Üstün Zeka

Üstün Zeka

Son dakika üstün zeka haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan üstün zeka ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını üstün zeka haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Üstün Zeka

haberleri sayfasında son dakika yaşanan üstün zeka gelişmeleri de dahil olmak üzere 144 üstün zeka haberi bulunmuştur. Tüm üstün zeka haberleri aşağıda listelenmiştir.
“Disleksili bireylerin yüzde 80’i normal veya üstün zekalı”
“Disleksili bireylerin yüzde 80’i normal veya üstün zekalı” Uluslararası Disleksi Derneği’nin verilerine göre, dünya çapında 700 milyon disleksili birey bulunuyor. Bilinenin aksine disleksinin bir zeka geriliği olmadığını söyleyen Türkiye Disleksi Vakfı Başkanı Elif Yavuz “Yüzde 80’inin üstün zekalı olduğu bu kişiler, doğru yönlendirildiğinde toplumda iz bırakan bireyler oluyorlar” dedi.
3.11.2020 Sağlık
Üstün zekâlı çocukların okulda karşılaştığı 6 sorun
Üstün zekâlı çocukların okulda karşılaştığı 6 sorun Pek çok üstün zekalı çocuk akademik alanlarda başarı gösterirken, öğrenme güçlüğü çektiği ve davranış sorunlarıyla uğraştığı vakalar da mevcuttur. Bu durumlarda, üstün zekalı çocuklar için okul hayatı zorlaşabilir. Ebeveynler ve eğitimciler için, bu özel çocukları en iyi şekilde nasıl destekleyebileceklerini bilmek zordur.
18.12.2017 Eğitim
Aleyna Tilki: Üstün zekalı çıktım!
Aleyna Tilki: Üstün zekalı çıktım! Son günlerin en çok konuşulan isimlerinden Aleyna Tilki, 'Zeka seviyemi ölçtüler. Testten üstün zekâlı olduğum çıktı.' dedi.
20.08.2017 Magazin
Çocuğunuz bunu yapıyorsa dikkat!
Çocuğunuz bunu yapıyorsa dikkat! Milli Eğitim Bakanlığı üstün yetenekli çocukları bulmak için öğretmenlerin dolduracağı gözlem formu hazırladı
23.09.2015 Sağlık
Zeki olmanın şaşırtıcı dezavantajları...
Zeki olmanın şaşırtıcı dezavantajları... ‘Cehalet saadettir’ diye bir söz vardır...
12.06.2015 Sağlık
Üstün zekalıların eğitimi anaokulunda başlamalı
Üstün zekalıların eğitimi anaokulunda başlamalı "Ortaokul üstünlerin eğitimi için çok geç bir süreç. Bu eğitimin tanısı konmuş çocuklar için anaokulu çağında başlaması gerekiyor"
29.09.2014 Eğitim
Dahi çocuklara devlet bakacak!
Dahi çocuklara devlet bakacak! Başlatılan çalışmada sona gelindi
29.09.2021 Gündem
Kızlara ne olacak?
Kızlara ne olacak? 4+4+4 ne anlama geliyor?
29.09.2021 Gündem
Satranç Kraliçeleri
Satranç Kraliçeleri Satrancın kadın büyük ustaları...
12.01.2012 Arşiv
Üstün öğrenciler için eğitim projesi
Üstün öğrenciler için eğitim projesi BJK Koleji’nde “Mükemmellik Eğitimi” programı...
29.09.2021 Gündem
6 yaşındaki üstün zekâ
6 yaşındaki üstün zekâ Sadece 6 yaşındaki Dila Arslan bu özellikleriyle hayranlık uyandırıp dikkatleri çekti...
20.06.2011 Yaşam
Dâhiler aranıyor
Dâhiler aranıyor Dâhi çocuklara özel eğitim verecekler
6.12.2010 Yaşam
Londra’da çıldırtan fare operasyonu
Londra’da çıldırtan fare operasyonu Evinizde fare görseniz ne yaparsınız?
1.09.2006 Arşiv
Türkiye nüfusunun yüzde 2'sinin üstün zekalı
Türkiye nüfusunun yüzde 2'sinin üstün zekalı Adana'da 2 yıldan beri zeka ve yeteneği yaşıtlarından daha üstün olan çocuklara eğitim veren Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesindeki Bilim Sanat Eğitim Merkezi (Bilsem) Müdürü Gökmen Bulun, Türkiye nüfusunun yüzde 2'sinin üstün zekalı insanlardan oluştuğunu, ancak öğretmenlerin öğrenim çağında olan bu nitelikteki çocukları belirlemede yeterli özeni göstermediğini söyledi
29.09.2021 Gündem
Yoksa hepimiz Mars'tan mı geldik?
Yoksa hepimiz Mars'tan mı geldik? Saygın bilim dergisi Scientific American dünyadaki tüm canlıların milyonlarca yıl önce Mars'tan kopup gelen organizmalar sayesinde ortaya çıkmış olabileceğini ortaya attı. Dergiye göre bitki, hayvan ve insan toplulukları bu organizmaların evrimi ile gerçekleşmiş olabilir...
13.11.2005 Dünya
"Evrim" tartışması yeniden alevlendi
"Evrim" tartışması yeniden alevlendi ABD Başkanı Bush'un, "Yaradılış teorisi okullarda evrim ile birlikte okutulmalı" sözlerinin ardından evrim tartışması yeniden kızıştı. 20 eyalet "insanların şu anki halleriyle üstün bir zeka tarafından yaratıldığı" görüşünü kitaplara sokmak için başvuru yaptı
8.08.2005 Dünya
Hızlı tüketim ürünleri pazarı 2023’te yüzde 81 büyüdü
Hızlı tüketim ürünleri pazarı 2023’te yüzde 81 büyüdü Yapılan bir araştırma Türkiye'de sigara ve alkol hariç Hızlı Tüketim Ürünleri (FMCG) pazarının 2023 yılında yüzde 81 oranında ciro büyümesi kaydettiğini ortaya koydu.
16.04.2024 Ekonomi
Kaan ilk uçuşunu gerçekleştirdi dünyada manşet oldu! Yunan basını: Türk savunma sanayisinin en büyük projelerinden biri
Kaan ilk uçuşunu gerçekleştirdi dünyada manşet oldu! Yunan basını: Türk savunma sanayisinin en büyük projelerinden biri Kaan bugün gökyüzü ile buluşarak tarihi bir ilki gerçekleştirdi. Türkiye'nin milli muharip uçağı Kaan'ın ilk uçuşu dünya basınında yer buldu. Bloomberg tarihi uçuş için 'dönüm noktası' değerlendirmesinde bulunurken Yunan basını Kaan'ın gelişmiş özelliklerini yazdı.
21.02.2024 Dünya
Ankara'da tarihi gün! Milli Muharip Uçak Kaan'dan ilk uçuş
Ankara'da tarihi gün! Milli Muharip Uçak Kaan'dan ilk uçuş 'KAAN' bugün sabah saatlerinde gökyüzüyle buluştu. Milli Muharip uçak ilk uçuşunu başarıyla tamamladı. Genelkurmay Eski İstihbarat Başkanı Korgeneral İsmail Hakkı Pekin "KAAN seri üretime geçtikten sonra Türk Hava Kuvvetleri, İsrail dahil bölgedeki en güçlü hava kuvvetleri haline gelecek" dedi. Pekin, KAAN'ın bazı özelliklerinin İsrail ve ABD'nin elindeki F-35'ten daha üstün olduğunu belirtti.
21.02.2024 Gündem
realme GT5 Pro İncelemesi
realme GT5 Pro İncelemesi Herkese merhaba. Bugün realme GT 5 Pro konuğum… Telefonun özelliklerine bakınca bu cihaz Türkiye’de satışa sunulmalı dedim. Neden mi? İşte o sorunun yanıtı için sizleri daha fazla bekletmek istemiyorum. Gelin birlikte inceleyelim…
25.01.2024 Advertorial
Tüp bebek tedavisinde yapay zeka projesiyle yüzde 90 başarı!
Tüp bebek tedavisinde yapay zeka projesiyle yüzde 90 başarı! Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Prof. Dr. Gökalp Öner, geliştirdiği yapay zeka yazılımı ile tüp bebekte bin 600 hastada yüzde 90 başarı elde ettikilerini açıkladı. Prof. Dr. Gökalp Öner, "Tüp bebekte bize başvuran hastalarda ilk amacımız en sağlıklı gebeliği ilk transferde yakalamaktır. Bize başvuran hastalardaki ilk transferlerde gebelik oranını yükseltmiş oluyoruz. Hem de çiftlerimizde ilk seferde gebeliği yakalamış oluyoruz. Bu yaptığımız yazılım hem bizim işimizi kolaylaştırıyor, hem de çiftlerimizi mutlu ediyor" dedi.
22.01.2024 Sağlık
Turkcell Genel Müdürü Dr. Ali Taha Koç: En büyük önceliğimiz ülkemizin dijital egemenliği
Turkcell Genel Müdürü Dr. Ali Taha Koç: En büyük önceliğimiz ülkemizin dijital egemenliği Türkiye Yüzyılı’nı ‘Dijitalin Yüzyılı’ yapma hedefiyle çalışmalarını sürdüren Turkcell Genel Müdürü Dr. Ali Taha Koç, yıl boyunca yaptıkları faaliyetleri değerlendirdi, gelecek hedeflerini anlattı. Ali Taha Koç, “Geleceğe daha umutla bakıyoruz” dedi.
28.12.2023 Bilim ve Teknoloji
Realme C53 incelemesi
Realme C53 incelemesi Herkese merhaba… Yeni bir telefon incelemesiyle karşınızdayız. Bugün Realme C53 yanımda. Telefon giriş segmentinde pek çok önemli özellikle ortaya çıkıyor. Sizi daha fazla bekletmek istemiyorum. Gelin cihaza yakından bakalım.
21.09.2023 Advertorial
Yangınlarla mücadele projesi “FireAId”, Davos Zirvesi’nde dünyaya örnek gösterildi
Yangınlarla mücadele projesi “FireAId”, Davos Zirvesi’nde dünyaya örnek gösterildi İklim kriziyle birlikte tüm dünyada görülme sıklığı ve şiddeti artan orman yangınlarıyla mücadele amacıyla yürütülen ve Koç Holding’in öncülük ettiği “FireAId” projesi, Dünya Ekonomik Forumu (WEF) tarafından Davos Zirvesi’nde örnek uygulama olarak gösterildi.
18.01.2023 Ekonomi
Büyüleyici şık tasarımıyla dikkat çeken Oppo A96 tanıtıldı
Büyüleyici şık tasarımıyla dikkat çeken Oppo A96 tanıtıldı Çizilmelere ve parmak izine karşı dayanıklı OPPO Glow Design ile birlikte gelen OPPO A96, 5000mAh pil kapasitesi ve 33W SUPERVOOC hızlı şarj özellikleriyle dikkat çekerken, 6,59 inç ve 90Hz Zengin Renkli Delikli Ekran, sürükleyici bir görüntüleme deneyimi sunuyor.
3.10.2022 Advertorial

Benzer Haber Etiketleri

Üstün Zeka ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki üstün zeka haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.