoğun maç temposunda bir galibiyet daha elde ettik. Bütün oyuncuların süre bulduğu ve dakikaların paylaşıldığı bir maçta rahat bir galibiyet almak bizim için önemliydi” diye konuştu.

Haberin Devamı