Gazete Vatan Logo

İstanbul'daki saldırıda can veren İsrailli kız toprağa verildi

Ülkesinden ilk kez dışarı çıkıp İstanbul'a gelen 18 yaşındaki Nasser, memleketi Tira'da sonsuzluğa uğurlandı. Yakınları ve arkadaşlarının gözyaşı döktüğü törene kalabalık bir grup katıldı.

İstanbul'daki saldırıda can veren İsrailli kız toprağa verildi

Leanne Nasser, 18 yaşındaydı. İlk kez ülkesi İsrail'den yurt dışına çıkıp yeni yıl için üç arkadaşıyla Türkiye'ye tatile gelmişti.

Reina'ya gitmeden önce yolda bir fotoğraf çekip sosyal medya hesabından paylaştı, son fotoğrafı olduğunu bilmeden.

2017'nin ilk saatlerinde Reina'da terör saldırısına hedef oldu, olayı duyup İstanbul'a koşan babası tarafından teşhis edildi.

Saldırıdan iki gün sonra Leanne'nin memleketi Tira kentinde cenaze töreni vardı. Kalabalık bir topluluğun katıldığı törende genç kızın tabutu evinden çıkarılarak camiye getirildi.

Namazın ardından Leanne Nasser toprağa verildi. Törende yakınları ve arkadaşları göz yaşı dökerken, Reuters haber ajansı cenazenin fotoğraflarını dünyaya geçti.

Genç kızın halası Layal Masarveh, Leanne'nin İstanbul'a gitmesini istemeyen baba Nasser'i kendisinin ikna ettiğini CNN'ne anlatmıştı: "Kendimi asla affetmeyeceğim. Keşke onu savunmak için orada olsaydım, keşke onun hayatını kurtarabilmek için bir şey yapabilseydim. Keşke benim ruhumu alıp, ona verseler. Onu öldürdüklerine hala inanamıyorum."

Haberin Devamı