Gazete Vatan Logo

Reina saldırganının kimliği ile hükümetten açıklama

Reina saldırısının üzerinden 5 gün geçti. Saldırgan her yerde aranıyor ve hakkındaki soruşturma da devam ediyor. Az önce gelen bir son dakika verisi ise saldırganın uyruğu hakkındaki iddiaları doğrular nitelikte..

Reina saldırganının kimliği ile hükümetten açıklama

Yılın ilk gününden beri gündemin birinci konusu olan korkunç Reina saldırısı ile ilgili soruşturma devam ediyor. Olay ile ilgili bir son dakika açıklaması da Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak'tan geldi. Kaynak, Reina saldırganın Uygur olma ihtimalinin yüksek olduğunu söyledi. Ayrıca Kaynak, Kaynak, “Saldırganın yurtdışına kaçma ihtimalini yok saymamakla beraber, daha çok yurtiçindeki operasyonlardan netice alınması muhtemel” diye konuştu. Konu ile ilgil son dakika gelişmeleri yaşandıkça aktaracağız...

"TEK KİŞİ OLDUĞU AŞİKAR AMA YARDIM EDENLER OLABİLİR"

Veysi Kaynak, teröristin kimliği konusunda ise “Saldırgan muhtemelen bir Uygur, ama uyruğu konusunda bir şey söylemek istemiyorum. Saldırıyı fiilen tek kişinin yaptığı aşikar ama yardım edenler olabilir” dedi. Kaynak, “Saldırganın yurtdışına kaçma ihtimalini yok saymamakla beraber, daha çok yurtiçindeki operasyonlardan netice alınması muhtemel” diye konuştu.

Bir soru üzerine İncirlik'teki koalisyon varlığının en azından milletçe sorgulandığını da ifade eden Başbakan Yardımcısı Kaynak, “Bunun hükümetin gündeminde olduğunu söylemek lazım” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

BUGÜN ORTAYA ÇIKAN BİLGİ VE İDDİALAR

İKİNCİ TERÖRİST İDDİASI

Reina katliamında ikinci bir terörist olduğu şüphesi güçlendi. İstihbarat uzmanlarından aldığı bilgiye göre, kanlı saldırıyı iki DAEŞ'li teröristin gerçekleştirdiği iddia edildi. Kırgız uyruklu olduğu belirlenen ve selfie videosu yayınlanan saldırganın 'gözcü' olduğu ileri sürüldü. Ancak katliamı yapan teröristin yüzünü çok iyi gizlediği ve net bir görüntüsünün ele geçirilemediği öne sürüldü. Saldırıyla ilgili şimdiye kadar ortaya çıkan görüntüler ise iki farklı teröristin olabileceği şüphesini güçlendirdi. Reina'ya ateş ederek giren teröristle Zeytinburnu'nda kaldığı evden çıkan saldırganın pantolonun rengi ve biçiminin farklı olması dikkat çekti. Görgü tanıklarından bazılarının ifadesinde de iki teröristin ateş ettiği bilgisi yer aldı. (Ayrıntılar için tıklayınız...)

YUNAN ADALARINA MI KAÇTI?

Ortaköy’de yılbaşı gecesi 39 kişiyi öldüren teröristin Yenikapı’dan feribotla Balıkesir’e oradan da Yunan Adaları’na kaçtı. Saldırganın olaydan bir hafta önce Reina’ya gittiği, yarım saat kalıp keşif yaptığı belirlendi. (Ayrıntılar için tıklayınız...)

Haberin Devamı

GÖRGÜ TANIĞI: ÖZELLİKLE KADINLARI SEÇTİ

“Girişte yüksek bir yer var. Önce oraya çıktı ve etrafı taradı. Ardından aşağı indi, herkes yere yatmıştı.

Tek tek silahının namlusuyla insanları dürttü. Yaralı ve yaşayan varsa kafalarına sıktı. Bunu yaparken özellikle kadınları vurdu. Çok soğukkanlıydı. Arkadaşım bana da yere yat dedi. Ben yere yatan herkesi vurduğu için yatmak istemedim. O sırada göz göze geldik. Namlusunu bana doğrulttu. Ateş etti.”