Gazete Vatan Logo

Meclis'te lostradan daha iyi çalışan yok!

CHP'li Ekşi: Meclis'te en çok onlar çalışıyor

TBMM İçtüzük Teklifi hazırlayan CHP İstanbul Milletvekili Oktay Ekşi'den vekilleri kızdıracak bir açıklama geldi. Ekşi, “Bu Meclis’te lokantadan lostra salonundan ve kuaförden daha iyi çalışan birim yok” dedi.

CHP İstanbul Milletvekili Oktay Ekşi, hazırladığı TBMM İçtüzük Teklifine ilişkin Meclis’te basın toplantısı düzenledi. “Bu Meclis’in İçtüzüğü A’dan Z’ye yanlışlarla doludur” diyen Ekşi, şunları kaydetti:

“Bu Meclis’te lokantadan lostra salonundan ve kuaförden daha iyi çalışan birim yok. Parlamenterin yapmakta olduğu işlerde doğru düz bir şey yok desem, doğrudur. Dünyanın hiçbir yerinde açık bir grup toplantısı yok. Bir parlamentoda ‘seninle gurur duyuyoruz’, 'vur vur inlesin’ nidalarının Meclis grup toplantısında ayyuka çıktığı bir olay yaşanmaz. Grup toplantısı o partinin iç meselesidir, aile içi bir konudur.”

-“MİLLETVEKİLLERİ TİYATROLARDAKİ MIZRAK NEFERLERİ GİBİ”-

Kanun yapma sürecini eleştiren Ekşi, “Meclis’te kanun yapma işi hepimizin bildiği gibi ısıtılmış soğutulmuş bir metnin buraya gelip üzerinde bununla ilgili olsun olmasın bazı konuşmaların yapılıp, oylanıp geçirildiği bir süreçten ibarettir. Böyle bir kanun yapma süreci de bir parlamentoya uygun değildir” dedi.

İçtüzüğün A’dan Z’ye yanlışlarla dolu olduğunu iddia eden Ekşi, “Maalesef 12 grup başkanvekilinin baş aktör olduğu, diğer milletvekillerinin tiyatrolardaki mızrak neferleri gibi fonksiyonsuz bir şekilde kenarda beklediği bir işleyiş içindedir. Bu tamamen yanlıştır.
Bu Meclis’in bir kanun fabrikası olmaktan çıkıp bir parlamento haline gelebilmesi için İçtüzüğün değişmesinin doğru olduğuna inanıyorum” diye konuştu.

Haberin Devamı