Sonuçlar iyi diye kimsenin sesi çıkmıyor ama... F.Bahçe'de kriz kapıya dayandı 2 yıldız isyan etmek üzere
Süper Lig'de 5 haftada 10 puan toplayan, UEFA Avrupa Ligi'nde ise 2 maçta 4 puan alarak grupta bir hayli avantajlı duruma geçen Fenerbahçe'de iki futbolcunun forma şansı bulamaması Sarı Lacivertli ekipte sıkıntı yarattı. Miguel Crespo, Willan Arao, İsmail Yüksek ve Mert Hakan Yandaş'ın gerisinde kalan tecrübeli orta sahanın huzursuz olduğu belirtilirken, takımda bir başka genç yıldızın Jorge Jesus tarafından tercih edilmemesi ise yönetimde panik havası oluşturdu.

Süper Lig'de sahasında Alanyaspor'u ağırlayacak olan Fenerbahçe'de ilk 11'de kimlerin olacağı yine merak konusu. Sarı-lacivertlilerde Miha Zajc ve Arda Güler'in durumu ise kafalarda soru işareti. Jorge Jesus'tan fazla forma şansı bulamayan ikilinin mücadele dozunu arttırması ve yeni oyun temposuna ayak uydurması bekleniyor.

Bu sezon oyun temposu olarak vites attıran ve sahanın her yerinde pres taktiğini sahaya yansıtmak isteyen Fenerbahçe teknik direktörü Jorge Jesus'un orta saha tercihleri de buna göre yapılıyor.

Yoğun temponun yanı sıra ikili mücadele olarak da ayakta kalabilen isimleri tercih eden tecrübeli teknik adamın futbol arayışında Arda Güler ve Miha Zajc bilmecesi yaşanıyor. Bu iki isim daha teknik olmaları nedeniyle rotasyonda şu anda geri düşmüş durumdalar.

Genç yıldız adayı Arda Güler, bu sezon 6 maçta toplamda 146 dakika forma şansı bulabildi. Bu kısa sürede 17 yaşındaki futbolcu 2 gollük katkıda bulundu. Sloven orta saha Zajc ise 7 maçta 364 dakika forma şansı bulabildi. Bu sürede Zajc 1 gol, 1 asistlik performansa imza attı.

Fenerbahçe orta sahasında Miguel Crespo, Willan Arao, İsmail Yüksek ve Mert Hakan Yandaş'ın şu anda rotasyonunda arkasında kalan Arda Güler ve Miha Zajc'ın zaman içerisinde şans bulması bekleniyor. Ancak yıldız futbolcuların forma şansları çok iyi değerlendirmesi gerekiyor.

Sezon sonunda Fenerbahçe ile olan sözleşmesi sona erecek olan Miha Zajc için Fenerbahçe yeni bir teklif yapmaya hazırlanıyor. Geçtiğimiz haftalarda Fenerbahçe yönetiminin yaptığı sözleşme uzatma teklifini yetersiz bulan Sloven orta saha için yeni bir teklife hazırlanılıyor.

Transfer döneminde satılmaya çalışılan Miha Zajc iyi bir teklif almadığı için takımda kalmıştı. Miha Zajc, 2. teklife de 'Evet' cevabını vermezse, bedavaya gitmemesi için ocak ayında başka bir takıma satılması gündeme gelecek.

Spor yorumcusu Sinan Engin, Fenerbahçe gündemini de içine alan açıklamalarda bulundu.

Yaz transfer döneminin son günlerinde Fenerbahçe'nin renklerine kattığı Michy Batshuayi'yi değerlendiren Engin, "Kötü futbolcu asla değil. Tek şansı yukarıdakiyle arası çok iyi değil. Attığının 5 mislisini kaçırdı. Bu sene 20'nin altında atarsa; 'Sen kötü futbolcusun' diyeceğim. Bu şanssızlık her sene devam etmez" yorumunu yaptı.

Beşiktaş'ı 2020-2021 sezonunda şampiyon yapan ve Ziraat Türkiye Kupası'nı kazandıran teknik direktör Sergen Yalçın'ın birçok teklif aldığını belirten Engin, "Ama kabul etmedi. Beklediği bir yer var. Bekliyoruz. Beşiktaş'ı kastetmiyorum. Aklınıza Hull City falan gelmiş olabilir. Belki o da olabilir ama başka bir yer" dedi.
Engin, geçen sezon Giresunspor maçının ardından Galatasaray'ın yollarını ayırdığı Fatih Terim ile ilgili olarak "Fatih hocaya geçen sene yapılanlar beni çok üzdü. Geçen sene Fatih Terim'e büyük kazık atıldığını düşünüyorum. İnşallah Fatih Terim döner. Hoca biraz dinlensin, 1-2 senesi daha var. Fatih hoca Türk futbolunda olmalı" ifadelerini kullandı.

Sinan Engin Süper Lig'in en başarılı teknik direktörünün Vincenzo Montella olduğunu iddia ederek "Orada bir de teknik direktörün hocası var: Murat Sancak. Murat Başkan hepimizden iyi biliyor futbolu" diye konuştu.




