Gazete Vatan Logo

Bomba iddia! Türkiye'ye karşı birlikte çalışıyorlar

ABD'nin Orta Doğu stratejisinde şu sıralar daha önce zıt cephelerde olduğu Rusya var. Bu durum ABD medyasında da çok konuşuluyor. NBC News'taki bir habere göre öncenin kavgalıları şimdinin müttefikleri birbirlerine "el bombası menzili" içerisinde... Ayrıca haberde, Türkiye'nin Menbiç'e girmesini durdurmak adına Rusya ve ABD'nin YPG ile beraber çalıştığı belirtiliyor...

Bomba iddia! Türkiye'ye karşı birlikte çalışıyorlar

ABD'nin Suriye'de terör örgütü PKK'nın Suriye'deki kolu YPG'ye desteği sürerken Orta Doğu'dan her gün yeni haberler geliyor...

ABD'li komutanlara göre, Orta Doğu'daki ayak izini güçlendirme çabalarını vurgulayan Rusya'nın Suriye'nin bir bölümünde Amerikan birlikleri ile "el bombası menzili" içerisinde olduğunu söylüyor. Bunun 'dost ateşi'ne neden olabileceği korkusunun yayıldığını ve tansiyonu yükselttiğini belirtiyor.

NBC News'un haberine göre, Suriye iç savaşında Rusya Devlet Başkanı Putin, Beşar Esad'ı Washington'sa onunla savaşan isyancıları destekler durumda, zıt kesimlerdeyken şimdi orada hem rakipler hem de Irak'ta savaşan YPG güçlerini destekliyorlar.

Orta Doğu'da şu sıralar yaşanan durumla alakalı kaleme alınan yazıda, "Mart ayının ilk iki haftasında hem Rus hem de Amerikalılar, Türk ordusunun Menbiç kasabasına girmesini durdurmak için ABD'nin müttefiği olan YPG savaşçılarıyla birlikte hareket etti." deniyor. Bir YPG sözcüsünün, 20 Martta Suriye'nin kuzeydoğusundaki Afrin yakınlarındaki Ruslarla bir "anlaşmaya" vardıklarını doğruladığı da hatırlatılıyor.

Haberin Devamı

RUSYA'NIN HEDEFİ: ABD'DEN BAZI İMTİYAZLAR ALMAK

Londra'nın Royal United Services Institute isimli düşünce kuruluşundan araştırma görevlisi olan Igor Sutyagin, Rusya'nın hedefinin "ABD'den bazı tavizler almak olduğunu" ve bunun da Suriye'deki üsler vasıtasıyla Orta Doğu ve Akdeniz'deki askeri varlığını sürdürmekle olabileceğini söyledi. Ayrıca, Rusya'nın Terörle mücadelede, ittifak kurarak ABD ile eşit olarak tanınmak ve uluslararası bir güç olarak kendi halkıyla olan konumunu güçlendirmeyi istediğini belirtti.

'TÜRKİYE İLE OLAN İLİŞKİLERİNİ RİSKE ATIYOR'

Yazıda, bu nedenlerden dolayı Rusya'nın YPG ile birlikte çalışarak Türkiye'yle uzlaşmayı riske attığı belirtildi.