Gazete Vatan Logo

Tunceli'de 1 terörist teslim oldu

Tunceli'de kırsal alandan kaçarak güvenlik güçlerine teslim olan 1 terörist çıkarıldığı mahkemece tutuklanırken, terör örgütü PKK'ya yönelik polis ve jandarmanın ortak yürüttüğü operasyonda gözaltına alınan 9 kişiden 8'i çıkarıldıkları mahkeme tarafından tutuklandı.

Tunceli'de 1 terörist teslim oldu

Tunceli Valiliği tarafından bugün yapılan yazılı açıklamada, terör örgütünün kırsal alandaki kampından kaçan 1 teröristin kendiliğinden güvenlik güçlerine teslim olduğu belirtildi. Sorgusunun tamamlanmasının ardından adliyeye sevkedilen terörist, çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine gönderildi.

8 KİŞİ TERÖRDEN TUTUKLANDI

Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü soruşturma ile ilgili Tunceli Valiliği tarafından yapılan bir başka açıklamada ise, "Gerçekleştirilen operasyonlarda, 19 Mart 2017 günü gözaltına alınan 9 şahıstan 8'i terör örgütü üyesi olmak, suçundan çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderilmiş, 1 şahıs ise Adli Kontrol Kararı ile serbest bırakılmıştır. İlimizde terörist unsurların bulunmasına yönelik çalışmalar azim ve kararlılıkla sürdürülmektedir" denildi.