Gazete Vatan Logo

Son dakika haberi: Tehdit gecikmedi! 'Daha hızlı yaparız!'

Son dakika haberi: Kuzey Kore'den ABD'e flaş cevap... , Kuzey Kore'de bir Dışişleri Bakanlığı sözcüsünün, ABD ve müttefiklerinin Kuzey Kore'ye uyguladıkları yaptırım artarsa Kuzey Kore'nin nükleer gücünü daha hızlı bir şekilde tamamlayacağını bildirdiği öğrenildi. İşte Kore yarımadasından son dakika haberleri...

Son dakika haberi: Tehdit gecikmedi! 'Daha hızlı yaparız!'

Kuzey Kore'nin resmi KCNA haber ajansı, bir Dışişleri Bakanlığı sözcüsünün, ABD ve müttefiklerinin Kuzey Kore'ye uyguladığı yaptırımlar artarsa, nükleer planlarını tamamlamak için o kadar hızlı hareket edeceklerini açıkladığını bildirdi.

Kuzey Kore'nin resmi adını Kore Demokratik Halk Cumhuriyeti olarak kullanan sözcü, “BM Güvenlik Konseyi’nin en son aldığı yaptırım kararı Kuzey Kore halkına karşı yapılan en korkunç, etik dışı ve insanlık dışı uygulamadır” yorumunu yaptı.

BM Güvenlik Konseyi, geçtiğimiz hafta ABD tarafından hazırlanan yaptırımları uygulama kararı almış ve bu yaptırımlar arasında tekstil ürünleri ve petrol ithalatına yasak gelmişti.

SAVAŞ UÇAKLARI HAVALANDI

Güney Kore Savunma Bakanlığının açıklamasına göre, ABD askeri ile yaptığı ortak tatbikatta, güç göstergesi olarak Kore Yarımadasında ABD'nin B-1B savaş uçağı ile F-35 jetlerinin bombalama denemelerinde bulunduğunu duyurdu.

Güney Koreli bir savunma bakanlığı yetkilisi, bombardıman uçaklarının ABD toprağı Guam adasından uçtuğunu ve Japonya üzerinden geçerek tatbikata katıldığını belirtti.

Haberin Devamı

'KUZEY KORE YOK OLACAK"

Dün, Amerika Birleşik Devletleri'nin Birleşmiş Milletler Daimi Temsilcisi Nikki Haley, Kuzey Kore'nin 'pervasız' tavırlarına devam etmesi halinde yok olacağını söylemişti.

"Sahip olduğumuz her olasılığı deniyoruz ama masada bir sürü askeri seçenek var." diyen Nikki Haley, "Kuzey Kore bu pervasız davranışlarına devam ederse, ABD kendisini savunmak ya da müttefiklerini savunmak zorundadır, Kuzey Kore yıkılacak ve biz bunu biliyoruz, hiçbirimiz bunu istemiyoruz, hiçbirimiz savaş istemiyoruz" ifadelerini kullanmıştı.