İsmail Kartal itiraf etti: Olacak diye bir şey yok! 6 numara Zajc çılgına çevirdi
Fenerbahçe'de son dakika gelişmeleri yaşanıyor. Fenerbahçe, Trendyol Süper Lig'in 5'inci haftasında Antalyaspor ile karşı karşıya geldi. Zorlu maçta Halil Umut Meler'in kararları Fenerbahçe cephesinden tepki gördü. İsmail Kartal kenarda sinirlerine hakim olamadı. 6 numara olarak oynayan Zajc ise taraftarlardan tepki gördü. İşte detaylar...

Trendyol Süper Lig'in 5'inci haftasında Fenerbahçe, Antalyaspor'u konuk etti. Kritik müsabakanın ilk yarısında saha kenarında tansiyon yükseldi. Halil Umut Meler'in kararı sonrası tecrübeli teknik direktör, dördüncü hakeme serzenişte bulundu.

Ülker Stadyumu'ndaki karşılaşmaya taraftarlar büyük ilgi gösterdi. Fenerbahçe taraftarları, karşılaşma için satışa sunulan tüm biletleri tüketti. Dolu tribünler önünde oynanan mücadelede konuk takım taraftarları da deplasman tribününde yerlerini aldı.

LIVAKOVIC KALEDE
Fenerbahçe'nin Dinamo Zagreb'den kadrosuna kattığı Dominik Livakovic, Antalyaspor maçına ilk 11'de başladı. Hırvat kaleci, sarı-lacivertli formayla ilk kez bir müsabakada şans buldu. İsmail Kartal'ın savunmadaki Serdar Aziz tercihi de sürpriz oldu.

CENGİZ DEVAM EDEMEDİ
Karşılaşmanın henüz 2'nci dakikasında Fenerbahçe'de Cengiz Ünder şoku yaşandı. Tecrübeli futbolcu arka adalesinde yaşadığı problem sonrası yerde kaldı. Fenerbahçe sağlık heyeti müdahale ettikten sonra Cengiz Ünder kendini riske etmedi. Cengiz Ünder alkışlar içerisinde kenara geldi. Sarı-lacivertlilerde kalan sürede İrfan Can Kahveci forma şansı buldu.
SERDAR AZİZ'DEN KRİTİK MÜDAHALE
Müsabakanın 4'üncü dakikasında Antalyaspor'un hızlı gelişen atağı sonrası Erdoğan Yeşilyurt kale sahası içerisinde şutunu çekti. Erdoğan Yeşilyurt'un sert şutunda Van de Streek topuğuyla topu ağlara göndermek istedi. Fenerbahçe savunmacısı Serdar Aziz topu son anda kornere çeldi.

TERS TOPU SON ANDA ÇIKARDI
Antalyaspor'un baskısı 6'ncı dakikada da etkili oldu. Ceza sahasında yaşanan karambol sonrası Fenerbahçe savunmasından ters bir top geldi. Sarı-lacivertlilerin Hırvat eldiveni Dominik Livakovic topu son anda kornere çeldi.

Müsabakanın 28'inci dakikasında Adam Buksa'yı faulle durduran Rodrigo Becao sarı kartla cezalandırıldı. Brezilyalı stoper bu sarı kart sonrası, Halil Umut Meler'e tepki gösterdi. Rodrigo Becao bir önceki pozisyonda kendisine faul yapıldığını dile getirdi.

Rodrigo Becao'nun gördüğü sarı kart sonrası İsmail Kartal kenarda çok sinirlendi. Tecrübeli teknik direktörün şiddetleri itirazları sonrası Halil Umut Meler sarı kartını kullandı.

Heyecan dolu karşılaşmanın 31'inci dakikasında Antalyaspor hızlı bir atak fırsatı yakaladı. van de Streek'in yerde kaldığı pozisyon sonrası Halil Umut Meler avantajı oynattı. Adam Buksa orta sahada tek bir hamleyle iki rakibinden birden sıyrıldı ve Dominik Livakovic'le karşı karşıya kaldı. Adam Buksa'nın sol ayağıyla yaptığı vuruşta top ağlarla buluştu.

DZEKO SKORU DENGELEDİ
Heyecan dolu karşılaşmanın 45+1'inci dakikasında sol kanattan gelişen Fenerbahçe atağında Serdar Aziz'in penaltı noktası üzerinde kafayla aşırdığı topu Edin Dzeko kafa vuruşuyla ağlara gönderdi. Pozisyonun ardından ofsayt bayrağı kalktı. VAR incelemesinin ardından Edin Dzeko'nun ofsaytta olmadığı tespit edildi ve ağlara giden top gol değeri kazandı.

İRFAN CAN FİLELERİ HAVALANDIRDI
Heyecan dolu maçın 57'nci dakikasında ön alan baskısıyla rakip yarı alanda topu kapan Fenerbahçe'de Sebastian Szymanski'den pası alan Edin Dzeko ortasını yaptı. Arka direkteki İrfan Can Kahveci'nin kafa vuruşunda meşin yuvarlak ağlarla buluştu. Fenerbahçe rakibi karşısında skoru 2-1'e getirdi.

ZAJC'A TEPKİ
Karşılaşmanın 70'inci dakikasında İsmail Kartal oyuna hamlede bulundu. Sarı-lacivertlilerde Miha Zajc'ın yerine Miguel Crespo kalan sürede forma şansı buldu. Fenerbahçe taraftarları kenara gelen Miha Zajc'a tepki gösterdi.

SZYMANSKI'DEN ŞIK GOL
Karşılaşmanın 80'inci dakikasında Fenerbahçe'nin kazandığı köşe vuruşu kısa kullanıldı. Fred'den pası alan İrfan Can Kahveci, Sebastian Szymanski'yi topla buluşturdu. Polonyalı yıldızın sert şutunda meşin yuvarlak ağları havalandırdı. Sebastian Szymanski'nin golüyle skor 3-2'ye geldi.

Fenerbahçe Teknik Direktörü İsmail Kartal, Trendyol Süper Lig'in 5'inci haftasındaki Antalyaspor müsabakasının ardından açıklamalarda bulundu.Maça iyi başlayamadıklarını söyleyen Fenerbahçe Teknik Direktörü İsmail Kartal, "Milli maç arasında gerçekten takım olarak çok iyi hazırlandık. Sakatlarımız düzeldi. Bugünkü maça çok iyi başlayamadık. Maçın başında Cengiz’in sakatlanmasıyla İrfan girene kadar 10 kişi oynadık. Rakibin pozisyonlara girmesiyle oyuncularımız demoralize oldu. Daha sonra gol yedik. Cevap verdik ilk yarı 1-1 bitti. Devre arasında ikinci yarı bizim daha güçlü kalarak daha iyi pozisyonlar üretebileceğimizi ve maçı kazanabileceğimizi oyuncularımıza anlattım. Oyunun kontrolü bizdeydi. İki takım da pozitif futbol oynadı. Bugün kazanmasını bildik. Kazandığımız için oyuncularımızı tebrik ediyorum” dedi.

6 tane net pozisyonları olduğunu belirten Kartal, "Bizim takımımız bu değil. Ama topla biz daha çok oynamışız. 6 tane net pozisyonumuz var. Rakibin 2 tane var. Bunlar telafi edebileceğimiz şeyler. Bizi oyun felsefemiz tamamen futbol oynamak. Topun bizde kalmasını istiyoruz. Futbolda sürekli her istediğimiz olacak diye bir şey yok. Ferdi sakatlıktan ilk maçına çıktı. Top bizdeyken iyiydi ama rakiple ikili mücadelede ufak tefek problemlerimiz oldu. İkinci yarı çok daha iyi oynadık ve net pozisyonlar bulduk. Rakibin 90 dakikayı enerjiyle tamamlayamayacağını düşündük” ifadelerini kullandı.

"6 NUMARA TABİİ Kİ GEREKİYORDU AMA OLMADI"
6 numara transferi hakkında konuşan İsmail Kartal, "Başkanımız ve yöneticilerimiz 6 numara için çok uğraştı. Bize katkı sağlayacak oyuncu alacağız dedim. Almak için oyuncu almayacağız dedim. Başkanımıza yaptığı transferler için teşekkür ediyorum. 6 numara tabii ki olması gerekiyordu ama olmadı. Biz almak için oyuncu almayacağız. Bizim B planımız var. Nasıl Jayden’ı oynatarak performans aldık. 6 numarada oynayacak İsmail var, Crespo var, Miha Zajc var" sözlerini diye konuştu.