Gazete Vatan Logo

Son dakika... 'Suudi Arabistan'a çok yüz verdik!'

2 Ekim'de ülkesinin Suudi Arabistan Başkonsolosluğu'na girdiğinden beri haber alınamayan Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı'yla ilgili haberler peş peşe geliyor. Kaşıkçı'nın yazarı olduğu Washington Post gazetesinde Trump yönetiminin Suudi Arabistan'a fazla yüz verdiği belirtildi.

Son dakika... 'Suudi Arabistan'a çok yüz verdik!'

Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın ortadan kaybolması üzerine iddialar ve son dakika haberleri peş peşe geliyor. Riyad yönetimine yönelik sert tepkiler var.

Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed Bin Selman, Cemal Kaşıkçı'nın İstanbul'daki konsolosluğu geleceğini öğrendiği anda 15 kişilik özel timi harekete geçirdiği haberleri medyada yer alırken Washington Post gazetesinde çarpıcı bir analiz yayınlandı.

Cemal Kaşıkçı'nın da yazarı olduğu gazete; Suudi Prens Selman'ın, ABD Başkanı Donald Trump'tan fazla yüz bulduğunu yazdı. Gazete ABD Başkanı'nın etkisinden dolayı Suudi prensin en yasadışı girişimlerinde bile ABD desteğine sahip olacağına inanabileceğini belirtti.

Buna örnek olarak, eski başkanların Suudi Arabistan'la ilişkileri hatırlatıldı. Obama yönetiminin Suudi yönetimiyle İran'la olan nükleer anlaşma karşıtlığı, Yemen'deki gayrimeşru varlığı ve müdahaleleri, binlerce insanın ölümünden olayı mesafeli olduğuna yer verildi. Trump'ın bunların aksine davranarak, liberal aktivistlerin, kraliyet ailesinden kişilerin hapse atıldığı Suudi Arabistan'la ilişkilerini daha da ilerlettiği ve "Suudi Arabistan Kralı Salman'a büyük güven besliyorum. Gerçekten ne yapacaklarını biliyorlar" tweeti hatırlatıldı.

Haberin Devamı

Yazıda, ABD'li senatör Chris Murphy'nin "Eğer Türklerin cinayet iddiaları doğruysa bu, Suudi Arabistan'la ilişkilerimizin esaslı bir şekilde kopuşu temsil eder" sözlerine yer verildi.

TESTERE İDDİASI

Amerikan New York Times (NYT) gazetesi, kayıp Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı’yla ilgili testere iddiasını öne sürdü. Buna göre Suudi Arabistan’dan Türkiye’ye gelen 15 kişilik ekipte, ülkenin adli tıp kurumunun başında olan Dr. Salah Muhammed Al Tubaigy de vardı. Ekibin Kaşıkçı cinayeti için özel bir testere getirdiği öne sürüldü