Gazete Vatan Logo
Fenerbahçe Ali Koç: "Volkan Demirel Koeman'ın üzerine yürümüş"

Ali Koç: "Volkan Demirel Koeman'ın üzerine yürümüş"

Fenerbahçe Kulübü Başkanı Ali Koç, kaptan Volkan Demirel'in kadro dışı bırakılma nedenini açıkladı.

Ali Koç: "Volkan Demirel Koeman'ın üzerine yürümüş"

Ali Koç, FB TV'deki Gündem Özel programında yaptığı açıklamada, Nabil Dirar ve Aatif Chahechouhe ile birlikte kadro dışı bırakılan tecrübeli file bekçisi Volkan Demirel'in için alınan kararın gerekçesini şöyle açıkladı:

"Kulüpte uzun yıllar hizmet vermiş, aidiyet duygusu daha yüksek ve değişiklik olduğu zaman değişime karşı bir nebze pozisyon alan, tavır alan birçok yıldız oyuncu vardır. Dünyada bir ilk değil. F.Bahçe için Volkan aidiyet duygusu yüksek bir oyuncu. 495 maça çıkmış, 16. senesinde bunun büyük bölümünü kaptan olarak geçirmiş. Çoğu zaman haksız yere deplasmanlarda hakaret yemiş. F.Bahçe'de hiçbir şekilde tartışılmayacak bir oyuncu. Ben Volkan'ı tanıdığımda 19-20 yaşındaydı. Zaman zaman kızsam da lider karakterli sevdiğim biri. Ben nikah şahitliği yaptım. İlk ve tek evine gittiğim futbolcudur Volkan. Çocuklarımın gönlünde de Volkan'ın çok farklı bir yeri vardı. Her yönden baktığın zaman benim için çok zor bir karar. Ne Comolli ne de Cocu, benim inanmadığım bir konuda bana karar aldıramaz.

Haberin Devamı

VOLKAN, BİLİNÇLİ OLARAK FENERBAHÇE'YE ZARAR VERMEK İSTEMEZ

Son iki sezon Volkan Demirel'in Fenerbahçe'deki en kötü sezonlarıydı. Buna rağmen ben Volkan'a ihtiyacımız olduğuna inanarak, pek çok aksi görüşüne rağmen kontratını uzattık. Senin hayatın Fenerbahçe oldu dedim, çok iyi eğitimden geçip hizmet etmen lazım dedim. İkinci kaleci olacağını ve zaman zaman oynayamayacağını da söylemiştim. Kaleci konusunda sezon başında istenmesini rağmen hamle yapamadık. Volkan ilk 6 resmi maçımızda birinci kaleciydi. Fakat iyi başlamadı, işler iyi gitmedi. İyi gitmeyince bir kaleci transferi daha yaptık. Volkan'daki durum pek çok büyük kulüptete büyük oyuncularda yaşanan oldu. Volkan hiçbir zaman bilinçli olarak Fenerbahçe'ye zarar vermek istemez. Bilinçaltı olarak ise yeni ekip, yeni kadro, yakın olduğu personellerin ayrılması gibi sebepler onda insani bir rahatsızlık yaratmış olabilir. Bu tür bir oyuncu fazla sahiplenmeden de hatalar yapabilir. Dolayısıyla bunları yaşadık. kayseri maçından sonra Volkan da takım olamadık dedi. Ama biz Volkan'ın sözleşmesini uzatırken istediğimiz şeylerden en önemlisi takım olmaya kaynaşmaya, Fenerbahçeliliği anlatmaya yardımcı olmasıydı. Tersini yaptığını söylemiyorum ama istediğimizi yapamadı. Kayseri maçından sonra eleştiri de bulundu ama bunlar yaşanmaması için sen ne yaptın.

Haberin Devamı

VOLKAN, KOEMAN'IN ÜZERİNE YÜRÜDÜ

Somut olarak iki tane olay yaşandı. Dergi yazısının çıkacağı gün daha yayınlamış, bir haber geldiki Volkan Demirel teknik direktör yardımcısı Erwin Koeman'ın üzerine yürümüş. Bir 'Volkan patlaması'nı Volkan o gün yaşıyor. Bir gün önce haber gelmişti ki Volkan Demirel, 'biriyle kavga edeceğim, moralim bozuk' demiş. Sonrasında bu oldu.Biz de Samandıra'ya gittik ne oldu diye ama anladığımız kadarıyla çok bir şey de olmamış. Sen bana niye öyle bakıyorsun diye. Sonra el sıkışmışlar ama...

BANA SESİNİ YÜKSELTTİ

Samandıra'da toplantı yaptık. Orada Volkan benim kabul edemeyeceğim şekilde tartışmalara girdi. İlk başta bana saygısızlık yaptı, başkanvekilimize ciddi saygısızlık yaptı. Bir tek kendi dinlensin istiyor, bizi konuşturmuyor. Kes dedik uzattı, sesini yükseltti. Başkanına böyle bir ortamda bu şekilde saygısızlık yapan bir oyuncunun diğer oyuncularla bizler yokken neler yapabileceğini düşündüm. Gördüm ki burada Volkan'ın uyanması lazım. Yaptığın kabul edilemez dedim. Buradaki olay disiplinsizlik, yönetim kurulu seviyesinde saygısızlık, öncülük, liderliği yerine getirememe. İki gün düşündüm. Allah korusun UEFA'da Harun'a bir şey olursa Erten kaleye geçecek. çünkü Berke listede yok.

Haberin Devamı

VOLKAN'IN FENERBAHÇE'DE JÜBİLE YAPMASINI İSTERİM

İşi aldılar, oraya-buraya çektiler. Arkadaşlar durun biraz. Kimse F.Bahçe'nin üstünde değil. Volkan kadro dışı kaldı diye sözleşmesi feshedildi anlamına gelmiyor. Volkan mukaveleli futbolcumuzdur. İnşallah Volkan tez zamanda aramıza katılır Ama döner mi ne zaman döner onu bilmiyorum. Çok iyi Fenerbahçeli diye başka oyuncudan farklı muamele görmesi bir yere kadardır. Benim arzum doğru hareketi yapmasıdır. Bu öyle bugünden yarına değişecek bir karar değildir. Onun da oturup düşünmesi lazım. Ben, vefa konusuna önem veren insanım. Jübile geleneği güzel bir gelenektir. İlk başlamak istediğim oyuncu Volkan'dır. 5 maç sonra Fenerbahçe'de 500. maçı olacak. Mehmet Topal gibi Volkan'ın da 500. maçına burada çıkmasını çok istiyorum. Yıllar sonra jübilesinin ilk yapılacak oyuncu olmasını çok isterim. Kaleciliği bıraktıktan sonra eğitimini aldıktan sonra kaleci antrenörü olarak belki de antrenör olarak hizmet etmesini çok isterim. Alex'e de çok oldu gideli ama sembolik bir jübile yapmak isterim.

Haberin Devamı

BİZ FAZLA PR YAPMIYORUZ

Aziz Yıldırım'la görüştüğü iddiaları. Görüşmesi de gayet normal. Doğru mu değil mi bilmiyorum. Doğruysa gitmemesi yanlış olur. Bizim sorunumuz ne biliyor musun, biz fazla PR yapmıyoruz. Ne söylersek çıkıp açık açık söylüyoruz. O yüzden bu tip şeylerle karşı karşıya kalıyoruz.