Gazete Vatan Logo

Türkiye genelinde son dakika DEAŞ operasyonları! Çok sayıda gözaltı var

Türkiye bu sabah terör örgütü DEAŞ'a yönelik düzenlenen operasyon ve çatışma haberleriyle uyandı. Alınan son dakika habere göre; şu ana kadar Malatya'da 10, Eskişehir'de 6, Van'da 5, Kırıkkale'de 7, Hatay'da 23, Mersin'de 10, Elazığ'da 4, Trabzon'da 3, Sakarya'da 9 olmak üzere toplam 75 şüpheli gözaltına alındı.

Türkiye genelinde son dakika DEAŞ operasyonları! Çok sayıda gözaltı var

Sabahın ilk saatlerinde, Konya'da düzenlenen operasyonda 5 terörist öldürülürken, İzmir'de de 21 şüpheli yakalandı. Daha sonra devam eden operasyonlarda Malatya'da 10, Eskişehir'de 6, Van'da 5, Kırıkkale'de 7, Hatay'da 23, Mersin'de 10, Elazığ'da 4, Trabzon'da 3, Sakarya'da 9 olmak üzere toplam 75 şüpheli gözaltına alındı.

EMNİYET'TEN AÇIKLAMA

Emniyet Genel Müdürlüğü, bu sabah başlayan ve gün boyu devam eden operasyonlara ilişkin açıklama yaptı.

Emniyet, 29 ilde terör örgütü DEAŞ'a yönelik gerçekleştirilen operasyonlarda 233 şüphelinin gözaltına alındığı bildirildi.

Emniyet Genel Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, güvenlik güçlerince 29 ilde terör örgütü DEAŞ'a yönelik eş zamanlı operasyon düzenlendi. Operasyonlarda, 233 şüpheli gözaltına alındı.

Konya'nın Meram ilçesinde hakkında yakalama kararı bulunan DEAŞ terör örgütü mensubu bir kişinin yakalanması için düzenlenen operasyonda, binada bulunanların güvenlik güçlerine silahla mukavemet göstermesiyle çıkan çatışmada 5 terörist etkisiz hale getirildi. Çatışmada, 4 güvenlik görevlisi ise hafif yaralandı.

Haberin Devamı

Binada ve örgüt mensuplarının üzerinde yapılan aramalarda, 5 AK-47 uzun namlulu tüfek, bir tabanca, 4 kilogram patlayıcı madde ve silahlara ait çok sayıda mühimmat ele geçirildi.

Ülke genelinde yapılan operasyonlar kapsamında 25 yabancı uyruklu kişi haklarında gerekli idari işlemler yapılmak üzere Göç İdaresi Genel Müdürlüğü birimlerine teslim edildi.

Gün içinde birçok ilde eş zamanlı operasyonlar düzelendi

MALATYA

Malatya'da terör örgütü DEAŞ'a yönelik operasyonda 10 kişi gözaltına alındı.

Malatya Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekipleri, kent merkezinde belirlenen adreslere eş zamanlı operasyon düzenledi.

Operasyonda terör örgütü DEAŞ üyesi oldukları iddiasıyla 10 kişi gözaltına alındı.

Çalışmalar kapsamında ayrıca kentte örgüte ait olduğu iddia edilen ve yaşı küçük çocukların eğitim gördüğü örgütün sözde "medresesine" de operasyon düzenlendiği ve arama yapıldığı öğrenildi.

Aramalarda örgüte ait çok miktarda örgütsel doküman ve dijital malzemeler ele geçirildi.

Haberin Devamı

ESKİŞEHİR

Eskişehir'de, terör örgütü DEAŞ'a yönelik operasyonda 6 Iraklı gözaltına alındı.

Alınan bilgiye göre, Eskişehir Cumhuriyet Başsavcılığınca terör örgütü DEAŞ'a yönelik yürütülen soruşturma kapsamında, İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekipleri, kent merkezindeki 6 adrese eş zamanlı operasyon düzenledi.

Operasyonda, Irak uyruklu M.A.A.Q, F.M.A.Q, M.M.A.J.L, A.Y.M.L.R, C.Y.M.Ş. ve M.D.A.A. gözaltına alındı.

Zanlıların emniyetteki sorguları sürüyor.

VAN

Van'da, terör örgütü DEAŞ'a yönelik operasyonda 5 zanlı gözaltına alındı.

Güvenlik kaynaklarından alınan bilgiye göre, İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri, kent merkezinde terör örgütü DEAŞ'a yönelik operasyon düzenledi.

Operasyonda 5 kişi gözaltına alındı.

Zanlıların emniyetteki işlemleri sürüyor.

KIRIKKALE

Kırıkkale'de terör örgütü DEAŞ'a yönelik operasyonda 7 Iraklı gözaltına alındı.

İl Emniyet Müdürlüğü Terör Mücadele Şubesi ekipleri, kent merkezinde terör örgütü DEAŞ ile irtibatlı olduğu iddia edilen Irak uyrukluların bulunduğu 4 eve operasyon düzenledi.

Haberin Devamı

Iraklı W.A.S.A, A.A.O.O, Y.F.H.A, A.A.A, B.A.A, O.H.O.O. ve S.A.S. gözaltına alınarak emniyete götürüldü.

Ekipler, zanlıların evlerinde arama yaptı.

HATAY

Hatay'da terör örgütü DEAŞ'a yönelik operasyonda 22 kişi gözaltına alınırken, sınır bölgesinde de bir DEAŞ'lı zanlı yakalandı.

Valilikten yapılan açıklamada, DEAŞ ve Heyet Tahrir Şam ile El Nusra terör örgütlerinin faaliyetlerinin engellenmesine yönelik çalışmalar kapsamında, Antakya'da 4, Reyhanlı'da 21, Yayladağı'da 1, Erzin'de 1, Kırıkhan'da 1 ve Altınözü'nde 1 olmak üzere toplam 29 adrese operasyon düzenlendi.

Operasyonlarda 22 şüphelinin yakalandığı, firari olan 8 şüpheliyi yakalama çalışmalarının ise devam ettiği aktarıldı.

Açıklamada, şüphelilerin ikametlerindeki aramada ise suç unsuru olabileceği değerlendirilen çok sayıda dijital materyal, 8 adet bıçak ve hançer, 3 adet telsiz, 1 adet tabanca ve 1 adet dürbün ele geçirildiği kaydedildi.

Öte yandan, Yayladağı ilçesinde de Suriye sınırındaki Pulluyazı Hudut Karakolu yakınlarından yasa dışı yollarla Türkiye'ye girmeye çalışan Ö.K, 3. Hudut Tabur Komutanlığına bağlı askerler tarafından yakalandı.

Haberin Devamı

Ağrı nüfusuna kayıtlı Ö.K'nin, terör örgütü DEAŞ ile bağlantılı olduğu tespit edildi.

MERSİN

Mersin'deki 15 Temmuz anma etkinliklerine yönelik eylem arayışı ve hazırlığı içerisinde oldukları tespit edilen terör örgütü DEAŞ üyelerine gerçekleştirilen operasyonda 10 zanlı gözaltına alındı.

Mersin Cumhuriyet Başsavcılığından yapılan açıklamaya göre, başsavcılık koordinesinde İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekipleri, 15 Temmuz anma etkinliklerine yönelik eylem arayışı ve hazırlığı içerisinde oldukları tespit edilen terör örgütü DEAŞ üyelerine karşı Tarsus ilçesinde operasyon gerçekleştirdi.

Operasyonda örgütle irtibatlı olduğun belirlenen 10 şüpheli gözaltına alındı. Zanlıların ev ve iş yerlerinde yapılan aramalarda dijital malzeme, örgütsel kitap ve döküman, 1 kuru sıkıdan bozma namlusu açık tabanca, fişek ve şarjör ele geçirildi.

Şüpheliler sorgulanmak üzere Mersin İl Emniyet Müdürlüğüne getirildi.

ELAZIĞ

Elazığ'da terör örgütü DEAŞ'a yönelik operasyonda 4 şüpheli gözaltına alındı.

Elazığ Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yürütülen terör soruşturması kapsamında, Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından DEAŞ terör örgütü üyelerine yönelik operasyon yapıldı. Bugün sabah saatlerinde başlatılan operasyonda Elazığ merkez ve Karakoçan ilçesinde belirlenen adreslerde arama yapıldı. Operasyonda çok sayıda dijital materyale el konulurken, 4 şüpheli de gözaltına alındı. 4 şüpheli sağlık kontrolünden geçirilerek ifadeleri alınmak üzere İl Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü.

TRABZON

Trabzon'da terör örgütü DEAŞ'a yönelik operasyonda 3 Suriye uyruklu yakalandı.

Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele ve Özel Harekat Şubesi ekipleri, il merkezinde ve Ortahisar ilçesinde belirlenen adreslere eş zamanlı operasyon düzenledi.

Operasyonda terör örgütü DEAŞ bünyesinde silahlı faaliyet gösterdiği iddiasıyla 3 şüpheli gözaltına alındı.

Zanlıların emniyetteki işlemlerinin sürdüğü öğrenildi.

SAKARYA

Sakarya'da terör örgütü DEAŞ'a yönelik operasyonda Irak uyruklu biri kadın 9 kişi gözaltına alındı.

Alınan bilgiye göre, Sakarya Cumhuriyet Başsavcılığı Özel Soruşturma Bürosunca terör örgütü DEAŞ'e yönelik yürütülen soruşturma kapsamında, İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekipleri, teknik ve fiziki takip sonucu Karasu ilçesinde bazı adreslere eş zamanlı operasyon yaptı.

Operasyonda, Irak uyruklu biri kadın 9 şüpheli gözaltına alınırken, adreslerde yapılan aramada bazı örgütsel dokümanlara el konuldu.

İl Emniyet Müdürlüğüne getirilen şüphelilerin işlemleri devam ediyor.