Gazete Vatan Logo

Durduruldu! Yüzlerce ceset...

ABD'nin liderliğindeki koalisyon güçlerine ait uçakların Musul'da yaptığı bombardımanlar sonucu gerçekleşen sivil ölümlerinin yankıları sürerken flaş bir karar geldi. Irak ordusu sivil ölümlerini gerekçe göstererek operasyonları durdurma kararı aldı. 19 Şubat'tan bu yana Musul'da Irak ordusu ve koalisyon güçlerinin ya da IŞİD’in düzenlendiği saldırılarda 700 civarında sivil öldüğü söyleniyor.

Durduruldu! Yüzlerce ceset...

Irak'tan bir son dakika haberi geldi... Son olarak ABD'nin başını çektiği koalisyon güçlerinin Perşembe günü gerçekleştirdiği hava saldırısı yüzlerce sivilin hayatına mal olmuştu.

IŞİD'e karşı yürütülen operasyonda Musul'un El Cedide mahallesindeki bombardımanda 200 sivil hayatını kaybetmişti.

Reuters’tan gelen bir habere göre, Irak Federal Polis sözcüsü “Son günlerde çok yüksek boyutlara ulaşan sivil ölümleri, bizleri planımızı yeniden gözden geçirmek adına operasyonu durdurma kararı almaya zorladı” dedi.

Sözcü ayrıca, 'Eski Kent'ten IŞİD'i çıkarmanın yüksek kayıplara mal olmayacağından emin olmamız gerekiyor" dedi.

Ahmed Pesher, yıkılan evlerin yanında ağlarken ABD öncülüğündeki koalisyon güçlerinin saldırısında ailesinden 23 kişiyi kaybettiğini söyledi.

Koalisyon güçlerine ait uçakların Musul'un El Cedide Mahallesi'nde yaptığı hava saldırısında 3 ev içerisinde bulunan 200 sivil hayatını kaybetmişti.

Cenazelerin bir kısmının halen enkazların altında olduğu ifade ediliyor. Uluslararası ajanslar yürek yakan fotoğrafları ardı ardına paylaşıyor.

Haberin Devamı

Irak İnsan Hakları Gözlemevi tarafından açıklanan henüz doğrulanmamış raporlara göre ise 19 Şubat’tan bu yana Musul’da, Irak ordusu ve koalisyon güçlerinin ya da IŞİD’in düzenlendiği saldırılarda 700 civarında sivil öldü.

BİRLEŞMİŞİ MİLLETLER: ENDİŞE VERİCİ

Birleşmiş Milletler’den bugün yapılan açıklamada, Musul’dan gelen sivil ölümü haberlerinin endişe verici olduğu belirtildi.

BM Irak İnsani Yardım Koordinatörü Lise Grande, yaptığı açıklamada, "Bu korkunç can kayıpları karşısında hayrete düşüyoruz" dedi.

Musul'un batısında yerinden edilen Iraklılar IŞİD teröründen kaçmak için tahliye edilirken...