Gazete Vatan Logo
Şampiyonlar Ligi CANLI! Benfica - Fenerbahçe

CANLI! Benfica - Fenerbahçe

Fenerbahçe, UEFA Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme turu ilk maçında deplasmanda Portekiz temsilcisi Benfica ile karşı karşıya geliyor.

CANLI! Benfica - Fenerbahçe

CANLI ANLATIM İÇİN TIKLAYIN

Geçtiğimiz sezon Süper Lig'i 2. sırada tamamlayarak Şampiyonlar Ligi'ne 3. ön eleme turundan katılma hakkını elde eden Fenerbahçe, Benfica karşısında rövanş için avantajlı bir skor almak için sahaya çıktı.

İŞTE İLK 11'LER

Fenerbahçe ilk 11: Volkan Demirel - Isla - Neustadter - Skrtel - Hasan Ali Kaldırım - Mehmet Topal - Eljif Elmas - Giuliano - Dirar - Valbuena ve Alper

Benfica ilk 11: Vlachodimos, Grimaldo, Jardel, Dias, Almeida, Fernandes, Fejsa, Pizzi, Salvio, Cervi, Ferreyra

MAÇ ÖNCESİ NOTLAR

ŞAMPİYONLAR LİGİ'NDE 30 ÖN ELEME MAÇI
Fenerbahçe, Avrupa kupaları tarihinde UEFA Şampiyonlar Ligi'ne katılabilmek için 30 eleme maçına çıktı. Şampiyonlar Ligi elemelerinde yaptığı 30 maçta 12 galibiyet elde eden Fenerbahçe, 9 beraberlik yaşadı, 9 yenilgi aldı. Sarı-lacivertli ekip, Şampiyonlar Ligi'ndeki elemelerde 46 gol atarken, kalesinde 35 gol gördü.
SON 3 TURU GEÇEMEDİ
Fenerbahçe, UEFA Şampiyonlar Ligi'nde son 3 eleme turunu da geçemedi. Sarı-lacivertliler 2013-2014 sezonu play-off turunda Arsenal'e 3-0 ve 2-0 yenildi. Sarı-lacivertliler, 2015-2016'da ise Shakhtar Donetsk ile sahasında 0-0 berabere kalıp deplasmanda rakibine 3-0 yenilmiş ve kupa dışında kalmıştı. Sarı-lacivertliler, 2016-2017'de de Monaco'yu sahasında 2-1 yenmesine rağmen rövanşı 3-1 kaybedip UEFA Şampiyonlar Ligi'ne katılma hayalini gerçekleştirememişti.
Fenerbahçe, bu aşamada en son 2013-2014 sezonunda tur geçti. Söz konusu sezonda 3. ön eleme turunda Avusturya'nın Salzburg takımın karşısında Fenerbahçe turu geçen taraf olmuştu.
SARI LACİVERTLİ EKİPTE 4 EKSİK
Fenerbahçe, Benfica maçına 4 oyuncusundan yoksun çıktı. Sarı lacivertli ekipte cezası bulunan Josef de Souza'nın yanı sıra sakalıkları bulunan ve kadroya dahil edilmeyen Aatif, İsmail ve Salih mücadelede forma giyemedi.
ALİ KOÇ TAKIMI YALNIZ BIRAKMADI
Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, sarı lacivertli takımı yalnız bırakmadı. Kafile ile birlikte Lizbon'a gelen başkan Ali Koç, takımın son idmanını takip etti ve bugün de kendine ayrılan yerden maçı izledi.
Öte yandan başkan Ali Koç, mücadele öncesi Türkiye'nin Lizbon Büyükelçisi Mehmet Hasan Göğüş'ü resmi konutunda ziyaret etti. Göğüş, Fenerbahçe'ye de Benfica karşısında şans diledi.
FENERBAHÇE TRİBÜNÜ BOŞ KALDI
Fenerbahçeli taraftarlar Benfica ile oynanan maça ilgi göstermedi. Sarı lacivertli kulüp için ayrılan 3 bin 200 biletten yaklaşık olarak 100'ünün satılması ile geri kalan biletler Benfica Kulübü'ne devredildi. Benfica geri aldığı biletleri mücadele öncesinde kendi taraftarları için satışa çıkardı.
BENFICA'DA ÖNEMLİ EKSİKLER
Benfica, Fenerbahçe maçına önemli oyuncularından yoksun çıktı. Al-Nassr ile transfer görüşmesi yapması için izin verilen Jonas ve sakatlıkları bulunan Ebuehi ile Krovinovic, Fenerbahçe karşılaşmasında forma giyemedi.

Haberin Devamı