Gazete Vatan Logo
Futbol Beşiktaş yönetimi topluca istifa etti!

Beşiktaş yönetimi topluca istifa etti!

Başkan Demirören’in TFF başkanlığına aday olmasının ardından yöneticiler dün görevlerini bırakma kararı aldı

-BEŞİKTAŞ’TA beklenen oldu ve dünkü yönetim kurulu toplantısından istifa kararı çıktı. Kulübün 2. Başkanı Metin Keçeli, kulüp başkanı Yıldırım Demirören’in Futbol Federasyonu başkanlığına adaylığının ardından, yönetim kurulunun istifa etme kararı aldığını açıkladı. Buna göre 31 Ocak 2010’da göreve gelen Demirören ve kurmaylarlarının 26 Şubat’taki Mali ve İdari Olağan Genel Kurul’un ardından dün verdikleri istifaları geçerli sayılacak.

-25 Mart’ta gerçekleştirilecek seçimde göreve gelecek yeni yönetimin görev süresi 1 yıl 9 ay olacak. Çünkü Beşiktaş tüzüğünün 26. maddesinde ‘Yönetim, Seçimli Genel Kurul tarafından 3 yıl için seçilir’ ibaresi yer alıyor. Bu madde nedeniyle 2013 Ocak ayındaki seçime 1 yıldan az kaldığı için olağan seçimli kongre tarihi 1 yıl ertelenecek ve 2014 Ocak ayında yapılacak.

‘Tüzüğe göre hareket ederiz’

BEŞİKTAŞ Asbaşkanı Ertunç Soğancıoğlu, dün istifa kararı aldıkları toplantının ardından basın mensuplarının karşısına geçti. Yıldırım Demirören’e Federasyon Başkanlığı seçiminde başarılar dileyen Soğancıoğlu, “Sayın Demirören TFF Başkanlığı’nda da başarılı olacaktır. Pazar günü durum netleşecek. İstifa ile ilgili kararı başkanımız açıklayacak. Biz Beşiktaş tüzüğü neyi gerektiriyorsa onu yapacağız” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı