Asya Kaplan Sivrisineği

Asya Kaplan Sivrisineği

Son dakika Asya kaplan sivrisineği haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan Asya kaplan sivrisineği ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını Asya kaplan sivrisineği haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Asya Kaplan Sivrisineği

haberleri sayfasında son dakika yaşanan asya kaplan sivrisineği gelişmeleri de dahil olmak üzere 16 asya kaplan sivrisineği haberi bulunmuştur. Tüm asya kaplan sivrisineği haberleri aşağıda listelenmiştir.
Korkutan uyarı geldi: Bildiğimiz sineklerden değil! Hastalıkları bulaştırıyor
Korkutan uyarı geldi: Bildiğimiz sineklerden değil! Hastalıkları bulaştırıyor Türkiye'de ilk olarak Edirne'de tespit edilip daha sonra Türkiye'ye yayılan Asya kaplan sivrisineğine karşı uzmanlardan korkutan uyarı geldi. Zika, sarı humma ile Batı Nil gibi hastalıkları bulaştıran bu sinek özellikle kıyı kesimlerde hızla çoğalmaya başladı.
28.07.2023 Yaşam
Artan sivrisinek popülasyonu hastanelere başvuruları artırdı! Kritik uyarı geldi
Artan sivrisinek popülasyonu hastanelere başvuruları artırdı! Kritik uyarı geldi Sivrisinekler vatandaşları hastanelik etti. Manisa’da da görülmeye başlanan Asya kaplan sivrisineği ısırması sonucu acil servislere yapılan başvurularda artış yaşanması dikkat çekti. Yeni bir tür olması nedeniyle vücudun diğer sivrisineklere göre anormal bir tepki verdiği söyleyen Manisa Şehir Hastanesi Acil Tıp Uzmanı Dr. Mert Deringöz, panik yapılacak bir durum olmadığını belirtirken, Manisa Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Daire Başkanı Erhan İnce üreme alanlarının yüzde 82’sinin insan kaynaklı olduğunu ve vatandaşların lastikler, bidonlar, kovalar ve saksı altları gibi durgun su alanlarına dikkat etmesi konusunda uyarılarda bulundu.
17.07.2023 Yaşam
Bilim insanlarından ortak çalışma! Asya kaplan sivrisineği...
Bilim insanlarından ortak çalışma! Asya kaplan sivrisineği... Zika ve Batı Nil gibi viral hastalıkların bulaştırıcısı olan Asya kaplan sivrisineği ve diğer taşıyıcı sivrisinek türlerinin Karadeniz'deki varlığı Türkiye, ABD, Ukrayna ve Gürcistan'dan bilim insanlarının ortak çalışmasıyla taranacak.
14.09.2021 Bilim ve Teknoloji
Ateş, ishal, kusma, baş ağrısı! Ölümcül! Bu belirtileri gösterenler...
Ateş, ishal, kusma, baş ağrısı! Ölümcül! Bu belirtileri gösterenler... Sivrisineklerle bulaşan Batı Nil virüsü, sarıhumma ve dang ateşine dikkati çeken Prof. Dr. Onur Yaprak, “Havaların hala mevsim normallerinin üzerinde sıcak seyretmesi nedeniyle sivrisineklerin hastalık bulaştırma riski devam ediyor. Bazı bilim adamları tarafından Büyük İskender’in ölüm nedeni olarak görülen Batı Nil virüsü almış yaklaşık her 5 kişiden 1’inde ateşle beraber ishal, kusma, eklem ağrıları, baş ağrısı, vücut ağrıları veya döküntü gibi diğer belirtiler gelişebilir” dedi.
6.09.2021 Sağlık
İstanbul'da sivrisinek alarmı! On binlercesi var
İstanbul'da sivrisinek alarmı! On binlercesi var İstanbul'un sivrisinek üreme haritası çıkarıldı. Buna göre, İstanbul'da 193 bin aktif üreme noktası var. En çok üreme durgun sularda, saksılarının altına konan suluklarda, atık araç lastiklerinde ve mezarlarda bulunan kuş suluklarında oluyor.
2.09.2021 Yaşam
Asya kaplan sivrisineği İstanbul'a yerleşti!
Asya kaplan sivrisineği İstanbul'a yerleşti! Küresel iklim değişikliğine bağlı olarak ortaya çıkan yangın, sel, kuraklık risklerinin yanı sıra halk sağlığı için önemli bir tehdit daha kapıya dayandı. Uzmanlar, alerjik reaksiyonlar başta olmak üzere Dang Ateşi, Batı Nil, Sarı Humma, Zika ve Chikungunya virüslerine neden olan “Asya kaplan sivrisineği” türünün, İstanbul’un yerleşik türleri arasına girdiğini açıkladı.
21.08.2021 Gündem
Sivrisinek alarmı! İstanbul, İzmir, Bursa... Çok tehlikeli
Sivrisinek alarmı! İstanbul, İzmir, Bursa... Çok tehlikeli Böcekler konusunda uzman bilim insanları, son zamanlarda İstanbul'da görülmeye başlayan Asya Kaplan Sivrisineği'nin, seller ve yıllık toplam yağış miktarları dikkate alındığında Karadeniz Bölgesi'nde de ciddi bir tehdit haline gelme potansiyelinin bulunduğunu bildirdi.
24.07.2021 Yaşam
Sivrisinek sokmasına ne iyi gelir? Asya Kaplan Sivrisineği ısırığı nasıl geçer?
Sivrisinek sokmasına ne iyi gelir? Asya Kaplan Sivrisineği ısırığı nasıl geçer? İstanbul ve Kocaeli'nde görülen ve sarı humma, zika ve Batı Nil virüsü enfeksiyonu gibi çok sayıda hastalığı taşıyabilen Asya Kaplan Sivrisineğinden pek çok kişi etkilendi. Hastanelerin acil servislerine başvurular arttı. Son yıllarda yayılım alanlarının genişlemesiyle birlikte insanları da hedef almaya başladılar. Ayrıca yapay çevrelere de yumurtlayabiliyorlar, bu da onların yayılımını hızlandırıyor. Bu tür insanlarda aşırı alerjik reaksiyonlara ve ısırdığı bölgede aşırı kaşıntı ve ödem gibi şikayetlere neden oluyor. Peki, Sivrisinek sokmasına ne iyi gelir? Asya Kaplan Sivrisineği ısırığı nasıl geçer? Sivrisinek ısırırsa ne yapmak gerekir? İşte merak edilenler...
19.07.2021 Sağlık
Korkutan Asya Kaplan Sivrisineği uyarısı! Giyside bile...
Korkutan Asya Kaplan Sivrisineği uyarısı! Giyside bile... Uzmanlardan Asya Kaplan Sivrisineği’ne ilişkin korkutan uyarılar geldi. Giysi üzerinden bile ısırabiliyor, alerjik reaksiyona yol açabiliyor. Dr. Necla Birgül İyison, bu sivrisineklerin sarıhumma, dang humması, zika, chikungunya ve batı nil virüsü gibi hastalıkların taşınmasında etkili bir tür olduğunu açıkladı.
16.07.2021 Sağlık
Asya Kaplan Sivrisineği kabusu! İstanbul'da yeni tehlike, alarm verildi...
Asya Kaplan Sivrisineği kabusu! İstanbul'da yeni tehlike, alarm verildi... İstanbul’da ortaya çıktı, en tehlikeli virüsü taşıyor. Her geçen gün artıyor. Bu türden korunmanın yöntemlerini anlatan Prof. Dr. Hüseyin Yılmaz, “Korunma için merkezi yönetimlere, yerel yönetimlere ve halkımıza büyük iş düşüyor” dedi.
13.07.2021 Sağlık
Asya Kaplan Sivrisineği'ne karşı biyolojik mücadele çalışmaları başladı
Asya Kaplan Sivrisineği'ne karşı biyolojik mücadele çalışmaları başladı Son yıllarda Türkiye’de de görülmeye başlanan ve sarı humma, zika, Batı Nil virüsü enfeksiyonu gibi çok sayıda hastalığı taşıyabilen Asya Kaplan Sivrisineği’ne karşı, Boğaziçi Üniversitesi tarafından biyopestitit çalışmaları başladı. Çalışmalar sonucunda kimyasal ilaçlara karşı direnç kazanan Asya Kaplan Sivirisineği’ne biyolojik yöntemlerle çözüm aranacak.
5.10.2020 Bilim ve Teknoloji
Asya Kaplanı Sivrisineği nedir? Asya Kaplan Sivrisineği ısırığının zararları nelerdir, hangi hastalığa yol açıyor?
Asya Kaplanı Sivrisineği nedir? Asya Kaplan Sivrisineği ısırığının zararları nelerdir, hangi hastalığa yol açıyor? Sarı humma, zika ve Batı Nil virüsü enfeksiyonu gibi çok sayıda hastalığı taşıyabilen Asya Kaplan Sivrisineği, Marmara ve Karedeniz bölgesinde yaşayanları tehdit ediyor. Ölümcül sineğin insan üzerindeki etkilerini inceleyen uzmanlar aşı çalışmalarına başladı. 100 istilacı hayvan arasında yer alan hızlı yayılma özelliği ile bilinen Asya Sivrisine hakkında merak edilenler...
28.09.2020 Gündem
İstanbul'u istila ettiler! Hastalık bulaştırıyor
İstanbul'u istila ettiler! Hastalık bulaştırıyor Sıtma, Dang Humması, Batı Nil Virüsü gibi pek çok hastalığı taşıdığı bilinen sivrisineklerden sonra, şimdi de İstanbul için ‘Asya Kaplan Sivrisineği’ türüne dikkat çekildi. İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Veterinerlik Fakültesi Parazitoloji Bölümü öğretim üyesi Doç. Dr. Kerem Öter, son üç yıldır İstanbul’da Beykoz, Sarıyer, Zeytinburnu ve Arnavutköy’de görülen bu sivrisinek için, “Oldukça istilacı bir tür. Açıkhava otururken gün içerisinde sizi çok rahatsız ediyor. Diğer sivrisineklere göre çok daha fazla saldırgan. Bunların yanı sıra naklettikleri rahatsızlıklar da var" dedi.
22.09.2020 Yaşam
Asya kaplan sivrisineği nedir? Asya kaplanı sivrisineğinin özellikleri nelerdir?
Asya kaplan sivrisineği nedir? Asya kaplanı sivrisineğinin özellikleri nelerdir? Sapanca Kırkpınar Mahallesi’nde geçen yıl ortaya çıkan ve vatandaşları endişelendiren Asya kaplan sivrisineği, bu yıl yeniden görüldü. Isırığı büyük yaralara neden olan sinek, vatandaşları korkutuyor. Asya kaplan sivrisineği nedir? Asya kaplan sivrisineğinin özellikleri nelerdir?
11.09.2020 Gündem
Sapanca'da, Asya kaplan sivrisineği paniği
Sapanca'da, Asya kaplan sivrisineği paniği Sakarya’nın Sapanca ilçesinde geçen yıllarda ortaya çıkan ve halkı korkutan Asya kaplan sivrisineği, bu yıl yeniden ortaya çıktı. İlçede ilaçla mücadele başlatıldı.
11.09.2020 Yaşam
Avrupa'da yeni tehlike!
Avrupa'da yeni tehlike! Havalar aniden ısınınca...
18.07.2013 Yaşam

Benzer Haber Etiketleri

Asya Kaplan Sivrisineği ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki asya kaplan sivrisineği haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.