Gss

Gss

Son dakika gss haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan gss ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını gss haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Gss

haberleri sayfasında son dakika yaşanan gss gelişmeleri de dahil olmak üzere 795 gss haberi bulunmuştur. Tüm gss haberleri aşağıda listelenmiştir.
Çalışan herkesi yakından ilgilendiriyor! Zam geldi 158 bin 800 lira ödenecek
Çalışan herkesi yakından ilgilendiriyor! Zam geldi 158 bin 800 lira ödenecek Asgari ücretteki artışla en düşük işsizlik ödeneği 7 bin 940, en yüksek 15 bin 880 lira oldu. 10 ay boyunca işsiz kalan vatandaşa düzenli gelir sağlayan ödenek, malullük aylığı bağlandığında kesilmiyor. Yasaya göre işsizlik ödeneğinin en düşük miktarı brüt asgari ücretin yüzde 40'ı en yükseği yüzde 80'i kadar yatırılıyor. İşsizlik ödeneği almaya hak kazananlara İŞKUR, GSS primini ödeme dışında yeni bir iş bulma, aktif işgücü hizmetleri kapsamında kurs, programlar ayarlıyor. Kurumun teklif ettiği işyeri ile görüşüp kabul ettiği halde işe başlamayanların işsizlik maaşı kesiliyor. Ancak, eğitim durumu, yaş, cinsiyet, fizik ve sağlık durumuna uygun olmayan bir işte çalıştırılması istenmesi, işin ikâmet edilen belediye sınırları dışında olması durumunda iş reddedilmiş sayılmıyor. Teklifi kabul edip işe başlamış olsa bile iş yerinde İş Kanunu'nda belirtilen çalışma koşullarına aykırılık halinde ayrılıp işsizlik ödeneğinin devamı talep edilebiliyor.
12.01.2024 Çalışma Hayatı
SSK'lı, işsiz, yaşlı, engelli milyonları ilgilendiriyor! Tamamı değişti, işte yeni rakamlar
SSK'lı, işsiz, yaşlı, engelli milyonları ilgilendiriyor! Tamamı değişti, işte yeni rakamlar Türkiye 2024’e yüzde 49 oranında artan yeni asgari ücretle girdi. Bu, 1 Ocak’tan itibaren sosyal güvenlik sisteminde de değişiklik demek. İşsizlik maaşından isteğe bağlı sigorta primine, borçlanma oranından yaşlılık aylığına birçok kalemde ödeme miktarı değişti.
3.01.2024 Ekonomi
5 ödemeye birden zam! GSS prim hesabı değişti, maaşın yüzde 60'ı kadar olacak
5 ödemeye birden zam! GSS prim hesabı değişti, maaşın yüzde 60'ı kadar olacak Milyonlarca çalışanı ilgilendiren asgari ücret zammıyla beraber 1 Ocak itibarıyla ödeme kalemlerinde de büyük değişim yaşanacak. Yüzde 49.11 artışla 17 bin 2 lira olan asgari ücret brüt 20 bin 2 liraya çıkıyor. İşverene maliyeti de 23 bin 502 TL oldu. Zamla birlikte kıdem tazminatı da arttı. Kıdem tazminatı tabanı brüt asgari ücret üzerinden hesaplanıyor. Çalışanlar her yıl için bir brüt asgari ücret tutarında tazminat alıyor. Asgari ücretli bir çalışanın yıllık kıdem tazminatı tutarı 20 bin 2 lira olacak. Böylece asgari ücret üzerinden çalışanların 25 yıl için alacağı kıdem tazminatı 335 bin 325 liradan 500 bin 50 liraya çıkacak. Öte yandan asgari ücret 10 kadar geliri artırırken 5 ödemeyi de yükseltiyor. İşte yeni asgari ücretle birlikte değişecek bazı kalemler...
30.12.2023 Çalışma Hayatı
Dul maaşı ne kadar oldu 2024? Dul ve yetim aylığı 2024: Dul ve yetim maaşına zam geldi mi? Yetim maaşı zammı 2024
Dul maaşı ne kadar oldu 2024? Dul ve yetim aylığı 2024: Dul ve yetim maaşına zam geldi mi? Yetim maaşı zammı 2024 Asgari ücretin açıklanmasının ardından 2024 dul ve yetim aylığı tutarları merak ediliyor. İşsizlik maaşı, staj ücreti, GSS primi, doğum ve askerlik borçlanması, 65 yaş aylığı, kıdem tazminatı, engelli aylıkları zamlandı. En düşük dul ve yetim maaşı 2 bin lira olurken yüzde 75 hisseye göre en yüksek dul ve yetim maaşının ne kadar olacağı ile ilgili aramalar arttı. Peki, dul ve yetim maaşı 2024 ne kadar olacak? Dul ve yetim maaşına zam geldi mi?
28.12.2023 Ekonomi
Evde bakım maaşı 2024’te ne kadar olacak? Evde bakım maaşı zammı neye göre belirleniyor, asgari ücret sonrası evde bakım maaşına zam geldi mi?
Evde bakım maaşı 2024’te ne kadar olacak? Evde bakım maaşı zammı neye göre belirleniyor, asgari ücret sonrası evde bakım maaşına zam geldi mi? Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan'ın açıklamasına göre 2024 için net asgari ücret yüzde 49 artışla 17 bin 2 TL oldu. Karara muhalefet şerhi koyduklarını söyleyen Türk-İş Başkanı Ergün Atalay kendi taleplerinin 18 bin TL olduğunu belirtti. Söz konusu zammın ardından işsizlik maaşı, GSS primi, yaşlılık aylığı gibi kalemler değişince evde bakım maaşı ile ilgili aramalar da arttı. Peki, yeni evde bakım maaşı ne kadar oldu 2024? Evde bakım maaşına zam geldi mi? Evde bakım aylığı zammı oldu mu? İşte evde bakım maaşı hakkında merak edilenler…
28.12.2023 Ekonomi
Doğum parası ne kadar oldu? 2024 doğum parası ne kadar arttı?
Doğum parası ne kadar oldu? 2024 doğum parası ne kadar arttı? Doğum parası ne kadar oldu sorusunun yanıtı merak ediliyor. Asgari ücretin 2024 yılında net olarak 17 bin 2 liraya yükselmesi ödemelerde de değişikliğe neden oldu. Evde bakım maaaşı, gss primi, işsizlik maaşı, 65 yaş aylığı ve engelli aylıklarına zam geldi. Bir diğer artış da doğum parasında oldu. Peki 2024 doğum parası ne kadar oldu?
27.12.2023 Ekonomi
İSTEĞE BAĞLI SİGORTA PRİMİ! 2024 SGK primi ne kadar, yeni isteğe bağlı sigorta primi ne kadar oldu?
İSTEĞE BAĞLI SİGORTA PRİMİ! 2024 SGK primi ne kadar, yeni isteğe bağlı sigorta primi ne kadar oldu? Asgari ücret 11.402 liradan %49.11 artışla 17.002 lira oldu. Söz konusu gelişmesi sonrası GSS priminde yeni tutar merak konusu oldu. Peki, Genel Sağlık Sigortası primi ne kadar oldu? Asgari ücret zammı sonrası GSS primi kaç?
27.12.2023 Ekonomi
Yeni zamlı asgari ücretle tüm kalemler değişecek! 2024 işsizlik maaşı, engelli aylığı, 65 yaş aylığı ne kadar oldu?
Yeni zamlı asgari ücretle tüm kalemler değişecek! 2024 işsizlik maaşı, engelli aylığı, 65 yaş aylığı ne kadar oldu? Asgari ücretin belirlenmesinde kritik viraja girildi. Asgari ücret tespit komisyonu'nun toplantıları sonrası bugün Cumhurbaşkanı Erdoğan, işçi, işveren temsilcileriyle Bakan Işıkhan'ı Beştepe'ye davet etti. Yapılacak artışla birlikte birçok ödeme ve maaşta da artış yaşanacak. 2024 işssizlik maaşı, 65 yaş aylığı, askerlik ve doğum borçlanması da yeni zamlı asgari ücretle değişmiş olacak. Öte yandan refah payı da bununla birlikte belli olacak. Yüzde 40, yüzde 50 zam yapılması durumunda da refah payınının oranında değişiklik olacak. İşte madde madde asgari ücretle değişecek ödemeler...
27.12.2023 Ekonomi
İşsizlik maaşı, kıdem tazminatı, 65 yaş aylığı, GSS borcu! Asgari ücret zammı ile birlikte hepsi değişti
İşsizlik maaşı, kıdem tazminatı, 65 yaş aylığı, GSS borcu! Asgari ücret zammı ile birlikte hepsi değişti Asgari ücret, 1 Ocak 2024'ten geçerli olmak üzere, 700 lirası asgari ücret desteği olmak üzere net 17 bin 2 lira olarak belirlendi. Yeni asgari ücretin belirlenmesi ile birlikte birçok ödemelerde değişiklik oldu. Kıdem tazminatı, işsizlik maaşı, GSS primi, 65 yaş aylığı, engelli aylığı ve isteğe bağlı sigorta primlerinde artışlar olacak. Peki bu ödemelerde ne kadar artış olacak? İşte tüm detaylar...
27.12.2023 Ekonomi
2024 Ocak ayı engelli maaşı ne kadar oldu? Engelli maaşları bu ay zamlı mı olacak, engelli aylıklarına ne kadar zam geldi? Asgari ücret engelli maaşı
2024 Ocak ayı engelli maaşı ne kadar oldu? Engelli maaşları bu ay zamlı mı olacak, engelli aylıklarına ne kadar zam geldi? Asgari ücret engelli maaşı Yeni engelli maaşları için araştırmalar sürüyor. 2024 asgari ücret zammıyla birlikte engelli aylıkları da netlik kazanacak. Yeni ücretle engelli aylıkları, işsizlik maaşı, staj ücreti, GSS primi, doğum ve askerlik borçlanması, 65 yaş aylığı, kıdem tazminatı da artıyor. Peki, Engelli aylığı ne kadar olacak? 2024 asgari ücret zammı ile engelli maaşları kaç TL artacak? İşte 2024 engelli maaşı…
27.12.2023 Çalışma Hayatı
Yeni asgari ücret ile değişenler! Asgari ücret neleri etkileyecek, asgari ücret ile neler değişti?
Yeni asgari ücret ile değişenler! Asgari ücret neleri etkileyecek, asgari ücret ile neler değişti? Yeni asgari ücret ile değişenler merak ediliyor. Yeni asgari ücret rakamıyla işsizlik maaşı, kıdem tazminatı, GSS primleri, askerlik ve doğum borçlanması, isteğe bağlı sigorta primleri, staj ücretleri, asgari ücretlilerin rapor ücretlerinin de aralarında olduğu birçok kalemde tutarlar değişecek. Peki, Asgari ücret neleri etkileyecek, asgari ücret ile neler değişti?
27.12.2023 Ekonomi
Zam geliyor! Kıdem tazminatı, işsizlik maaşı, 65 yaş aylığı ödemeleri değişiyor
Zam geliyor! Kıdem tazminatı, işsizlik maaşı, 65 yaş aylığı ödemeleri değişiyor Asgari ücrete gelecek zam ile birlikte pek çok ödemelerde değişikliğe gidilecek. Kıdem tazminatı, işsizlik maaşı, GSS primi, 65 yaş aylığı, engelli aylığı ve isteğe bağlı sigorta primlerinde artışlar olacak. Peki bu ödemelerde ne kadar artış olacak? Tahminler neler? İşte detaylar...
26.12.2023 Çalışma Hayatı
Bakan Koca açıkladı: 31 Aralık 2024'e kadar uzatıldı
Bakan Koca açıkladı: 31 Aralık 2024'e kadar uzatıldı Genel Sağlık Sigortası (GSS) kapsamındaki vatandaşlar, prim borcu olsa dahi sağlık hizmetlerinden faydalanmaya devam edecek. Bakan Koca kararın Resmi Gazete'de yayımlandığını duyurdu.
25.12.2023 Ekonomi
GSS prim borcu olanlar dikkat! Süre uzatıldı
GSS prim borcu olanlar dikkat! Süre uzatıldı Genel Sağlık Sigortası (GSS) kapsamındaki vatandaşlar, prim borcu olsa dahi Sağlık Bakanlığına bağlı sağlık tesisleri ile devlet üniversitesi hastanelerindeki sağlık hizmetlerinden faydalanmaya devam edecek.
24.12.2023 Gündem
İstanbullular dikkat! AKOM alarm verdi, yağmur trafiği kilitledi
İstanbullular dikkat! AKOM alarm verdi, yağmur trafiği kilitledi İstanbul Afet Koordinasyon Merkezi'nden yapılan açıklamada, İstanbul'da fırtınalı havanın yarın akşam saatlerine kadar etkili olacağını belirtilerek, fırtınaya karşı tedbirli olunması yönünde uyarıda bulunuldu. İstanbul’da bugün öğleden sonra etkisini artıran sağanak yağış trafik yoğunluğuna neden oluyor. İBB trafik haritası kırmızı ve bordoya döndü. Saat 17.15 itibarıyla trafik yoğunluğu yüzde 86'yı aştı. Mesai bitiminde trafik yoğunluğunun daha da artması bekleniyor.
22.12.2023 Gündem
Daha fazla maaş alacaklar! Yeni yılda zamla birlikte ödemeler artacak; işsizlik maaşı, GSS primleri, staj ücreti...
Daha fazla maaş alacaklar! Yeni yılda zamla birlikte ödemeler artacak; işsizlik maaşı, GSS primleri, staj ücreti... Asgari ücret zammında rakam masaya geliyor, tarih verildi. Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun üçüncü toplantısında işveren ve işçi tarafı ilk kez teklifini açıklayacak. Yeni yılda geçerli olacak asgari ücretle birlikte işsizlik ödeneğinden genel sağlık sigortası (GSS) primine, kıdem tazminatından staj ücretine kadar birçok kalemde değişiklik olacak.
22.12.2023 Ekonomi
Prag saldırısında kan donduran itiraf: Her zaman bir manyak olacağımı biliyordum
Prag saldırısında kan donduran itiraf: Her zaman bir manyak olacağımı biliyordum Çekya’nın başkenti Prag’daki Charles Üniversitesi’nde rasgele ateş açarak 15 kişiyi öldüren David Kozak'ın katliam planlarını Telegram üzerinden paylaştığı ortaya çıktı.
22.12.2023 Dünya
Para transferlerinde yeni dönem!  FAST limiti yükseltildi
Para transferlerinde yeni dönem! FAST limiti yükseltildi Bankalar arası 7/24 hızlı para transferi yapılmasını sağlayan FAST işlemlerinde limit 50 bin liraya yükseltildi. Bankalar tanımlamaları gerçekleştirdi ve bugünden itibaren para transferleri 50 bin lira limit üzerinden yapılmaya başlandı.
22.12.2023 Ekonomi
AK Parti'nin 'İstanbul' planı belli oldu! Sloganlar ortaya çıktı
AK Parti'nin 'İstanbul' planı belli oldu! Sloganlar ortaya çıktı AK Parti’de aday yoklamaları dün de Gaziantep, Ordu, Malatya ve Trabzon için devam etti. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın aday tanıtımını ve seçim beyannamesini 15 Ocak’ta yapması bekleniyor. Erdoğan ocak sonuna doğru da meydanlara inecek.
22.12.2023 Gündem
Pirinç fiyatlarında neler oluyor? 15 yılın zirvesine çıktı
Pirinç fiyatlarında neler oluyor? 15 yılın zirvesine çıktı Pirinç fiyatlarında hızlı yükseliş görülüyor. Asya'da pirinç fiyatları ton başına 650 dolara kadar yükseldi. Hindistan'ın ihracat kısıtlaması, kuru hava nedeniyle rekolte düşüklüğü, artan talep ve El Nino'nun etkileri pirinç fiyatlarını yükseltiyor.
22.12.2023 Ekonomi
Asgari ücret zammında rakam masaya geliyor, tarih verildi! İşsizlik ödeneği, GSS primi, kıdem tazminatı artıyor
Asgari ücret zammında rakam masaya geliyor, tarih verildi! İşsizlik ödeneği, GSS primi, kıdem tazminatı artıyor Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun üçüncü toplantısında işveren ve işçi tarafı ilk kez teklifini açıklayacak. En son 18 Aralıkta toplanan asgari ücret komisyonunun 3. toplantısını bu hafta yapması bekleniyor. Yeni asgari ücretin belirlenmesinin ardından işsizlik maaşı, kıdem tazminatı gibi birçok kalemde daha rakamlar değişecek.
22.12.2023 Ekonomi
Asgari ücret görüşmeleri başlıyor! Zam oranı ne kadar olacak? İşte senaryolar...
Asgari ücret görüşmeleri başlıyor! Zam oranı ne kadar olacak? İşte senaryolar... Asgari ücretli milyonları ilgilendiren zam oranları için nefesler tutuldu. Asgari Ücret Tespit Komisyonu, ikinci toplantısını pazartesi günü yapacak. Temmuz zammı ile net asgari ücret yüzde 34 artışla 11.402 liraya, dönemin kuruyla da 482 dolar düzeyine çıkarak rekor kırdı. 2024 yılında dezenflasyonist süreçle beraber tek zam dönemi başlıyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan hükümetten işçilerin yanında olunmasını istedi. Bunun yanında ilk rakam teklifi TİSK'ten gelecek. Öte yandan asgari ücret zammı ile birlikte işsizlik maaşı, asgari ücretlinin kıdem tazminatı, askerlik ve doğum borçlanması, yurt dışı borçlanması, ihya tutarı ve isteğe bağlı sigorta primi, genel Sağlık Sigortası (GSS) primleri, 65 yaş, engelli ve evde bakım maaşı gelir sınırı, rapor parası ve iş görmezlik ödeneği, kısa çalışma ve yarı zamanlı çalışma ödeneği ve stajyer ücreti değişecek. Peki, senaryolar neler? CNN TÜRK Muhabiri Emel Telli, Sosyal Güvenlik Uzmanı Emin Yılmaz'a sordu.
16.12.2023 Çalışan Hakları
Asgari ücret rekor kıracak! Zam oranı verildi, 2024 asgari ücreti için ilk teklif
Asgari ücret rekor kıracak! Zam oranı verildi, 2024 asgari ücreti için ilk teklif 2024 asgari ücreti için rekor kıracak zam oranı verildi. Asgari Ücret Tespit Komisyonu 2. toplantısı hafta başında gerçekleşecek. Temmuz zammı ile net asgari ücret yüzde 34 artışla 11.402 liraya, dönemin kuruyla da 482 dolar düzeyine çıkarak rekor kırdı. 2024 yılında dezenflasyonist süreçle beraber tek zam dönemi başlıyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan hükümetten işçilerin yanında olunmasını istedi. Bunun yanında ilk rakam teklifi TİSK'ten gelecek. Öte yandan asgari ücret zammı ile birlikte işsizlik maaşı, asgari ücretlinin kıdem tazminatı, askerlik ve doğum borçlanması, yurt dışı borçlanması, ihya tutarı ve isteğe bağlı sigorta primi, genel Sağlık Sigortası (GSS) primleri, 65 yaş, engelli ve evde bakım maaşı gelir sınırı, rapor parası ve iş görmezlik ödeneği, kısa çalışma ve yarı zamanlı çalışma ödeneği ve stajyer ücreti değişecek. Peki yeni asgari ücret ne kadar olacak? Milyonların merak ettiği rakamlar belli oldu.
16.12.2023 Çalışma Hayatı
Maaşlara yüzde 55 zam! 2024 asgari ücret için oranı açıkladı, haziran ayında bir zam daha...
Maaşlara yüzde 55 zam! 2024 asgari ücret için oranı açıkladı, haziran ayında bir zam daha... Milyonlarca çalışan merakla bekliyor. 2024 asgari ücreti için zam oranları gelmeye devam ediyor. Temmuz zammı ile net asgari ücret yüzde 34 artışla 11.402 liraya, dönemin kuruyla da 482 dolar düzeyine çıkarak rekor kırmıştı.2024 asgari ücreti için rekor kıracak zam oranı verildi. Asgari Ücret Tespit Komisyonu 2. toplantısı hafta başında gerçekleşecek. Asgari ücret zammı ile birlikte işsizlik maaşı, asgari ücretlinin kıdem tazminatı, askerlik ve doğum borçlanması, yurt dışı borçlanması, ihya tutarı ve isteğe bağlı sigorta primi, genel Sağlık Sigortası (GSS) primleri, 65 yaş, engelli ve evde bakım maaşı gelir sınırı, rapor parası ve iş görmezlik ödeneği, kısa çalışma ve yarı zamanlı çalışma ödeneği ve stajyer ücreti değişecek. Peki yeni asgari ücret ne kadar olacak? SGK Uzmanı Murat Bal CNN Türk canlı yayında milyonların merak ettiği soruyu yanıtladı. İşte detaylar...
15.12.2023 Çalışma Hayatı
Asgari ücret dolar bazında rekor kıracak zam! 2024 asgari ücreti için zam oranı verildi, ilk teklif geldi
Asgari ücret dolar bazında rekor kıracak zam! 2024 asgari ücreti için zam oranı verildi, ilk teklif geldi 2024 asgari ücreti için rekor kıracak zam oranı verildi. Asgari Ücret Tespit Komisyonu 2. toplantısı hafta başında gerçekleşecek. Temmuz zammı ile net asgari ücret yüzde 34 artışla 11.402 liraya, dönemin kuruyla da 482 dolar düzeyine çıkarak rekor kırdı. 2024 yılında dezenflasyonist süreçle beraber tek zam dönemi başlıyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan hükümetten işçilerin yanında olunmasını istedi. Bunun yanında ilk rakam teklifi TİSK'ten gelecek. Öte yandan asgari ücret zammı ile birlikte işsizlik maaşı, asgari ücretlinin kıdem tazminatı, askerlik ve doğum borçlanması, yurt dışı borçlanması, ihya tutarı ve isteğe bağlı sigorta primi, genel Sağlık Sigortası (GSS) primleri, 65 yaş, engelli ve evde bakım maaşı gelir sınırı, rapor parası ve iş görmezlik ödeneği, kısa çalışma ve yarı zamanlı çalışma ödeneği ve stajyer ücreti değişecek. Peki yeni asgari ücret ne kadar olacak? Milyonların merak ettiği rakamlar belli oldu.
15.12.2023 Çalışma Hayatı

Benzer Haber Etiketleri

Gss ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki gss haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.