Gazete Vatan Logo

Son dakika... İstifalar geliyor! Bölgede Bakanlar...

Son dakika haberine göre, Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Parlamentosu Başkanı Yusuf Muhammed istifa ettiğini açıkladı. Goran hareketinin, hükümetten bakanlarını çekeceği bildiriliyor.

Son dakika... İstifalar geliyor! Bölgede Bakanlar...

IKBY'den peş peşe son dakika haberleri geliyor...Son günlerde devam eden kitlesel gösterilerin ardından yaşanan siyasi kriz giderek büyüyor. Son olarak muhalif Goran Hareketi bölgesel yönetimdeki bakanlarını çekme kararı aldı. Ayrıca, parlamento sözcüsü Yusuf Muhammed'in de görevinden istifa ettiği belirtildi.

Irak Bölgesel Kürt Yönetimi'nde (IKBY) yer alan Süleymaniye kentinde üç gündür devam eden gösterileri görüşmek üzere bir araya gelen Goran Hareketi ve Komel politbüro üyeleri, toplantı sonrası IKBY'nin 8'inci hükümetinden çekilme kararı aldı.

IKBY'nin 8'inci hükümetinin kabinesinde Goran, "Peşmerge, Maliye, Ticaret, Din İşleri, Yatırım bakanlıklarına", Komel de "Çevre ve Ziraat bakanlığına" sahipti.
Goran'ın IKBY meclisinde 24, Komel'in ise 6 milletvekili bulunuyor.
Goran ve Komel'in resmi internet sitelerinden yapılan açıklamada, "Bölgenin durumunun değerlendirilmesi için birkaç gündür devam eden toplantı sonrası Komel ve Goran aldıkları ortak karar doğrultusunda hükümetten çekildi" ifadeleri kullanıldı.

Haberin Devamı