Gazete Vatan Logo
Futbol Dortmund'a ağır şok

Dortmund'a ağır şok

Bundesliga'da bu sezon istikrarı yakalayamayan Borussia Dortmund, yeni teknik direktörü Mirko Slomka yönetimindeki ilk maçına çıkan Hamburg'a 3-0'lık skorla boyun eğdi.

Dortmund'a ağır şok

Bundesliga'da 22. hafta karşılaşmalarında Hamburg'a konuk olan Borussia Dortmund, sahadan 3-0'lık mağlubiyetle ayrıldı ve dört maçlık yenilmezlik serisi son buldu.

Hamburg'un Türk yıldızı Hakan Çalhanoğlu, maçın uzatma anlarında kaleye yaklaşık 45 metrelik mesafeden mükemmel bir frikik golü kaydetti.

Karşılaşmanın ilk yarısının ilk yarım saatlik diliminde oyunun temposu düşüktü. 30. dakikadan sonra baskısını arttıran Hamburg, aradığı golü 42. dakikada buldu. Lasogga'nın sağdan ortasında kale önünde kafa vuruşunu yapan Jiracek, aynı zamanda ilk yarının da sonucunu belirleyen golü attı: 1-0.

Hamburg ikinci yarıya da hızlı başladı. 58. dakikada Tolgay'ın ara pasında savunmanın arkasına sarkan Lasogga, ceza sahası çizgisi üzerinden yaptığı vuruşla farkı ikiye çıkarttı: 2-0.

90+1'de ise sahneye Hakan Çalhanoğlu çıktı. Orta saha yuvarlağının rakip yarı alana bakan diliminin hemen önünden kazanılan serbest vuruşta topun başına geçen Hakan, yaptığı mükemmel vuruşla kaleci Weidenfeller'in sağından topu ağlara gönderdi: 3-0.

Hamburg aldığı bu galibiyetle puanını 19'a yükseltirken, Borussia Dortmund ise 42 puanda kaldı.

Haberin Devamı