Gazete Vatan Logo

SGK, GSS ve BAĞ-KUR borç sorgulama ve ödeme işlemleri!

SGK, GSS ve BAĞ-KUR borç sorgulama ve ödeme işlemlerini online olarak yapabilirsiniz. Bu işlemler sayesinde prim borcunuzu öğrenmiş ve kredi kartınızla ödemiş olacaksınız. Detayları haberimizde.

SGK, GSS ve BAĞ-KUR borç sorgulama ve ödeme işlemleri!

Teknolojinin gelişmesi ile birlikte artık tüm işlemlerinizi, internet üzerinden kolaylıkla gerçekleştirmekteyiz. Bu durumların bizlere sağlamış olduğu yararı ise, kurumlara giderek uzun kuyruklarda bekleme çilesinin son bulmasıdır. Devletimizin bizlere sunmuş olduğu online uygulamalar sayesinde de birçok işleminizi kolaylıkla yapabilirsiniz. Bu işlemlerinden birisi ise SGK, GSS ve BAĞ-KUR borç sorgulama işlemidir. SGK, GSS ve BAĞ-KUR borç sorgulama sorgulama işlemlerini yazımızın devamında sizlere verecek olduğumu bilgiler sayesinde kolaylıkla yapabilirsiniz. Çalışma hayatları boyunca bir Sosyal Güvenlik Kurumuna bağlı olarak çalışmakta olan bireyler, gerekli olan şartları yerine getirip emekli olduktan sonra, bu kapsamdaki tüm imkanlardan yararlanmaktadırlar. Bu Sosyal Güvenlik Kurumlarından SSK, BAĞ-KUR ve Emekli Sandığı gibi herhangi bir kuruma bağlı değil iseniz, GSS'nin sizlere sağlamış olduğu imkanlardan faydalanabilmektesinizdir.

Lütfen yönlendirildiğiniz sitede kimlik bilgilerinizi paylaşmayınız.

Haberin Devamı

SGK BORÇ SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!!

BAĞKUR BORÇ SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

GSS BORÇ SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Ancak sizlere sunulmuş olan tüm bu imkanlardan yararlanabilmeniz için, prim ödemelerinizi düzenli bir şekilde yapmanız gerekmektedir. Prim ödemelerinizi yapmadığınız takdirde, emeklilik durumunuz gerçekleşmemektedir. Ayrıca düzenli yapılmayan ödemeler sonucunda, borcunuz faizlenecek ve borcunuz olduğundan daha fazla olacaktır. Bu durumlarda borç bilginizi ve ödeme bilgilerinizi düzenli olarak takip etmeniz gerekmektedir.

SGK haricinde GSS'nin imkanlarından yararlanmak isteyen vatandaşlarımızın ilk olarak gelir tespiti yaptırmaları gerekmektedir. Gelir testi sonucunda kişilerin belirtilen miktarlardaki primleri ödemeleri gerekmektedir. Bu prim ödemeleri, kişilerin gelir düzeylerine göre ayarlanmaktadır. Bu kapsamda bu ödemeler kişileri zorlamamaktadır. Bunun için kişiler Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfına gitmeleri gerekmektedir.

Haberin Devamı

Bu işlemlerinizi ise online olarak yapacak olduğunuz işlemleri sadece bir yolla gerçekleştirebilirsiniz. Bu yöntem ise E-Devlet uygulamasıdır. E-Devlet sistemi üzerinden yapacak olduğunuz işlemler için yapmanız gereken bazı durumlar mevcuttur.

E-Devlet üzerinden yapacak olduğunuz işlemlerde ilk olarak E-Devlet şifrenizi edinmeniz gerekmektedir. E-Devlet şifrenizi herhangi bir PTT şubesine giderek başvuruda bulunarak edinebilirsiniz. Bunun için kimlik bilgileriniz yeterli olacaktır. Ayrıca 2 TL ücret ödemeniz gerekmektedir. Tüm bu işlemlerden sonra, E-Devlet şifrenizi edinebilirsiniz. Eğer şifrenizi unuttuysanız veya kaybettiyseniz 4 TL karşılığında yeniden PTT şubelerinden edinebilirsiniz.

Bu işlemlerinizden sonraE-Devlet uygulama ekranı üzerinden ilk olarak 'Kimliğimi Şimdi Doğrula' butonuna basmanız gerekmektedir. Bu işleminizden sonra değişen ekran ile birlikte sizden istenilen bilgi girişlerini yapmanız gerekmektedir. Bu bilgiler TC kimlik numaranız ve E-Devlet şifrenizdir. Ardında 'Sisteme Giriş Yap' butonu ile birlikte sisteme girişinizi yapabilirsiniz.

Haberin Devamı

Bu gerçekleştirmiş olduğunuz adımlardan sonra ise, SGK, GSS ve BAĞ-KUR borç sorgulama işleminizi gerçekleştirebilirsiniz.

E-Devlet sistemine girişinizi yapmak için diğer seçenekler olan 'mobil imza ile giriş’, ‘elektronik imza ile giriş’ ve ‘T.C. kimlik kartı ile giriş’ seçeneklerini kullanarakta yapabilirsiniz.

Bu bilgiler yardımı ile SGK, GSS ve BAĞ-KUR borç sorgulama işleminizi 7 gün 24 saat, istediğiniz zaman yaparak borç bilgilerinize ulaşabilirsiniz. Bu bilgi sonuçlarınıza ulaşmanız ile birlikte ödemelerinizi ve borçlarınızı takip edebilirsiniz. Borcunuz var ise, herhangi bir faiz sorunu ile karşılaşmamak için zaman kaybetmeden ödeme işleminizi yapmanızı öneririz.