Tigana aciz kaldı

Azim, inat ve zafer... Trabzon’un ortaya koyduğu mücadeleyi ilk bakışta bu 3 sözcükle özetlemek de mümkün. Ama yetmez. Hırsı, inancı, taktik uygulamadaki başarıyı da buna katmak gerekir

Haberin Devamı

Azim, inat ve zafer... Trabzon’un ortaya koyduğu mücadeleyi ilk bakışta bu 3 sözcükle özetlemek de mümkün. Ama yetmez. Hırsı, inancı, taktik uygulamadaki başarıyı da buna katmak gerekir. Son zamanların en keyifli ve varolmak adına en etkili direnişini sergiledi Trabzon. 2-0 yenik kapattığı ilk yarının ardından öylesine coşkulu, öylesine tempolu ve öylesine dolu dolu oynadı ki... Şapka çıkartmamak olası değil. Diri, istekli atak başlanan maçın, 27 ve 36. dakikalarında yenilen 2 golle oyun disiplininden belli bir dönem uzaklaşan Trabzon, Ersen Martin’i sahaya sürerek çift santrfora döndüğü 2. yarıda, Beşiktaş savunmasını aslında başlangıçtan beri varolan zaaflarından umduğundan kısa sürede ve umduğundan fazlasıyla yararlandı.

FARKI KAÇIRDILAR
Hücumda ağırlıklı olarak sağ kanadı kullanan Trabzon, ilk bölümde savunmanın arkasına yaptığı ortalarla Beşiktaş’ı sıkıştırıyor, bu arada ortadan geliştirdiği ataklarda da ısrarla topu tandemin arasına ya da arkasına bırakıyordu. Hücumda yeterince çoğalamayıp bu toplara hamle yapamayınca ilk yarıda gerekli etkiyi yaratamayan Trabzon çift santrfora dönüp, oyunu karşı alana yıktıktan sonra bu anlayışının semeresini görmeye başladı. Buna bir de ilkel ofsayt taktiği uygulayan Beşiktaş’ın arka alanda üst üste yaptığı hatalar eklenince Trabzon kazanmanın ötesinde, açık bir farkı da kaçırdı.

F.Bahçe’nin maçında skorun 2-0’dan 2-2’ye gelmesi ve Alkmaar’a elenmesi sonrası çoğu futbol otoritesi Zico’yu suçlamıştı. Belli düzeydeki takımların böyle bir skor avantajından sonra tur ya da maç kaybetmesini açıkçası ben de anlamakta zorlanıyorum. Tigana da tıpkı Zico gibi kenardan takımı yönetmekte son derece aciz kalıyor. Uzaktan uzağa şampiyonluk hayalleri kuran Beşiktaş son darbeyi de Tigana sayesinde Trabzon’da yedi. Bu sezon, bu Beşiktaş’ın deplasmanda kaybettiği kaçıncı puan? Dış sahada rüştünü hala ispatlayamayan bir takımın, şampiyonluğa oynamaktan söz etmesi size ne kadar inandırıcı geliyor?

DİĞER YENİ YAZILAR