Gazete Vatan Logo

Son dakika gelişmesi! Savaş bitiyor!

Irak Savunma Bakanlığı, Musul tüm bölgelerinin IŞİD'den tamamen kurtarıldığını açıkladı. Reuters haber ajansının son dakika olarak duyurduğu haberde 'Hayali devletin çöküşü' ifadeleri yer aldı.

Son dakika gelişmesi! Savaş bitiyor!

Irak'tan gelen bir son dakika haberine göre, Irak Savunma Bakanlığı, Musul tüm bölgelerinin IŞİD'den tamamen kurtarıldığını açıkladı. Devlet televizyonu, gelişmeyi 'Hayali devletin çöküşü' ifadesiyle duyurdu.

Ayrıca, Sky News Arabia'nın Bakanlık'tan aktardığı açıklamada, "IŞİD artık Musul'da tek bir bölgeye bile sahip değil. Militanların teslim olmaktan başka seçeneği yok. IŞİD'in Irak'taki varlığı sonsuza kadar bitti" denildi.

TARİHİ EL NURİ CAMİSİ GERİ ALINDI

IŞİD elebaşı Ebubekir Bağdadi, 3 yıl önce El Nuri Camisi'nde sözde halifelik ilan etmişti. Tarihi camiyi kaybedeceğini anlayan terör örgütü geçtiğimiz günlerde caminin 800 yıllık minaresini havaya uçurmuştu.

Irak'ın en büyük ikinci kentinde 255 gündür devam eden operasyonda tarihi bir adım atıldı, terör örgütü IŞİD'in lideri Bağdadi'nin halifelik ilan ettiği El Nuri camii geri alındı.

Cami, 12. yüzyılda Haçlılara karşı kazandığı başarılarla bilinen Selçuklu atabeyi Nureddin Mahmud Zengi tarafından yaptırılmıştı ve meşhur Hadba Minaresi de benzerleri İran ve Orta Asya'da görülen yedi farklı dekoratif tuğla işinin oluşturduğu karmaşık geometrik desenlerden oluşuyordu. Minare, eğik olması sebebiyle özellikle patlamalara karşı savunmasızdı.

Haberin Devamı