Gazete Vatan Logo
Futbol Cihan Oskay'a dava

Cihan Oskay'a dava

Samsunspor-Fenerbahçe maçında şike yapıldığını iddia etmişti

Samsunspor'un eski teknik direktörü Yücel Uyar, bir televizyon programında 2000-2001 sezonunda Samsunspor-Fenerbahçe arasında oynanan maçta şike yapıldığını iddia eden söyleyen Cihan Oskay hakkında Cumhuriyet Başsavcılığı'nda suç duyurusunda bulundu.

Avukatı Refik Moral'la birlikte bugün öğleden sonra Samsun Adliyesi'ne giden Yücel Uyar, Star TV'de 27 Kasım'da yayınlanan Telegol programında iddialarda bulunan Cihan Oskay'dan şikayetçi olduğunu bildirdi. Avukat Refik Moral, savcılığa girerken Cihan Oskay'ın açıklamalarının tamamen iftira, düzmece, izinsiz ses kaydı ve delil uydurmak olduğunu öne sürerken şöyle konuştu:

"Yücel Uyar'ı zan altında bırakacak şekilde beyanlar içermesi yüzünden başsavcılığa şikayet hakkımızı kullanıyoruz. Cihan Oskay'ın TCK'nın 125 maddesine göre hakaret, 267'nci maddesine göre de iftira suçlarından yargılanmalarını ve cezalandırılmalarını talep ediyoruz. Ayrıca ilgili hukuk mahkemesine, 6000 YTL'lik sembolik miktarda tazminat davası da açacağız."

Yücel Uyar ise itirafçı olarak yayına çıkan kişinin iftiracı olduğunu iddia ederken şunları söyledi:

"Yargı önünde de temize çıkmak istiyoruz. Adalete inanıyoruz. Namuslu ve temiz insanlar, temize çıkacaklardır. Samsunspor'un o gün oynadığı futbolun son yıllarda oynadığı en üst düzey maçlardan biri olduğunu maç analizi yapanlar tarafından da verilerle kanıtlandı. Ama biz mağdur edildik. İftira atıldı. Bu nedenle Cihan Oskay'ın yargılanıp cezalandırılmasını istiyoruz. Cihan Oskay'ın adresini polis soruşturması sonucunda yeni bulduğumuz için bugün suç duyurusunda bulunuyoruz."

Haberin Devamı