Gazete Vatan Logo
Futbol Braga’yı geçip final oynayacağız

Braga’yı geçip final oynayacağız

Reçber, UEFA Avrupa Ligi’nde büyük düşündüklerini söyledi

Braga’yı geçip final oynayacağız

“Grubumuzdan lider çıkıp son 32 takım arasına kaldık. Yüzde 50 şansa sahibiz, eğer bu turu geçersek Avrupa’da kırılma noktası olur. İşte o zaman ‘Neden olmasın?’ düşüncesi başlar ve performansımız katlanır.”

BEŞİKTAŞ, hem Süper Lig hem de UEFA Avrupa Ligi’nde yoluna son sürat devam ederken takımın tecrübe abidesi Rüştü Reçber siyah-beyazlı takımın durumunu VATAN’a değerlendirdi.

-Yaşadığı sakatlık nedeniyle lig maçlarının çoğunda kaleyi Cenk Gönen’e bırakan 38 yaşındaki file bekçisi Avrupa’da ise tecrübesiyle Kartal’ın grubunu lider bitirip tur atlamasında büyük pay sahibi oldu.

-2. turda Portekiz ekibi Braga ile eşleşen ve de 14 Şubat’ta ilk maçını deplasmanda oynayacak olan Beşiktaş’ın bu maçı Reçber’e göre final yolunun da habercisi olacak.

‘TEMPOYA HAZIRIZ’

-Turun geçilmesi halinde takımın da kendine inancının en üst seviyeye çıkacağının altını çizen Reçber, şunları söyledi: “2011’de beklentilere tam cevap veremedik. Takım sıralama olarak hakettiği yerinde değildi. Şu anda ligde 3. sıradayız ama bu takım lider olarak kapatmalıydı ilk yarıyı.

-ÇOK zorlu ve yoğun bir maç trafiği geçti. Yine öyle bir dönem bizi bekliyor ama takım olarak hem fizik hem de mental açıdan hazırız. Tam bir takım olma yolunda mücadele ediyor ve bunun sonuçlarını alıyoruz.

-AVRUPA Ligi’nde 32 takım içerisine girdik. Rakibimiz Braga bir futbol ekolü olan ülkenin en iyi takımlarından biri. Geçen yıl finale kalıp isimlerini tüm dünyaya duyurdular. Yüzde 50 şansa sahibiz. Kimseyi umutlandırıp hayâl kırıklığına uğratmaya gerek yok. Çok iyi takımlar var. Son 16’ya kalırsak Avrupa’daki kırılma noktası olur. İşte o zaman neden final olmasın noktası başlar ve performans katlanır. Avrupa’daki ciddiyet son 16’ya kaldığınızda artar. Kırılma noktası bu maç.

‘KUPA GELENEK OLDU’

-TÜRKİYE’DE planlarımız tabii ki play-off’a lider olarak kalmak çünkü bu sezonki statüde puan farkları önemli. Rakiplerimizden artı durumda olmak istiyorsak play-off’a lider ve puan farkıyla kalmanız gerekir. Biz de bunu başaracak güçteyiz.

-Türkİye Kupası’nda da seriyi bozmadan finale gidip kupayı almak istiyoruz. Beşiktaş’ın geleneği haline geldi Türkiye Kupası. Yıllardan beri Beşiktaş kupanın vazgeçilmez finalistidir.”

‘40 yaşıma kadar oynarım’

Rüştü: “Fiziki durumum engel olmadığı müddetçe Beşiktaş’ta aktif görev almak istiyorum.”

-2007-08 sezonunda geldiği Beşiktaş’ta tecrübesiyle takımın kaptanlığına kadar yükselen Rüştü, Avrupa’daki ünlü isimler gibi kariyerini 40’a gelince noktalamayı planlıyor. Barcelona forması da giyen Reçber, Totti, Van der Sar, Del Piero, Henry gibi 40 yaşına merdiven dayayan oyuncular gibi futbol onu bırakana kadar sahada kalmak isterken fiziki olarak da 2 yıl daha oynamak istediğini söyledi.

‘7 SENE GÖREV YAPMALI!’

-FUTBOLU da siyah-beyazlı camiada bırakmak istediğini vurgulayan Reçber, “Tecrübemden Beşiktaş ne kadar fazla faydalanabilirse o kadar iyi olacağı inancındayım. Türkiye’de Türk kalecisine güvenen ve filelerini emanet eden nadir takımlardan biri haline geldik. Fiziki durumum engel olmadığı müddetçe Beşiktaş’ta aktif olarak görev alıp genç kardeşlerime yardımcı olmak istiyorum. Rüştü Reçber’in Beşiktaş’ta olduğu müddetçe parayla işi olmaz. Boş mukaveleye imza atılacak kulüptür Beşiktaş.

-YÖNETİCİLERİMİZDEN Metin Keçeli, bir konuşmasında bana, “Camiaya malolmak için en az 7 sene orada görev almış olmak gerekir” demişti. Bu cümlesi aklımdan çıkmıyor. Ben de bu süreyi tamamlamak ve Beşiktaş tarihine girmek istiyorum” ifadelerini kullandı.

‘Hayatım değişti’

-BEŞİKTAŞ’IN Çek stoperi Tomas Sivok, İstanbul’da geçirdiği 4 sezonun kendisini olgunlaştırdığını söyledi. Çok uzun yıllar sonra da Beşiktaş’ın ve İstanbul’un kalbinde yeri olacağını belirten Sivok, “Hayattaki önceliklerim kesinlikle değişti. İstanbul eşimle evlendiğim, çocuklarımın doğduğu yer. Yaniv hayatımın 180 derece değiştiği yer” dedi.

‘Bu sistemden memnunum’

-“YENİ yıl için aldığım en güzel hediye Serdal Adalı, Tayfur Havutçu ve Ahmet Ateş’in cezaevinden çıkmalarıydı. Tayfur’un karakteri, kişiliği ve hayata bakış açısıyla kesinlikle Beşiktaş’ın içinde olması gereken biridir. Yönetim tarafından genel menajer olarak atanması çok önemli. Ben bu yeni kurulan sitemden de memnunum.”

Başkandan yeni yıl hediyesi

Beşiktaş’ta başkan Demirören’in oyunculara 2.5 milyon Euro ödeneceğini açıklaması moralleri yükseltti

-BEŞİKTAŞ’TA başkan Yıldırım Demirören, oyunculara yeni yıl hediyesi olarak 2.5 milyon Euro verecek... Sezon başından bu yana Türkiye’de en çok maç yapan takım olan ve zorlu maratondan başarıyla çıkan siyah-beyazlı oyuncuların kafalarının rahat bir şekilde ikinci yarıya başlamasını isteyen Demirören, alacakların bir kısmının hafta içinde ödeneceğini açıkladı.

-AVRUPA primleri ile birlikte toplam 2.5 milyon Euro’ya ulaşacak ödemenin bu hafta içerisinde yapılacağını açıklayan Demirören futbolcuları sevince boğarken başarı için de söz aldı.

-Nevzat Demir Tesisleri’ne sık sık gitmeyen ve futbol şubesine de çalışmalarında özgürlük tanıyan başkan son olarak Tayfur Havutçu’nun genel menajerliğini kutlamak için 1 ay önce gittiği Ümraniye’ye yeni yıl kutlaması için giderken oyuncularına ödeme müjdesi de verdi.

‘Altın yılımız olacak’

-BEŞİKTAŞ Başkanı Yıldırım Demirören 2012 yılının Beşiktaş ve Beşiktaşlılar’ın yılı olacağını söyledi: “Zaman zaman fikir ayrılıklarımız olsa da, Beşiktaşımız’ın başarıları, geleceği için her zaman el ele omuz omuza olmalıyız. Beşiktaş’ın Beşiktaşlı’dan başka dostu yoktur. Bu da Beşiktaşlılar’ın her zamankinden daha fazla dayanışma içinde olmaları gerektiğinin en açık göstergesidir.

-Yenİ dönemde daha güçlü, daha umutlu olarak yine Beşiktaşımız’a hizmet etmenin gururuyla, gece gündüz demeden çalışacağız ve kulübümüzü dünya standartlarına taşıyacağız.”

Haberin Devamı