Gazete Vatan Logo

Son dakika... Kaşıkçı'nın dublörünü kabul ettiler!

AP haber ajansı, Suudi yetkililerin Cemal Kaşıkçı'nın kaybolduğunu gizlemek için dublör kullandıklarını kabul ettiğini açıkladı.

Son dakika... Kaşıkçı'nın dublörünü kabul ettiler!

Cemal Kaşıkçı cinayetinde perdeler aralanıyor.. Son dakika haberleri peş peşe geliyor. Associated Press (AP) haber ajansına konuşan İki Suudi yetkili Cemal Kaşıkçı cinayetinde dublör kullanıldığını teyit etti.

AP'ye konuşan iki yetkiliye, bir adli tıp uzmanı ve bir dublörün niçin içeride olduğu sorulduğunda, güvenli ev seçeneğinin kullanıldığunı, plaadli tıp uzmanının konsulosluktaki delilleri yok etmesi ve Kaşıkçı'nın sorgulanacağı süre içerisinde kaybolmasını gizlemek için dublör kullanılacağının planlandığını söylediler.

İki kaynak ayrıca, Kaşıkçı’nın bağırması üzerine operasyonun vahşete dönüştüğü belirtildi.

Takımda kimliği bilinmeyen bir şahsın, Kaşıkçı'yı sessiz tutmak amacıyla güç kullanmasının gazetecinin ölümüyle sonuçlandığı bildirildi.

Öte yandan Kral Selman'ın selefi olan Kral Abdullah'ın yurt dışında yaşayan Suudi muhaliflerin ülkenin geleceğine yönelik ulusal diyalog faaliyetlerine katılmaları için Suudi Arabistan'a getirilmesi emri üzerine bir ekibin de Türkiye'ye gönderildiği belirtildi.

Haberin Devamı

Suudi yetkililerin iddiasına göre, 15 kişilik sorgu ekibindeki 9 kişi bir Türk işbirlikçiyle birlikte cesedi sarıp konsolosluktan uzaklaştırdı.