Gazete Vatan Logo
Futbol Avrupa Basını

Avrupa Basını

‘Terim’in eksiği kaleye şut çekecek bir forvet’

Publico: “Daha iyi bir başlangıç istenemezdi. İyi bir gösteri yapan ve turnuvadaki ilk maçında yıldızlaşan Portekiz, kupanın adaylarından biri olduğunu hakkında en ufak bir şüphe bile bırakmadı.”

A Bola: “Portekiz, Türkiye galibiyeti ile yıldızlaşıyor. 2 gol ve 3 direkten dönen topla Portekiz final oynaması için ikna edici bir futbol ortaya koydu.”
Record: “Milli takım büyük bir stille yola çıktı. Portekiz baştan sona kadar sahanın tek egemeniydi.”


La Gazzetta Sportiva: “Ronaldo Şovu. Manchester’ın yıldızı sayesinde Türkiye yenildi. Terim’in eksiği, şut çekebilecek bir forvet. Nuno Gomes Türk olsaydı, Portekiz maçı alamayabilirdi. Terim taktik bakımından mükemmel olmakla birlikte golcüsü yoktu.”
Corriere dello Sport: “Portekiz’den hemen şov: Direkten dönen toplar ve zafer. Bir golü de sayılmayan Portekiz, gücünü gösterdi. Scolari’nin ekibi Türkler karşısında sahanın hakimiydi.”

Corriere dello Sport: “Maçın perde arkasında yalanlar vardı. Özellikle de Scolari’nin maç öncesinde söylediği yalan: Scolari, Türkiye’nin Brezilya usulü oynadığından söz etmişti. Dün Brezilya usulü denilenebilecek oyunun izine 1 dakika dahi rastlanamadı.”

Tuttosport: “Ronaldo’dan anında şov. Brezilya değil bu, Portekiz. Nihat maçın en kötü oyuncusuydu. Kazım da hayâl kırıklığı yarattı. Terim’e tavsiye; sadece savunmayla olmaz, şut çekmek de lazım.”

The Times: “Portekiz’in futbolu ’gerçek kalite’. Ronaldo takımın parlayan yıldızı. Scolari ve ’altın jenerasyonu’ Türkiye karşısında üstünlük sağladı.”

Observer: “Pepe, usta Portekiz’in yolunu açan ilk golü attı. Scolari takımını ’saldırmak’ üzere sahaya göndermişti. Ronaldo her pozisyonda büyük bir tehdit oluşturdu. Deco ’maçın adamı’ydı.”

The Sunday Telegraph: “Portekiz Pepe ile mükemmel bir başlangıç yaptı. Türk Milli Takımı sahanın her yerinde pozisyona girmek için çabaladı, ancak şans yakalamak konusunda Portekiz’e yetişemedi.”

Welt am Sonntag: “Portekiz mükemmel başlangıca seviniyor. Üstün bir futbol sergileyen Portekiz maçtan daha yüksek bir skorla ayrılabilirdi.”

Bild am Sonntag: “Portekiz galibiyeti hak etti. 2004 Avrupa ikincisi Portekiz rüya goller attı.”

B.Z: “Portekiz sadece gizli favori değil, şampiyonluk için aday. Hız ve oyun anlayışlarıyla kendilerini ispatladılar. Türkler ise cesaretle ve mücadeleyle karşı koydu ancak bu 61. dakikada son buldu.”

MTV-1 (Maçı canlı yayınlayan devlet televizyonu): “Yıldıray ve Halil’in kadroda olmayışı sürprizdi. Portekiz finallerin en güçlü takımı. Türkiye golü yedikten sonra toparlandı ancak çok önemli gol pozisyonları yakalayamadı. Bu gruptan Portekiz ve Türkiye çıkar.”

Nemzeti Sport: “Portekiz, Türkiye’nin direncini maçın sonlarına doğru kırdı, maçı hakkıyla kazandı.”

Hid Magazin: “Terim’in macerası hüsranla bitti. Mevlüt ile maça çıkmak maceraydı. Yıldıray ve Halil’i takıma almayarak, maceranın büyüğünü yaşamak isteyen Terim’in ne yapmak istediği anlaşılamıyor.”

Haberin Devamı