Gazete Vatan Logo

IŞİD Jakarta’da

IŞİD militanları, Endonezya’nın başkenti Jakarta’da art arda bombalı ve silahlı saldırılar düzenledi. Teröristlerden 5’i öldürülürken, 2 sivil de hayatını kaybetti.

IŞİD Jakarta’da

Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) terör örgütü, bu kez 250 milyon nüfusuyla dünyanın en kalabalık Müslüman ülkesi Endonezya’nın başkenti Jakarta’yı hedef aldı. Kentin en işlek bölgesini savaş alanına çeviren teröristler polisle çatıştı. 6 patlamanın meydana geldiği saldırıda 5’i saldırgan 7 kişi öldü, 10 kişi de yaralandı.

Teröristler, büyükelçilikler, oteller ve Birleşmiş Milletler (BM) ofislerinin yakınlarında bulunan Sarinah Alışveriş Merkezi’ne saldırdı. Önce bir kafenin önündeki polis noktasına intihar saldırısı düzenlendi. Üç intihar bombacısının üzerlerindeki patlayıcıları patlatmasının ardından polisin bölgeye gelmesiyle çatışma başladı. Çatışmadan yaklaşık 2 saat sonra Türk ve Pakistan büyükelçiliklerinin bulunduğu bölgenin yakınlarında ikinci bir patlama meydana geldi.

Endonezya polisi, teröristlerden ikisinin çatışmada öldüklerini, 2 saldırganın kaçtığını, olayla ilgili 4 kişinin gözaltına alındığını açıkladı. Saldırganlar dışında biri BM çalışanı 2 kişinin hayatını kaybettiği ve 10 kişinin yaralandığı ifade edildi. Yaralananlar arasında biri Hollanda vatandaşı olmak üzere yabancı uyruklular da bulunuyor.

Haberin Devamı

IŞİD’e yakın bir haber ajansı, Endonezya’daki saldırıyı IŞİD militanlarının gerçekleştirdiğini duyurdu. Yetkililer ise, IŞİD’e bağlılığını ilan eden yerel bir örgütün saldırıyı gerçekleştirdiğini belirtti.

Askeri eğitim almışlar

Görgü tanıkları, uzun namlulu silahlarla çevreye ateş açan saldırganların, profesyonel askerler gibi nişan aldıklarını söyledi.

Baş şüpheli Naim

Endonezya’da bir süredir Suriye’de cihatçıların saflarında savaşan 150-200 kadar Endonezya vatandaşından bir bölümünün, saldırı düzenlemek için ülkeye dönmüş olabileceği konuşuluyordu. Jakarta Emniyet Müdürü Tito Karnavian da, IŞİD saflarında savaşan Endonezya vatandaşı Bahrun Naim’in saldırıyı bir süredir planladığını iddia etti ve “Bu olayın arkasında Naim var” dedi.