Gazete Vatan Logo
Futbol Çengelköy’e villa ‘park’ı!

Çengelköy’e villa ‘park’ı!

Çengelköy’e villa ‘park’ı!

Dosso Dossi’nin arsa sahibi olduğu Çengelköy Park Evleri, satışa çıktı. Selimoğlu-Demirland’in projesindeki villalar 1.5 ile 3 milyon dolar arasında satılıyor. Projedeki villa ve rezidanslar, 24 ay içinde tamamlanacak.

Selimoğlu ve Demirland İnşaat’ın birlikte hayata geçirdiği Çengelköy Park Evleri, satışa çıktı. Tekstil sektöründen tanınan ve şu sıralarda Antalya’daki Fashion Show’u düzenleyen Dosso Dossi’nin arsa sahibi olduğu Çengelköy Park Evleri, İstanbul Boğazı’na hakim Çengelköy sırtlarında 65 bin metrekare alan üzerine kuruluyor. 60 milyon dolar yatırımla inşa edilen ve 240 milyon dolar cironun beklendiği projede hem rezidans hem de villa tarzında daireler bulunuyor. 24 ay içinde bitirilmesi planlanan Çengelköy Park Evleri’nde 86 villa, 73 rezidans, sosyal alanlar ve çarşı bulunuyor. Projenin 24 ay içinde bitirilmesi hedefleniyor.


1.5 milyon dolara villa

Proje hakkında bilgi veren Selimoğlu Yönetim Kurulu Başkanı Aydoğan Selimoğlu, şunları söyledi: “Projede, Emirgan, Hisar, Pera, Kandilli, Kuzguncuk, Aşiyan ve Kanlıca olarak isimlendirilen büyüklükleri 400 metrekare ile 600 metrekare arasında değişen 5 değişik boyutta ve 7 değişik tipte villa bulunuyor. Tek veya ikiz villalardan oluşan projede metrekare fiyatları ise 4 bin dolardan başlıyor. Buna göre fiyatlar, 1.5 milyon dolar ile 3 milyon dolar arasında değişiyor. Villaların cepheleri de deniz, yeşil alanlar, park, gölet görecek şekilde farklı inşa ediliyor. Rezidans daireleri ise 60 ile 230 metrekare arasında değişen büyüklüklere sahip. Rezidanslarda metrekare fiyatı ise 3 bin dolardan başlıyor.”

Rezidansların altında bulunacak çarşıda hem projeye hem de bölgeye hizmet edecek ticari alanların olduğunu ifade eden Selimoğlu, “3 bin 400 metrekarelik ticari alanımız var. Bu alanları önce kiralayıp daha sonra satmayı düşünüyoruz. İlk etapta çarşı alanı 11 dükkandan oluşacak” dedi.

Her eve yeşil alan

Demirland İnşaat Genel Müdürü Burak Öztürk ise projenin ‘mücevher’ bir arsada yer aldığını belirterek, “Proje, şehrin tam ortasında merkezi bir yerde bulunuyor. Boğaziçi Köprüsü’ne 4.3 km, Fatih Sultan Mehmet Köprüsü’ne ise 9.4 km mesafede bulunuyor” dedi. Villa yaşamının getirdiği tekil yaşamın Çengelköy Park Evleri’nde olmayacağını söyleyen Öztürk, “Her villanın içinde asansör bulunuyor. Tüm villalar son teknoloji otomasyon sistemlerine göre projelendiriliyor ve akıllı ev sistemiyle destekleniyor. Yeşil alanların dışında her evin 250 ile 480 metrekare arsası bulunuyor” diye konuştu.

Projeyi tasarlayan Efekta Mimarlık’tan Yüksek Mimar Kayhan Çakanel de, “Mahalle kültürümüzün güzelliklerini, yaşam tarzını, eski İstanbul sokak dokusunu bu noktaya taşımanın doğruluğuna inanarak tasarıma başladık. Doğanın şekillendirdiği tasarımımızda birbirlerinin manzaralarını kesmeden, kendi mahremiyetleri içerisinde farklı ev tipolojilerinin bir araya getirilmesiyle sokaklar, avlular, mahalleler, çocuk parkları, gezinti alanları ve sosyal tesisler oluşturduk” diye konuştu.


Yan parselde kentsel dönüşüm

AYDOĞAN Selimoğlu, Çengelköy Park Evleri’nin karşısında yer alan 20 dönümlük araziyi de satın aldıklarını söyledi. Selimoğlu, “Burada da kat karşılığı anlaştık. Bölgede yer alan gecekondularla birlikte 46 dönümlük bir alana ulaşmayı planlıyoruz. Burada kentsel dönüşüm yapacağız” dedi.

Çamlıca bitti Fikirtepe bekliyor

SELİMOĞLU‘nun Çamlıca’daki Çamlıca Konakları projesinin inşaatının bittiğini, satışlarının ise devam ettiğini söyleyen Aydoğan Selimoğlu, Fikirtepe’deki projeleri için hazırlandıklarını belirtti. Selimoğlu, “Burada imarla ilgili bazı sıkıntılar var, onların çözülmesini bekliyoruz” dedi.

Haberin Devamı