Gazete Vatan Logo

Trump: Obama, Rusya'ya karşı çok mu yumuşaktı?

ABD Başkanı Donald Trump dün gece Beyaz Saray'ın "Kırım Ukrayna'ya iade edilmelidir" açıklamasından sonra bugün Twitter hesabından sonra konuya ilişkin bir yazı paylaştı.

Trump: Obama, Rusya'ya karşı çok mu yumuşaktı?

Amerika Birleşik Devletleri'nde sular durulmuyor... ABD Başkanı Donald Trump'ın Ulusal Güvenlik Danışmanı Michael Flynn, göreve gelmeden önce Rus yetkililerle görüştüğü iddialarının ardından gelen baskılar üzerine istifa etmesi ve bugün ortaya atılan yeni iddialar...

New York Times’ın dört Amerikan istihbarat yetkilisine dayandırdığı haberindeki yeni iddia: Trump’ın bir dizi kampanya yetkilisinin, seçim sürecinde düzenli olarak Rus istihbarat yetkilileriyle görüşmeler yaptığı.
CNN de aynı iddiayı içeren bir haber yayımladı. Görüşmelerin telefon takiplerine takıldığı iddia ediliyor...
RUSYA KIRIM'I UKRAYNA'YA İADE ETSİN
İstihbarat sızdırmaları bir yana dursun, dün gece Beyaz Saray'dan Kırım'la ilgili bir açıklama geldi.
Beyaz Saray Sözcüsü Sean Spicer, ABD Başkanı Donald Trump'ın Rusya'dan Kırım'ı 'Ukrayna'ya iade etmesini beklediğini' açıkladı.
Günlük basın toplantısında konuşan Spicer, "Başkan Trump Rus hükümetinden Ukrayna'da gerginliği azaltmasını ve Kırım'ı iade etmesini beklediğini açıkça ifade etmiştir" dedi.
KREMLİN: TOPRAKLARIMIZI GERİ VERMEYİZ
Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova'ya bugün yaptığı haftalık basın toplantısında, Beyaz Saray Sözcüsü Sean Spicer'ın, 'ABD Başkanı Donald Trump, Rusya'nın Kırım'ı Ukrayna'ya geri vermesini bekliyor' yönündeki açıklaması soruldu. Zaharova soru karşısında, "Biz topraklarımızı geri vermeyiz. Kırım, Rusya'nın toprağı" dedi.
'OBAMA RUSYA'YA KARŞI ÇOK MU YUMUŞAKTI?'
Tüm bunlar üzerine ABD Başkanı Donald Trump bugün Twitter hesabından şu şekilde açıklamalarda bulundu: "Ulusal Güvenlik Ajansı ve FBI tarafından NY Times ve Washington Post'a yasa dışı bilgiler veriliyor. Tıpkı Rusya gibi. Kırım, Rusya tarafından Obama yönetimi sırasında ele geçirildi. Obama Rusya'ya karşı çok mu yumuşak davrandı?"
"Burada gerçek skandal, gizli bilgilerin yasa dışı olarak şeker gibi "istihbarat" tarafından dağıtıldığıdır." diyen Trump bunun Amerikan karşıtlığı olduğunu belirtti.
Trump, bir diğer paylaşımında ise "Yalan haber medyası, komplo teorileriyle ve nefret söylemleriyle kafayı bozmuş durumda. MSNBC ve CNN izlenmeyecek durumda. Fox ise harika!" diyerek ABD medyasını eleştirdi.

Haberin Devamı