Gazete Vatan Logo

Katar resti çekti: Aşağılayıcı ve saldırgan...

Londra'da konuşan Katar Dışişleri Bakanı, Suudi Arabistan'ın başını çektiği ülkelerin 13 maddelik talep listesinin aşağılayıcı ve saldırgan olduğunu söyledi.

Katar resti çekti: Aşağılayıcı ve saldırgan...

Bugün bir ayını dolduran Katar krizinde Doha yönetimi en net şekilde restini çekti. İngiltere'nin başkenti Londra'da konuşan Katar Dışişleri Bakanı Muhammed bin Abdurrahman el Sani, Körfez ülkeleri ve Mısır'ın 13 maddelik talep listesine ağır yanıt verdi.

Dışişleri Bakanı Sani, "Kuşatma açık bir şekilde aşağılayıcı ve saldırgan" dedi.

Sani'nin sözlerini Reuters haber ajansı son dakika koduyla duyurdu.

Ülkesinin İran'la yakınlaşmasına da açıklık getiren Dışişleri Bakanı, "Ortak gaz sahalarını paylaşıyoruz. İran'la yaşamak zorundayız, sağlıklı ilişkiler kurmak zorundayız" ifadesini kullandı.

Al Sani, Katar’daki Türk askeri üssüyle ilgili bir soruya, "Türkiye ile askeri iş birliğimiz Körfez için niçin zararlı olsun? Körfez'deki her ülke farklı ülkelerle iş birliği yapıyor. Katar’ın ABD, İngiltere, Fransa, Türkiye, Kanada ve bir sürü başka dost ülkeyle askeri iş birliği var. Üstelik Türkiye bir NATO üyesi." yanıtını verdi.
Katar’ın Türkiye ile iş birliği anlaşmasıyla DEAŞ’a karşı mücadelede İncirlik üssünü kullandığını belirten Al Sani, “Katar bunu askeri eğitim için kullanıyor. Türk varlığı diğer Körfez ülkeleri için niçin zararlı olsun? Ayrıca Körfez çapında Rus varlığı bulunan başka ülkeler de var. Bu isteğin ardında Katar'ın askeri desteği bulunmaması yoksa ben başka neden göremiyorum." diye konuştu.??

Haberin Devamı