Gazete Vatan Logo

Vatanım Sensin dizisi ne zaman başlayacak?

Kanal D ekranlarından izleyicilerle buluşacak olan Vatanım Sensin için geri sayım başladı. Heyecanla beklenen Vatanım Sensin'de Bergüzar Korel ve Halit Ergenç çifti 11 yıl aranın ardından tekrar birlikte kamera karşısına geçti. Vatanım Sensin'e dair merak edilenleri sizler için bu haberimizde derledik.

Vatanım Sensin dizisi ne zaman başlayacak?

Vatanım Sensin için geri sayım başladı. Kanal D ekranlarından izleyicilerle buluşacak olan Vatanım Sensin'in başrollerinde Bergüzar Korel, Halit Ergenç ve Onur Saylak yer alıyor. 2006 yılında başrolü paylaştıkları ‘Binbir Gece’ dizisinin setinde tanışıp evlenen Bergüzar Korel-Halit Ergenç çifti, bu kez ‘Vatanım Sensin’ dizisi için kamera karşısına geçti. Kanal D’de yayınlanacak ‘Vatanım Sensin’ dizisinde Bergüzar Korel, Halit Ergenç’in canlandıracağı ‘Cevdet Yüzbaşı’nın tutkuyla aşık olduğu Balkan güzeli karısı ‘Azize’ karakterine hayat verecek.

İzmir’in işgal günlerinde yaşanan soluk kesici bir hikayeyi ekrana taşıyacak olan “Vatanım Sensin”, yakında Kanal D’de başlıyor. Bergüzar Korel ile Halit Ergenç’i yıllar sonra aynı sette buluşturan dizi için İstanbul’da dev bir plato kuruldu. Yapımını O3 Medya’nın, yönetmenliğini ise Yağmur ve Durul Taylan’ın üstlendiği “Vatanım Sensin”in çekimleri, işgal günlerini birebir yansıtan İstanbul’daki o platonun yanı sıra yine İstanbul, İzmit, Ayvalık ve İzmir’de, döneme uygun olarak hazırlanan mekanlarda sürüyor.

Haberin Devamı

Vatanım Sensin dizisinin sanat grubu, projenin gerçeğe uygun olması için aylar süren bir ön çalışma yürüttü. Sonunda Selanik, İzmir, Kordon, Kemeraltı gibi ikonik mekanlar ve semtler, döneme uygun olarak yeniden inşa edildi.

Söz konusu mekanlar arasında askerlerin tedavi gördüğü bir hastane, esirlerin tutulduğu bir hapishane ve işgalcilerin karargahı da yer alıyor. Yapımda, Şebnem Hassanisoughi ve Celile Toyon da oynuyor.

Halit Ergenç ile Bergüzar Korel çiftinin 11 yıl sonra yeniden birlikte rol alacağı Vatanım Sensin dizisinin detayları belli oldu. İlk önce dizinin ismi Vatan Haini olarak belirlenmiş ancak daha sonra ismi değişerek Vatanım Sensin olmuştu.

Yapımcılığını O3 Medya’nın üstlendiği, başrollerini Halit Ergenç ve Bergüzar Korel’in paylaştığı Vatanım Sensin’in oyuncu kadrosu büyük oranda belirlendi. Dizide Rum kökenli pavyon şarkıcısını seslendirecek kadın oyuncu arayışı da sona erdi.

Daha önce Gökçe Bahadır ve Ekin Türkmen’in adlarının anıldığı o rol, en son “Poyraz Karayel”de rol alan Şebnem Hassanisoughi’nin oldu. Senaryosunu Necati Şahin ve Nuran Evren Şit’in kaleme aldığı, Osmanlı döneminde bir askerin hem vatanı hem de aşkı uğruna verdiği savaşı konu alan Vatanım Sensin, Ekim 2016’da Kanal D’de başlayacak.

Haberin Devamı

PAVYON ŞARKICISI ROLÜ BELLİ OLDU

Halit Ergenç ile Bergüzar Korel 2006’daki ‘Binbir Gece’de oynamış, 2008’de nikah masasına oturmuştu. Halit Ergenç başrolünde olacağı ‘Vatanım Sensin’de eşi Bergüzar Korel’in de rol almasını istemiş, yapım şirketi kabul etmişti. Son olarak Halit Ergenç ile dizide ateşli sevişme sahnelerinde oynayacak, pavyon şarkıcısını canlandıracak bir kadın oyuncu aranıyordu.

Adaylar arasında Canan Ergüder, Nesrin Cavadzade ve Gökçe Bahadır’ın da olduğu birçok ünlü vardı. Ama kimi isimle para konusunda anlaşılamadı, kimi de başka dizilerden aldıkları teklifleri değerlendirdi. Sonunda aranan partner bulundu: ‘Poyraz Karayel’de ‘Begüm’ü canlandıran Şebnem Hassanisoughi. İddiaya göre; Şebnem Hassanisoughi’ye Mimar Sinan Güzel Sanatlar Fakültesi’nden arkadaşı olan Bergüzar Korel onay verdi.

Haberin Devamı

EN GEÇ AY SONU BAŞLAYACAK
Diğer yandan bu ay başlaması planlanan diziler için de hız kesmek istemeyen şirketler de var. Merakla beklenen Çağatay Ulusoy ve Kıvanç Tatlıtuğ’un projelerinin son hazırlıkları yapılırken 11 yıl sonra tekrar beraber oynamaya hazırlanan Halit Ergenç ve Bergüzar Korel çiftinin Vatanım Sensin dizisinin de Ağustos ayı sonu itibariyle başlaması kararlaştırıldı.

HAZIRLIKLAR SÜRÜYOR

Çekimlerin yapılacağı Beykoz Kundura Fabrikası’nda dekorların hazırlıkları tüm hızıyla sürüyor. Bir yandan da Amerika’dan gelen yönetmenler Taylan Biraderler, cast seçimine devam ediyor. Necati Şahin ve Nuran Evren Şit’in kaleme aldığı iddialı dizinin başarılı olması eski günlerini mumla arayan dizi sektörü için de önemli bir gelişme olacak.

İSMİ, DARBE GİRİŞİMİ SONRASI SAKINCALI OLACAK
Ancak şu günlerde dizi piyasasındaki kulislerde dizinin Vatanım Sensin adıyla ekrana çıkmasının 15 Temmuz darbe girişimi sonrası sakıncalı olacağı tartışılıyor. 1918’in İzmir’inde geçen hikayede Halit Ergenç, ‘Cevat’ adlı Vatansever bir askeri canlandıracak. Eşi Bergüzar Korel de onun 2 çocuk doğurmuş eşi ‘Azize’yi…

Haberin Devamı

‘VATANIM SENSİN’ OLACAK
Ünlü çift, geçen günlerde yurtdışına tatile çıktı. Çekimler öncesi dinlenecek olan Halit Ergenç ve eşi Bergüzar Korel’in dizisinin adı bakalım değişecek mi? Ki, kulaktan kulağa yayılan haberlere göre dizi başlamadan bu değişime gidilecek gibi görünüyor. Dizinin yeni isminin ”Vatanım Sensin” olacağı konuşuluyor.

Yapımcılığını O3 Medya’nın üstlendiği, yönetmenliğini Yağmur-Durul Taylan’ın yapacağı, başrollerinde Halit Ergenç ve Bergüzar Korel’in yer aldığı dizinin çekimleri Ağustos sonunda başlayacak. İddialı kadrosuyla sezonun en çok dikkat çekecek yapımlarından birisi olacak olan ‘Vatan Haini’ne son olarak ‘Hayat Mucizelere Gebe’ dizisinde izlediğimiz Işıl Yücesoy dahil oldu. Işıl Yücesoy dizide Halit Ergenç’in annesini canlandıracak.

“DEKOR İNŞA EDİLİYOR”

Necati Şahin ve Nuran Evren Şit’in senaryosunu yazdığı, çekimlerine Ağustos ayında başlanması planlanan dizi için İstanbul, İzmir ve Ege Bölgesinin çeşitli yörelerinde özel mekanların hazırlığına da başlandı.

Ana mekânların yanı sıra konu aldığı dönemin duygusuna uygun olarak proje için İstanbul’daki özel bir platoda dekor inşaa ediliyor. 4 ayda tamamlanması planlanan, içerisinde İzmir Kordon Boyu ve dönem mahallelerinin de yer aldığı bu özel dekor için 100 kişiden oluşan sanat grubu titizlikle çalışıyor.”