Zika Virüsü

Zika Virüsü

Son dakika Zika virüsü haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan Zika virüsü ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını Zika virüsü haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Zika Virüsü

haberleri sayfasında son dakika yaşanan zika virüsü gelişmeleri de dahil olmak üzere 99 zika virüsü haberi bulunmuştur. Tüm zika virüsü haberleri aşağıda listelenmiştir.
Sivrisinek ısırığı deyip geçmeyin komaya ve ölüme götürebilir! Özellikle hamileler için büyük risk
Sivrisinek ısırığı deyip geçmeyin komaya ve ölüme götürebilir! Özellikle hamileler için büyük risk Sivrisinekler genellikle çiçek ve bitkilerin su ve özleriyle beslenmelerine rağmen özellikle de dişi sivrisinekler üremek için kana ihtiyaç duyar. Kan emmek için soktuklarında ise salgıladıkları bir madde o bölgede kaşıntıya, beraberinde de kızarıklığa neden olur. Bu ısırıklar başlangıçta basit görülse de sıtma, sarı humma, Batı Nil Ateşi gibi ciddi hastalıkların ortaya çıkmasına neden olabilir. Dermatoloji Uzmanı Dr. Sertaç Sever de sivrisinek ısırığı nedeniyle bulaşan hastalıkların ciddi nörolojik komplikasyonlara, hamileyseniz doğum kusurlarına hatta ölüme davetiye çıkarabileceğine dikkat çekti ve korunmak için sivrisinek kovucu spreylerin kullanımına yönelik bilgi verdi.
27.08.2023 Sağlık
AEDES sivrisinek ısırığı belirtileri nelerdir, nasıl geçer? AEDES sivrisineği nedir, nasıldır, farkı ne?
AEDES sivrisinek ısırığı belirtileri nelerdir, nasıl geçer? AEDES sivrisineği nedir, nasıldır, farkı ne? İstanbul'da son günlerde ZİKA virüsü taşıyabilen AEDES sineklerinde artış yaşanıyor. Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Tıbbi Mikrobiyoloji Anabilim Dalı, Tıbbi Viroloji Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Kenan Midilli, insanlara hastalık bulaştırma ihtimali yüksek olan AEDES sinekleri ile ilgili uyarılarda bulunarak bu sinekler için ilaçlamanın da çözüm olmadığı dile getirdi. Peki, AEDES sivrisinek ısırığı belirtileri nelerdir, nasıl geçer? AEDES sivrisineği nedir, nasıldır, farkı ne?
3.08.2022 Sağlık
Zika virüsü bulaştırıyor! Yeni tehlike: Aedes
Zika virüsü bulaştırıyor! Yeni tehlike: Aedes  İstanbul'da 'Aedes' türü sivrisineklerde artış yaşanıyor. Özellikle zika virüsü bulaştıran 'Aedes' türü sivrisineklerle mücadelede ilaçlamanın yeterli olmadığı belirtiliyor. Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Tıbbi Mikrobiyoloji Anabilim Dalı, Tıbbi Viroloji Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Kenan Midilli, "İlaçlama uzun vadeli başarılı olan bir yöntem değil. Çok çeşitli yöntemlerin bir arada kullanılması gerekiyor" dedi. Midilli, "Bataklıkların kurutulması lazım, biyolojik yöntemler var, sivrisinek larvalarını yiyen balıklar var" diye konuştu.
3.08.2022 Gündem
Maymun çiçeği salgını Güney Amerika'ya sıçradı! Dünya Sağlık Örgütü: 'Korkunç' bir meydan okuma
Maymun çiçeği salgını Güney Amerika'ya sıçradı! Dünya Sağlık Örgütü: 'Korkunç' bir meydan okuma Maymun çiçeği virüsü tün dünyaya yayılıyor. Hafta sonu birçok ülkeden pozitif test sonucu haberleri geldi, virüsün yayılma hızı bilim insanları için de sürpriz oldu. Bütün ülkeleri uyaran Dünya Sağlık Örgütü, Covid-19, Rusya'nın Ukrayna'yı işgali ve peşinden gelen maymun çiçeği virüsünü saydı.
23.05.2022 Dünya
Bilim insanlarından ortak çalışma! Asya kaplan sivrisineği...
Bilim insanlarından ortak çalışma! Asya kaplan sivrisineği... Zika ve Batı Nil gibi viral hastalıkların bulaştırıcısı olan Asya kaplan sivrisineği ve diğer taşıyıcı sivrisinek türlerinin Karadeniz'deki varlığı Türkiye, ABD, Ukrayna ve Gürcistan'dan bilim insanlarının ortak çalışmasıyla taranacak.
14.09.2021 Bilim ve Teknoloji
Sivrisinek alarmı! İstanbul, İzmir, Bursa... Çok tehlikeli
Sivrisinek alarmı! İstanbul, İzmir, Bursa... Çok tehlikeli Böcekler konusunda uzman bilim insanları, son zamanlarda İstanbul'da görülmeye başlayan Asya Kaplan Sivrisineği'nin, seller ve yıllık toplam yağış miktarları dikkate alındığında Karadeniz Bölgesi'nde de ciddi bir tehdit haline gelme potansiyelinin bulunduğunu bildirdi.
24.07.2021 Yaşam
İklim değişikliğinde tehlike çanları! Böyle giderse hepsi yok olacak
İklim değişikliğinde tehlike çanları! Böyle giderse hepsi yok olacak İklim değişikliği tüyler ürpertici boyutlara ulaştı! Giderek artan küresel sıcaklıklar, geri dönülmez sonuçlar doğurabilir. Endişelendiren tabloya ilişkin açıklama yapan Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Emin Birpınar, "2050 yılına kadar küresel sıcaklık artışının +1,5 derece olması halinde, kentsel alanlarda yaşayan 350 milyon kişinin daha su kıtlığına maruz kalacağı değerlendiriliyor” dedi. Birpınar, artışın +2-3 derede olması halinde ise kara ve deniz canlı türlerinin en az yüzde 54'ünün bu yüzyılda yok olacağını söyledi.
23.07.2021 Gündem
Asya Kaplan Sivrisineği kabusu! İstanbul'da yeni tehlike, alarm verildi...
Asya Kaplan Sivrisineği kabusu! İstanbul'da yeni tehlike, alarm verildi... İstanbul’da ortaya çıktı, en tehlikeli virüsü taşıyor. Her geçen gün artıyor. Bu türden korunmanın yöntemlerini anlatan Prof. Dr. Hüseyin Yılmaz, “Korunma için merkezi yönetimlere, yerel yönetimlere ve halkımıza büyük iş düşüyor” dedi.
13.07.2021 Sağlık
Bir kabus daha! Yeni virüs patlak verdi! Baş ağrısı, ateş...
Bir kabus daha! Yeni virüs patlak verdi! Baş ağrısı, ateş... Hindistan'ın Kerala eyaletinde, 14 kişide Zika virüsüne rastlandı.
9.07.2021 Dünya
İnsandan insana virüs bulaştırıyor, ölüme sebep oluyor! Korona değil...
İnsandan insana virüs bulaştırıyor, ölüme sebep oluyor! Korona değil... Dicle Üniversitesi Zooloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Ali Satar, Diyarbakır başta olmak üzere Güneydoğu Anadolu Bölgesi'ndeki bazı şehirlerde hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi nedeniyle sivrisinek sayılarındaki artışa dikkat çekti. Satar, "Sivrisinekler kanımızı emerler ve insandan insana virüs bulaştırırlar. Sivrisinekler koronavirüs bulaştırmaz, sarı humma, Batı Nil, dang gibi ölüme sebep olan virüsleri bulaştırır. Ancak Ayrıca hayvan kaynaklı ölümlerde de ilk sırayı alırlar. Kış aylarında metruk evleri, kanalizasyonları, foseptikleri, sivrisineklerin larvalarını bırakmamaları için ilaçlamak önemlidir. Bu mücadele ile sivrisineklerin 4'te 3'ünü yok etmiş oluruz" dedi.
15.02.2021 Gündem
İstanbul'u istila ettiler! Hastalık bulaştırıyor
İstanbul'u istila ettiler! Hastalık bulaştırıyor Sıtma, Dang Humması, Batı Nil Virüsü gibi pek çok hastalığı taşıdığı bilinen sivrisineklerden sonra, şimdi de İstanbul için ‘Asya Kaplan Sivrisineği’ türüne dikkat çekildi. İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Veterinerlik Fakültesi Parazitoloji Bölümü öğretim üyesi Doç. Dr. Kerem Öter, son üç yıldır İstanbul’da Beykoz, Sarıyer, Zeytinburnu ve Arnavutköy’de görülen bu sivrisinek için, “Oldukça istilacı bir tür. Açıkhava otururken gün içerisinde sizi çok rahatsız ediyor. Diğer sivrisineklere göre çok daha fazla saldırgan. Bunların yanı sıra naklettikleri rahatsızlıklar da var" dedi.
22.09.2020 Yaşam
Genetiği değiştirilmiş 750 milyon sivrisinek doğaya salınacak
Genetiği değiştirilmiş 750 milyon sivrisinek doğaya salınacak Florida'da yetkililer, hastalık taşıyan yerel türlerin yok edilmesi amacıyla, genetiği değiştirilmiş 750 milyon sivrisineğin doğaya salınması projesine onay verdi.
21.08.2020 Bilim ve Teknoloji
Dünyada bir ilk! Corona virüsü öldüren kumaş üretildi
Dünyada bir ilk! Corona virüsü öldüren kumaş üretildi Kayseri'de Erciyes Anadolu Holding bünyesinde tekstil alanında faaliyet gösteren Boyteks Fabrikası, 3 aylık AR-GE çalışması sonucu dünyada ilk kez insanı virüsten koruyan antiviral kumaş üretti. Maske, koruyucu giysi, önlük, eldiven, ev tekstili ve yatak gibi ürünlerde kullanılabilecek kumaşa, özellikle pandeminin yoğun olduğu ülkelerden yoğun talep geldi.
22.05.2020 Gündem
Corona virüs anne rahminde çocuğa geçmiyor
Corona virüs anne rahminde çocuğa geçmiyor Prof. Dr. Işık, "Gebe kalmış olanlar için endişeye gerek yok. Ancak elimizdeki veriler geç gebelik haftasına ilişkin. Erken gebelikte veriler henüz çok az. Bizim önerimiz yine de dikkatli olmak." dedi. Üreme Sağlığı ve İnfertilite Derneği (TSRM) Başkanı Prof. Dr. Ahmet Zeki Işık, AA muhabirine yaptığı açıklamada, TSRM'nin Türkiye'nin üreme alanındaki en büyük yan dal derneklerinden olduğunu söyledi.
20.03.2020 Sağlık
Cumhurbaşkanı Erdoğan süre verdi ve duyurdu!
Cumhurbaşkanı Erdoğan süre verdi ve duyurdu! Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında yapılan Corona virüsle Mücadele Eş Güdüm Toplantısı sona erdi. Erdoğan, Türkiye'deki tedbirlerin salgın riski ortadan kalkana kadar geçici olarak uygulanacağının altını çizerek, 'Hassasiyet gösterirsek evde kalma süresini 3 haftayla sınırlı tutabiliriz' ifadesini kullandı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Corona virüs toplantısı öncesi yaptığı açıklamada da; "Milletimizi iyi bilgilendirir, hastalığı sıkı şekilde kontrol altında tutarsak umduğumuzdan da güzel bir tablo bizi bekliyor" dedi.
18.03.2020 Siyaset
Ölümün ardından uyarı geldi!
Ölümün ardından uyarı geldi! Tekirdağ'ın Muratlı ilçesinde yaşayan Yüksel Sezgin’in, sivrisinek ısırması sonucu bulaşan Batı Nil Virüsü nedeniyle hayatını kaybetmesi üzerine, 5 bin sivrisineğin incelendiği projede yer alan İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Veteriner Fakültesi Viroloji Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Hüseyin Yılmaz önemli uyarılarda bulundu.
26.11.2019 Gündem
O ülkede şok! Ölü sayısı 120'ye çıktı
O ülkede şok! Ölü sayısı 120'ye çıktı Hindistan'ın Racastan eyaletinde, Zika virüsü tespit edilen kişi sayısı 120'ye çıktı.
23.10.2018 Dünya
Hindistan'da zika virüsü alarmı! 21 günde 55 kişi...
Hindistan'da zika virüsü alarmı! 21 günde 55 kişi... Hindistan'ın Racastan eyaletine bağlı Jaipur kentinde, son 21 günde 55 kişide zika virüsü tespit edildi
13.10.2018 Dünya
Zika virüsü alarmı!
Zika virüsü alarmı! Doğu Karadeniz’de, Zika virüsü salgınına neden olan Aedes türü sivrisinekler tespit edildi, Rize, Trabzon ve Artvin’de yoğun ilaçlama çalışmaları başlatıldı
31.01.2018 Gündem
Karadeniz'de zika virüsü alarmı!
Karadeniz'de zika virüsü alarmı! DOĞU Karadeniz Bölgesinde, Dünya Sağlık Örgütünün (WHO) küresel çapta acil durum ilan ettiği Brezilyadaki Zika virüsü salgınına neden olan 2 Aedes türü sivrisinek tespit edildi.
31.01.2018 Yaşam
'Canlarını yakacağız kapatmaya kadar gider'
'Canlarını yakacağız kapatmaya kadar gider' Sağlık Bakanı Ahmet Demircan, vatandaşın 'Eczaneler ilaç satmıyor' isyanına yol açan stokçuluk yapıldığı iddialarına ilişkin olarak, "İlaç eksiğimiz yok, fiyat farkından yararlanmak için satmayanların canlarını yakacağız" dedi.
31.01.2018 Gündem
Aşıyı reddeden sadece çocuğunu  değil, toplumu tehdit eder
Aşıyı reddeden sadece çocuğunu değil, toplumu tehdit eder Sağlık Bakanı Ahmet Demircan, alüminyum içerdiği gerekçesiyle aşının reddedilmesine ilişkin, “Aşının etkisini artırmak için bir miktar kullanılır ama bu Dünya Sağlık Örgütü’nün kriterlerindeki miktar” dedi
11.01.2018 Yaşam
Zika virüsü nedir? Zika virüsü belirtileri...
Zika virüsü nedir? Zika virüsü belirtileri... Zika virüsü nedir? Zika virüsü belirtileri nelerdir? Sorularının cevapları merak ediliyor. Zika virüsünün Türkiye'de görülmesi vatandaşları korkuttu. Zika virüsüne dair merak edilen tüm bilgileri haberimizde bulabilirsiniz.
11.01.2018 Gündem
Sağlık Bakanı Demircan'dan flaş Zika virüsü açıklaması
Sağlık Bakanı Demircan'dan flaş Zika virüsü açıklaması Sağlık Bakanı Ahmet Demircan, "Zika, Türkiye'de yeni görülen virütik bir rahatsızlık. Bununla ilgili Sağlık Bakanlığımız gerekli çalışmaları yapıyor, gerekli tedbirler de alınacak." dedi. Demircan ayrıca şehir hastanelerinde farklı ücret ödenmeyeceğini de açıkladı.
11.01.2018 Gündem
Şoke eden gelişme! O virüs Türkiye'de...
Şoke eden gelişme! O virüs Türkiye'de... Güney Amerika ülkelerinde görülen Zika virüsü yakın zamanda Türkiye için de risk olabilir. Bilgi, resmi bir raporda yer alıyor.
11.01.2018 Sağlık

Benzer Haber Etiketleri

Zika Virüsü ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki zika virüsü haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.