Gazete Vatan Logo

Hatay büyükşehir belediye başkan adayları

30 mart seçimlerinde AK Parti, CHP, ve MHP aday olan; Sadullah Ergin, Lütfü Savaş,Mete Aslan kimdir? İşte Hatay büyükşehir adayları...

Hatay büyükşehir belediye başkan adayları

AK Parti-Sadullah Ergin kimdir?

1964, Hatay'da doğdu.Uludağ Üniversitesi İktisadi ve Sosyal Bilimler Fakültesinde 1 yıl okudu. Daha sonra 1983 yılında Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesine giren Ergin, 1987 yılında mezun oldu. Askerlik görevini tamamladıktan sonra Hatay Vakıflar Bölge Müdürlüğünde 5 yıl süreyle kurum avukatı olarak çalıştı. 1995'te istifa ederek serbest avukatlığa başladı.

Refah Partisi ve Fazilet Partisinde Hatay İl Başkanı olarak görev yaptı.1999 yerel seçimlerde Fazilet Partisinden Antakya belediyesi Başkan Adayı olarak seçimlere girdi. Adalet ve Kalkınma Partisinde kurucu İl Başkanı oldu. 3 Kasım 2002 tarihinde yapılan 22. dönem milletvekili genel seçimlerinde 1.sıradan Hatay milletvekili olarak parlamentoya girdi. Üç dönem Adalet ve Kalkınma Partisi Grup Başkanvekili olarak görev yaptı. 60. Cumhuriyet Hükümetinde Adalet Bakanlığı görevini yürüttü. 61. Cumhuriyet Hükümetinde yeniden Adalet Bakanlığı görevine getirildi. Ergin, Evli ve 4 çocuk babasıdır.

CHP-Lütfü Savaş kimdir?

1965 yılında Antakya'da doğdu. 1990 yılında Anadolu Üniversitesi Tıp Fakültesi'nden mezun oldu.

Mustafa Kemal Üniversitesi Tıp Fakültesi'nin kuruluşunda görev aldı. Eski Devlet Hastanesi'nin Mustafa Kemal Üniversitesi'ne kazandırılması ve Araştırma Hastanesi'nin açılmasında başhekim yardımcılığı görevi yaptı. 2007 yılında Doçent oldu. 2006-2008 döneminde Mustafa Kemal Üniversitesi Rektör Danışmanlığı görevinde bulundu.

29 Mart 2009 Yerel Seçimlerinde Antakya Belediye Başkanlığı görevine seçildi.

MHP-Mete Aslan kimdir?

Mete Aslan, Antakya'da doğdu. İstanbul Gazetecilik Yüksekokulundan mezun oldu. Çalışma hayatına Konya SSK Müdürlüğünde başladı. 1983 yılında İskenderun Belediye Başkan Yardımcılığına naklen atandı. 1989 seçimlerine ANAP Belediye Başkan adayı olarak katıldı. Daha sonra, 18 Nisan 1999 tarihinde yapılan yerel seçimlerde, ve 28 Mart 2004 tarihinde yapılan yerel seçimlerde de Anavatan Partisinden 3. defa İskenderun Belediye Başkanı adayı oldu ve seçildi. Evli ve ikisi de Avukat olan iki çocuk babasıdır.

Anket

Hatay'da seçimleri sizce kim kazanır?

Sadullah Ergin
Lütfü Savaş
Mete Aslan
Yusuf Öfgeli
Diğer














Haberin Devamı