Gazete Vatan Logo
Futbol Arsenal'den City'ye kupa dersi

Arsenal'den City'ye kupa dersi

Community Shield Kupası'nda Arsenal, Manchester City'i 3-0'la geçip kupayı müzesine götürdü.

Arsenal'den City'ye kupa dersi

Premier Lig'de yeni sezon öncesinde son şampiyon Manchester City ile Arsenal kozlarını Community Shield'da paylaştı. Arsenal'de yeni transferler Chambers, Debuchy, Alexis Sanchez maça ilk 11'de başlarken Arsene Wenger ayrıca forvette de Sanogo tercihi ile mücadeleye başlarken Mesut Özil ise karşılaşmada forma giymedi. Manchester City'de yine yeni transfer Caballero takımdaki yerini alırken takımın kaptanı ve savunmanın önemli ismi Kompany ise karşılaşmada görev yapmadı.

Baştan sona Arsenal'in üstünlüğünde geçen maçta ilk golü 21. dakiakda Wilshere'nin pasında Cazorla buldu. Devre biterken sahneye çıkan Ramsey ise 42. dakikada skoru 2-0'a getirdi.

Arsenel'de Arsene Wenger devreye üç değişiklikle başladı. Koschielny, Sanogo ve Sanchez kenara gelirken oyuna ise Monreal, Giroud ve Chamberlain girdi. Bu değişikliklerle birlikte tazelenan Arsenal, Manchester City'e ikinci 45 dakikada da fazla şans tanımadı. 60. dakikada ikinci golün sahibi Ramsey bu sefer asist yaptı ve Giroud fileleri havalandırdı.

Haberin Devamı

Maçın geride kalan bölümünde başka gol olmazken Arsenal 3-0'lık sonuçla 2004'ten beri Community Shield'da ilk zaferini kazandı.