Gazete Vatan Logo

Son dakika: Katar'dan 5 milyar euroluk anlaşma!

Reuters haber ajansının son dakika bildirdiği haberine göre, Katar ile İtalya arasında 5 milyar euroluk bir anlaşma imzalandı.

Son dakika: Katar'dan 5 milyar euroluk anlaşma!

Katar dışişleri bakanı yaptığı açıklamada, Katar'ın yedi adet savaş gemisi için İtalya ile 5 milyar euroluk bir anlaşma imzaladıkğını söyledi.

Muhammed bin Abdurrahman Al Sani haberi, İtalyan mevkidaşı Angelino Alfano ile Doha'da düzenlediği basın toplantısında duyurdu.

"Katar Emirliği Deniz Kuvvetleri'yle 7 savaş gemisinin alımı için yapılan anlaşmanın tamamlandığını bildirmekten memnuniyet duyuyorum," diyen Al Thani, "İki ülke arasındaki askeri işbirliği kapsamında İtalya'yla anlaştıklarını" ifade etti. Anlaşmanın 5 milyar avroluk olduğunu söyleyen Al Thani, ilgili şirketleri açıklamadı ve başka bilgi vermedi.
Geçen yıl Haziran ayında, İtalyan devlet şirketi Fincantieri 4 milyar avroluk bir anlaşmayla, Katar için gemi inşa etmeyi kabul ettiklerini açıklamıştı.
Fincantieri şirketinin o zaman yaptığı açıklamada, Katar'a 4 korvet savaş gemisi, 2 destek gemisi ve 1 amfibi çıkarma gemisi satılacağı, teslimatın ardından 15 yıl destek hizmeti verileceği bildirilmişti. Mevcut anlaşmanın, bu anlaşmasının geliştirilmiş hali olduğu ifade ediliyor.
Silah sistemleri dahil tamamı İtalya'da inşa edilecek olan gemilerin yapımı, 2018'de başlayacak.

Haberin Devamı