Gazete Vatan Logo
Futbol 'Belhanda'dan vazgeçtik çünkü..'

'Belhanda'dan vazgeçtik çünkü..'

F.Bahçe Asbaşkanı Kiğılı, Faslı yıldızın transferinin gerçekleşmemesinin maddiyatla ilgili olmadığını açıkladı.

'Belhanda'dan vazgeçtik çünkü..'

F.BAHÇE Asbaşkanı Abdullah Kiğılı, görüşmelere başladıladıklarını borsaya bildirmelerine rağmen gerçekleşmeyen Younes Belhanda transferi konusunda kamuoyunda yaşanan bilgi kirliği üzerine sessizliğini bozdu.. A Haber’de katıldığı programda Faslı yıldızdan vazgeçmelerinin maddiyatla ilgili olmadığına değinen Kiğılı, sarı-lacivertlilerin ekonomik anlamda Süper Lig’in en sağlam kulübü olduğunun altını çizdi..

Transferin yatmasında Montpellier Başkanı Nicollin’in başrolü oynadığını savunan Kiğılı, yaptıkları takviyelerle ilgili olarak da şu ifadeleri kullandı:

“YOUNES Belhanda transferi Montpellier Başkanı Nicollin yüzünden gerçekleşmedi. Ödeme planında mütabakata varmıştık. Ancak sürekli bonservis bedelini değiştirdiler. Fransızlar ilk önce 12 istediler, sonra 10’a indiler. Sonra oradan 15’e yükseldiler. Biz de bıraktık. Önümüzdeki sezona bakacağız. Belhanda’nın sezon sonunda gelme konusunu da hocamız Aykut Kocaman’a soracaksınız.”

‘KREDİMİZ SONSUZ!’

F.BAHÇE’NİN mali bakımdan bir sıkıntısı yok. Futbolculara borcumuz yok. Fransa’da kredibilitemiz çok yüksek. Dışarıdan aldığımız oyuncularda bir ödememezlik yaptığımız yok. Medyada bu yazılıp çiziliyor ikide bir. F.Bahçe’nin mali durumu Süper Lig’deki takımların hepsinin üzerindedir.
ARA transfer döneminde çok iyi ve ihtiyacımız olan takviyeler yaptık. En azından 18 kişinin saha kenarında bekleyen 5-6 kişisi her an, her zaman ve her karşılaşmada oynayabilecek durumda. Çünkü 3 kulvarda, neredeyse 3 günde bir maçımız var. Dolayısıyla çok diri, her an oynayabilecek oyunculara ihtiyacımız vardı. Bu yüzden de gerçekleştirdiğimiz transferler sebebiyle çok mutluyuz. Umarım hepsi F.Bahçe formasıyla büyük başarılara imza atarlar.”

Nicollin: Para vermek istemediler

TRANSFER dönemi kapansa da Montpellier’in sorunlu başkanı Louis Nicollin’in çenesi bir türlü kapanmıyor.. Belhanda için yaptıkları pazarlık esnasında F.Bahçeliler’in cimri davrandıklarını belirten Nicollin, ülke basınına yaptığı açıklamada “Türkler masada otururken garip davranışlar sergilediler. Bizim duruşumuz ve istediğimiz rakam belliydi. Onu bilerek geldiler. Ama daha sonra isteklerimizin fazla olduğunu söylediler.

BENCE bu kadar para vermek istemedikleri için vazgeçtiler. Yoksa biz fiyatta artış yapmamıştık. Kendileri bilirler” ifadelerini kullandı.

Younes parasına 3 büyük transfer

Belhanda’da pürüz çıkmasa F.Bahçe’ye maliyeti 3 yıl için
21 milyon Euro’yu bulacaktı.. Oysa Kanarya toplam 12
milyon 725 bin Euro’ya Emre, Webo ve Ziegler’i bitirdi

YOUNES Belhanda transferinden son anda vazgeçen F.Bahçe’de paralar cepte kaldı.. Normal şartlarda bu oyuncu için Montpellier Kulübü’ne 12 milyon Euro bonservis bedeli ödemeyi gözden çıkartan sarı-lacivertliler Faslı yıldıza da 3 sezon için 9 milyon Euro vermeye hazırdı.. Yani bu transferin toplam maliyeti 21 milyon Euro’yu bulacaktı..
ANCAK Kanarya sadece 12 milyon 725 bin Euro’ya kadroya 3 flaş takviye yaptı.. Webo için 2.5 yılda kasasından 6 milyon 125 bin Euro çıkartacak olan F.Bahçe, Ziegler için 1 milyon, Emre için ise 5 milyon 550 bin Euro ödeyecek.

Barış rüzgârları ‘Yıldırım’ gibi esti

ART arda yapılan 3 transferin baş rolünde Ali Yıldırım’ın olması, futbol şubesini tekrar faaliyete geçirdi. Bir süredir Samandıra Tesisleri’ne bile ayak basmayan kardeş Yıldırım’ın sağlık sorunları olduğu öne sürülse de kulüpten tarafından yapılan bu açıklama kimseyi tatmin etmemişti.
AĞABEYİ başkan Aziz Yıldırım’a kırgınlığı olan Ali Yıldırım, transferdeki kritik hamleleriyle görevini yerine getirdi. Ayrıca Aykut Kocaman ve Emre arasındaki iletişimi de kurarak tüm kırgınlara son verdi. İşte bu barış havası da F.Bahçe camiasının sezonun ikinci yarısında en büyük artısı olarak öne çıktı.

Haberin Devamı