Yeşil Bina

Yeşil Bina

Son dakika yeşil bina haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan yeşil bina ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını yeşil bina haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Yeşil Bina

haberleri sayfasında son dakika yaşanan yeşil bina gelişmeleri de dahil olmak üzere 743 yeşil bina haberi bulunmuştur. Tüm yeşil bina haberleri aşağıda listelenmiştir.
Bakan Kurum, ‘Afetlere Karşı Önlem Modeli’ni açıkladı! 'Türkiye bina envanteri hazırlanacak'
Bakan Kurum, ‘Afetlere Karşı Önlem Modeli’ni açıkladı! 'Türkiye bina envanteri hazırlanacak' Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum’un katılımıyla Türkiye Ulusal Risk Kalkanı Modeli değerlendirme toplantısının üçüncüsü gerçekleştirildi. Bakan Kurum, toplantı sonrası ‘Türkiye Ulusal Risk Kalkanı Modeli’ ile inşaat sektöründe planlanan köklü değişiklikleri açıkladı.
9.04.2023 Gündem
Bakan Kurum: Türkiye’nin acilen kapsamlı bir İklim Kanunu’na ihtiyacı var
Bakan Kurum: Türkiye’nin acilen kapsamlı bir İklim Kanunu’na ihtiyacı var Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, ''İklim Şuramızın katkı sağlayacağı çok önemli 2 temel meselemiz daha var. Biz bu konuları olmazsa olmaz görüyoruz. Nedir bu konular? İklim Kanunu ve Yerel Yönetimlerin Katkısı. Kanunlar, hukukun, devletin işleyişinin, kalkınmanın tek kaynağı değildir ama vazgeçilmez kaynağıdır. Bu sebepten Türkiye’nin acilen kapsamlı bir İklim Kanunu’na ihtiyacı vardır. Hazırlıkları sürdürülen İklim Kanunu’nun Türkiye’nin önümüzdeki 100 yılını şekillendirecek çerçeve bir belge olacağına inanıyoruz'' dedi. 
21.02.2022 Gündem
Akbank'tan kredi kararı! Resmen açıklandı, 3 farklı paket...
Akbank'tan kredi kararı! Resmen açıklandı, 3 farklı paket... Akbank harekete geçti. Yeni karar resmen duyuruldu. Akbank 3 farklı kredi paketini müşterilerinin kullanımına sunuyor. Akbank, sürdürülebilir turizmin geliştirilmesi, deniz turizmi, liman ve denizcilik faaliyetlerinde çevresel ayak izinin azaltılması ve denizlerin korunması için "Mavi Finansman Ürün Paketi"ni hayata geçirdi.
2.11.2021 Ekonomi
İş Bankası resmen duyurdu! Flaş kredi kararı, faiz oranları...
İş Bankası resmen duyurdu! Flaş kredi kararı, faiz oranları... İş Bankası harekete geçti ve yeni kararı resmen duyurdu! Flaş kredi hamlesi. Uygun faiz oranlı, geri ödemesiz dönemli, esnek ödeme planıyla kredi kullandırılacak. Dev bankadan işletmelere yönelik açıklama geldi. Deniz kirliliğinin azaltılması, önlenmesi ve denizlerimizin korunmasına yönelik işletmelere avantajlı fırsatlarla kredi verilecek.
24.09.2021 Ekonomi
ABD'de tarihi gün! Cumhurbaşkanı Erdoğan: Türkiye'nin artan gücünü yansıtan bir başyapıt ortaya çıkardık
ABD'de tarihi gün! Cumhurbaşkanı Erdoğan: Türkiye'nin artan gücünü yansıtan bir başyapıt ortaya çıkardık Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, New York'ta Türkevi binasının açılışında konuştu. Erdoğan, "Türkiye, bu eserle beraber büyüklüğünü, birikimini ve artan gücünü yansıtan bir başyapıt ortaya çıkardı." dedi.
20.09.2021 Siyaset
Rusya'dan Bodrum hamlesi! 83 milyon dolarlık yatırım...
Rusya'dan Bodrum hamlesi! 83 milyon dolarlık yatırım... Son dakika haberine göre; Rusya'dan 83 milyon dolarlık Bodrum hamlesi geldi. Rusya-Türkiye İş Konseyi Başkanı Ahmet Palankoyev Rus yatırımcılar tarafından Bodrum'da 83 milyon dolar yatırımla bir spor ve eğlence kompleksinin hayata geçirileceğini bildirdi.
28.06.2021 Ekonomi
Garanti BBVA resmen duyurdu! Kredi fırsatı, masrafsız, komisyonsuz, faiz...
Garanti BBVA resmen duyurdu! Kredi fırsatı, masrafsız, komisyonsuz, faiz... Garanti BBVA harekete geçti. Kredi fırsatı tüm vatandaşlara duyuruldu. Masraf ve komisyon alınmıyor. Avantajlı faiz oranları uygulanıyor. Garanti BBVA, enerji kimlik belgesine sahip bina yapıp satanlara yönelik olarak yeşil ticari kredi ürününü hayata geçirdi. Bankadan yapılan açıklamaya göre, yeşil ticari krediden A veya B sınıfı enerji kimlik belgesine sahip yapsatçılar, uygun faiz oranlarıyla, masrafsız ve komisyonsuz faydalanabilecek. Yapsatçılar tarafından inşa edilen A veya B sınıfı enerji kimlik belgesine sahip konutları alanlar da 2017’den beri sunulan Yeşil Mortgage kredisini avantajlı şekilde kullanabilecek.
11.06.2021 Ekonomi
Yeşil sertifika uzmanları geliyor!
Yeşil sertifika uzmanları geliyor! Binalar ile Yerleşmeler İçin Yeşil Sertifika Uygulama Tebliği uygulaması Resmi Gazete’de yayımlandı. Dünya’da çevre krizi artarken, çevre ve insan sağlığını önceleyen yapıların dönüşümü de beraberinde geliyor. Sürdürülebilir bir performansa sahip olan yeşil binalar da bu farkındalığın ilk adımını oluşturarak yeşil sertifika ve yeşil sertifika uzmanları devreye sokuluyor. Böylece Çevre Dostu Yeşil Binalar insan sağlığını ve çevresel etkileri dikkate alma özelliği taşıyarak, çevreye olumlu katkıda bulunacak.
9.06.2021 Yaşam
480 bin kamu binasının envanteri çıkarılıyor! Puanı düşük çıkan...
480 bin kamu binasının envanteri çıkarılıyor! Puanı düşük çıkan... Ülke genelinde 480 bin kamu binasının envanteri çıkarılıyor. Üniversitelerin desteğiyle geliştirilen modelde bir tabletle binalarda tahribata gerek kalmadan risk durumu ölçülüyor. Binaya ait onlarca bilgi sisteme giriliyor ve bir risk puanı ortaya çıkıyor. Puanına göre binaya renk veriliyor. Kırmızı bina birinci, turuncu bina ikinci, yeşil bina üçüncü öncelikli yapı oluyor. 67 ile yayılan denetimde 120 bin bina analiz edildi. Çalışmanın 2021 yılı sonunda tamamlanması planlanıyor.
14.11.2020 Gündem
İstanbul Havalimanı 'sıfır atık' belgesini aldı
İstanbul Havalimanı 'sıfır atık' belgesini aldı İGA’nın çevre ve sürdürülebilirlik politikalarını titizlikle uyguladığı İstanbul Havalimanı, israfın önlenmesi ve kaynakların daha verimli kullanılması hedefiyle, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından hayata geçirilen sıfır atık projesi kapsamında sıfır atık belgesi alan ilk havalimanı oldu.
16.10.2020 Ekonomi
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Kartal Dr. Lütfi Kırdar Şehir Hastanesi  paylaşımı
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Kartal Dr. Lütfi Kırdar Şehir Hastanesi paylaşımı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kartal Dr. Lütfi Kırdar Şehir Hastanesine ilişkin yaptığı paylaşımda, Türkiye'yi 3 kıtanın sağlık merkezi yapma hedefinde kararlı olduklarını bildirdi.
4.07.2020 Siyaset
İstanbul Havalimanı Terminali, dünyanın en büyük “LEED Altın” sertifikalı binası oldu
İstanbul Havalimanı Terminali, dünyanın en büyük “LEED Altın” sertifikalı binası oldu İstanbul Havalimanı, başarılarına bir yenisini daha ekleyerek “LEED Altın” sertifikası almaya hak kazandı. Amerikan Yeşil Bina Konseyi, İstanbul Havalimanı terminalini dünyanın en büyük LEED sertifikalı binası olarak tescilledi.
27.05.2020 Ekonomi
İstanbul Havalimanı terminali, dünyanın en büyük "LEED Altın"  sertifikalı binası seçildi
İstanbul Havalimanı terminali, dünyanın en büyük "LEED Altın" sertifikalı binası seçildi İstanbul Havalimanı, Amerikan Yeşil Bina Konseyi tarafından dünyanın en büyük "LEED sertifikalı binası" olarak tescillendi.
27.05.2020 Ekonomi
Bakan Fahrettin Koca duyurdu: Bugün itibarıyla kullanılacak!
Bakan Fahrettin Koca duyurdu: Bugün itibarıyla kullanılacak! Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, "(Başakşehir Şehir Hastanesi) Tamamı hizmete girdiğinde Avrupa'nın tek kampüste en fazla yoğun bakım kapasitesine sahip hastanesi olacaktır." dedi. Koca, "Burada Sağlık Bakanlığımızın öncülüğünde bir prototip firmasının geliştirdiği, devamında Baykar, Sanayi Bakanlığımızın yoğun desteği, ASELSAN ve Arçelik tarafından bu dönemde üretilen ventilatörleri de altını çizerek ifade etmek istiyorum. Yani yerli ve milli vetnilatörümüz bugün itibarıyla üretilmiş ve kullanıma hazır hale getirilmiştir" ifadelerini kullandı.
20.04.2020 Siyaset
Cumhurbaşkanı Erdoğan duyurdu: 8 şehir hastanesini daha bu yıl bitireceğiz
Cumhurbaşkanı Erdoğan duyurdu: 8 şehir hastanesini daha bu yıl bitireceğiz Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul Başakşehir Şehir Hastanesi Açılışı ve Yerli Solunum Cihazı Teslim Töreni'ne katıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ile Sanayi ve Teknoloji Bakanı Varank'tan brifing aldı. Erdoğan, açılışta önemli açıklamalarda bulunarak, "Eskiden kelimenin tam anlamıyla dökülen, şifa değil dert kapısı olan hastanelerimizi tamamen yeniledik. Bununla kalmadık, hayalimiz olan şehir hastanelerini kurmaya başladık. Ne zaman ki Başbakan oldum, o süreçte hep bunu söyledim ‘Şehir hastaneleri benim rüyamdır’ dedik ve o günden itibaren başladık. Asgari tüm büyükşehirlerimizde bunları yapacağız.8 şehir hastanesini daha bu yıl bitireceğiz." dedi.
20.04.2020 Gündem
Elektrikteki kurulu güç, 2023  itibarıyla 109 bin 474 megavata çıkarılacak
Elektrikteki kurulu güç, 2023 itibarıyla 109 bin 474 megavata çıkarılacak Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nin ilk kalkınma planı olan 2019-2023 dönemini kapsayan On Birinci Kalkınma Planı çerçevesinde, 2018'de 88 bin 551 megavat olan elektrikteki kurulu güç, 2023 itibarıyla 109 bin 474 megavata çıkarılacak.
9.07.2019 Ekonomi
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın çağrısından sonra ziyaretçi rekoru kırdı
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın çağrısından sonra ziyaretçi rekoru kırdı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 15 Şubat'ta resmi açılışını yaptığı Panoroma 1326 Bursa Fetih Müzesi 419 bin ziyaretçi ile rekor kırdı. Erdoğan'ın çağrısı üzerine müze bir süre daha ücretsiz yapılırken, bu süreçte ziyaretçi sayısı ikiye katladı. Müzenin 1 Mayıs'tan itibaren ücretli gezilmesi bekleniyor.
23.04.2019 Gündem
"Erzurum Şehir Hastanesi kendi elektriğini de üretecek"
"Erzurum Şehir Hastanesi kendi elektriğini de üretecek" Eski Sağlık Bakanı ve AK Parti Erzurum Milletvekili Prof. Dr. Recep Akdağ, Erzurum Şehir Hastanesinin hem solar güneş panelleriyle hem de trijenerasyon sistemi ile kendi elektriğini üreteceğini bildirdi.
19.02.2019 Sağlık
İhracatın şalterini Gebze’de açtı
İhracatın şalterini Gebze’de açtı Siemens Türkiye, ihracatın şalterini Gebze’de açtı. Organize Sanayi Bölgesi’nde yer alan Entegre Üretim Tesisleri içinde Alçak Gerilim Şalt Cihazları Fabrikası’nı açan şirket, yıllık 30 milyon adet üretimle 2018 yılı ihracat hedefini 110 milyon euroya çıkardı
21.12.2017 Ekonomi
Fuar da dönüştü
Fuar da dönüştü CNR Emlak Fuarı ve Zirvesi’nde bu yıl yeni proje lansmanları değil kentsel dönüşüm projeleri ön plana çıktı. Bakanlık, Doğu Anadolu’daki dönüşüm projelerini maketlerle tanıtırken, zirvede yatay yapılaşmanın ve yeşilin önemine dikkat çekildi
23.11.2017 Ekonomi
İzmir Adnan Menderes ABD'de örnek gösterildi
İzmir Adnan Menderes ABD'de örnek gösterildi TAV Havalimanları tarafından işletilen ve tasarımı ve inşaatı TAV İnşaat tarafından gerçekleştirilen İzmir Adnan Menderes Havalimanı İç Hatlar Terminali, ABD Yeşil Binalar Konseyi tarafından yayınlanan raporda örnek gösterildi.
20.10.2017 Ekonomi
Cumhurbaşkanı Erdoğan temelini atacak! New York’a Türk Lalesi
Cumhurbaşkanı Erdoğan temelini atacak! New York’a Türk Lalesi Cumhurbaşkanı Erdoğan, BM 72. Genel Kurulu’na katılmak üzere ABD’ye hareket etmeden önce TEOG’dan Kuzey Irak’a çok sayıda konuda önemli açıklamalarda bulundu. Erdoğan, New York’ta BM binasının karşısına bir Türk Evi’nin inşa edileceğini de ilk kez açıkladı
29.09.2021 Gündem
Binalara "yeşil sertifika" geliyor
Binalara "yeşil sertifika" geliyor Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nca hayata geçirilmesi planlanan düzenlemeyle Türkiye genelinde "çevreyle dost" kriterlerini karşılayan bina ve yerleşim yerlerine "yeşil sertifika" verilecek.
29.09.2021 Gündem
Türkiye’nin verisi Türkiye’de kalacak
Türkiye’nin verisi Türkiye’de kalacak Turkcell’den Fiber İpekyolu’na 275 milyon TL’lik dijital kervansaray
2.06.2016 Ekonomi
Kale, sektöre Daire Kartal ile girdi
Kale, sektöre Daire Kartal ile girdi Kartal'da yükselen ve şirketin ilk projesi olan Daire Kartal'da metrekare 4100 lira
2.05.2016 Arşiv

Benzer Haber Etiketleri

Yeşil Bina ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki yeşil bina haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.