Tomografi

Tomografi

Son dakika tomografi haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan tomografi ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını tomografi haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Tomografi

haberleri sayfasında son dakika yaşanan tomografi gelişmeleri de dahil olmak üzere 670 tomografi haberi bulunmuştur. Tüm tomografi haberleri aşağıda listelenmiştir.
'Dünyada yılda 1 milyon kişi kalın bağırsak kanseri nedeniyle hayatını kaybediyor, araştırılması gerekiyor'
'Dünyada yılda 1 milyon kişi kalın bağırsak kanseri nedeniyle hayatını kaybediyor, araştırılması gerekiyor' TÜRK Hepato Pankreato Bilier (HPB) Cerrahi Derneği Genel Sekreteri Prof. Dr. Gürkan Tellioğlu, görülme sıklığı 3'ncü sırada yer alan kalınbağırsak kanseri nedeniyle dünyada 1 milyon kişinin hayatını kaybettiğine dikkat çekerek, "Kalınbağırsakta erken evre bir kanser çok belirti vermeyebilir. Ancak ailede birinci derece yakınlarınızda erken yaşta kalınbağırsak kanseri tanısı almış birisi varsa sizin de o kişinin tanı konduğu yaştan 5 yıl önce bir araştırılmanız lazım" dedi.
22.03.2024 Adana
Kalın bağırsak can almaya devam ediyor! Dünyada 1 milyon kişi etkilendi
Kalın bağırsak can almaya devam ediyor! Dünyada 1 milyon kişi etkilendi Kalınbağırsak kanseri nedeniyle dünyada 1 milyon kişinin hayatını kaybettiğine dikkat çeken Türk Cerrahi Derneği Genel Sekreteri Prof. Dr. Gürkan Tellioğlu, kalınbağırsakta erken evre bir çok belirti vermeyebileceğini vurguladı.
22.03.2024 Gündem
Ameliyat olmuştu! Alişan, taburcu oldu
Ameliyat olmuştu! Alişan, taburcu oldu Konsere giderken rahatsızlanan Alişan, apandisit ameliyatı olmuştu. Ünlü şarkıcı, dün taburcu olduğunu duyurdu
30.01.2024 Magazin
Konser yolunda rahatsızlanan Alişan hastaneye kaldırıldı
Konser yolunda rahatsızlanan Alişan hastaneye kaldırıldı Şarkıcı Alişan, Eskişehir'in Sivrihisar ilçesindeki konserine giderken yolda rahatsızlanınca; Bursa'da özel bir hastanede tedavi altına alındı. Sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda ameliyat olacağını belirten Alişan, konserini erteledi.
28.01.2024 Magazin
Doğumda annenin vücudunda unutulan gazlı bez, 2 yıl sonra fark edildi! Büyük skandal
Doğumda annenin vücudunda unutulan gazlı bez, 2 yıl sonra fark edildi! Büyük skandal Antalya’da Y.S.’nin (32) 2 yıl önce doğum yaptığı özel hastanede vücudunda unutulan yaklaşık 30 santimetrelik gazlı bez, yaşadığı ağrılar nedeniyle gittiği hastanede çekilen tomografide ortaya çıktı ve ameliyatla alındı. Büyük şok yaşayan genç kadın, hastane ve doktor aleyhine dava açmaya hazırlanıyor. Konudan yeni haberdar olan hastane yönetimi ise iddiayı incelediklerini bildirdi.
30.11.2023 Gündem
Özel klinikte skandal! 5 yaşındaki Deniz Diş çekimi sonrası hayatını kaybetti
Özel klinikte skandal! 5 yaşındaki Deniz Diş çekimi sonrası hayatını kaybetti Bursa'da diş ağrısı nedeniyle götürüldüğü özel klinikte 1 dişi çekilip, 1'i kanal tedavisi olmak üzere 4 dişine dolgu işlemi uygulanan Deniz Sönmez'in (5) ölümüyle ilgili Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı'nın başlattığı soruşturma sürüyor. İl Sağlık Müdürlüğü özel diş kliniği ve operasyonu gerçekleştiren hekimler hakkında inceleme başlatırken, Deniz Sönmez'in annesi ve babası, bugün polis merkezine gidip ifade verdi. Oğlunu özel diş kliniğindeki ihmal ve ilgisizlik nedeniyle kaybettiğini söyleyen Aydın Sönmez, "Bir hayvan bile yerde inlerken insan bakıyor. Oğlumun canı bu kadar ucuz olmamalıydı. Bir kere baksalardı ben buna eminim ki oğlum şu an yanımda olacaktı" diye konuştu.
15.11.2023 Gündem
Bakan Koca: 15-16 yıl sonra bütün şehir hastaneleri hepsi bu devletin
Bakan Koca: 15-16 yıl sonra bütün şehir hastaneleri hepsi bu devletin Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, sağlık hizmeti sunan ve sunacak olan bütün şehir hastanelerinin 15-16 yıl sonra hepsinin devlete ait olacağını açıkladı.
10.11.2023 Gündem
Her gün tüketiyoruz! Sonuçları çok ağır, bu belirtiler varsa doktora gidin
Her gün tüketiyoruz! Sonuçları çok ağır, bu belirtiler varsa doktora gidin Kanser vakaları gün geçtikçe artıyor. Tıpın çoğu zaman çaresiz kaldığı kanserde erken tanı en önemli rolü oynuyor. Özellikle akciğer kanseri yıllarca belirti vermeden ilerleyebiliyor. Genetik faktörler, çevresel etkenler, beslenme ve yaşam şekli kanser riski üzerinde etkili olurken, bu riski azaltmak da mümkün. Uzman isim akciğer kanserinin belirtileri, teşhis ve tedavi süreci ile ilgili yaptığı açıklamada ‘sigara’ vurgusu yaparak, beslenme ve yaşam şeklinin akciğer kanserine etkisini anlattı.
22.10.2023 Sağlık
Diş ağrısı sandı ama delirten hastalık çıktı! Hayatı kabusa döndü: Yüzümü koparıp atmak istiyorum
Diş ağrısı sandı ama delirten hastalık çıktı! Hayatı kabusa döndü: Yüzümü koparıp atmak istiyorum Diş ağrısı sandı ama bambaşka bir hastalık çıktı! Halk arasında delirten hastalık olarak biliniyor, hayatı kabusa çeviriyor. Antalya'da 2 çocuk annesi 45 yaşındaki Feride Kandan'ın, yüz bölgesinde dayanılmaz ağrılara neden olan 'Trigeminal Nevralji' nedeniyle hayatı altüst oldu. Kandan, “Yüzümün sağ tarafından nefret ediyorum, koparıp atmak istiyorum" dedi.
26.07.2023 Yaşam
Öldüresiye dövülen akaryakıt istasyonu çalışanı dehşeti anlattı! 'Polisin de silahını almaya çalıştı'
Öldüresiye dövülen akaryakıt istasyonu çalışanı dehşeti anlattı! 'Polisin de silahını almaya çalıştı' Şişli'de Akaryakıt istasyonu çalışanı 19 yaşındaki Ali Kemal Şimşek, 3 kişi tarafından öldüresiye dövüldü. Saldırı sonrası kendisini dövenlerden şikayetçi olmayan Şimşek o gece yaşananları anlattı.
2.07.2023 Yaşam
Kanser sürecinde hayat kurtarıyor! Karaciğer metastazı uyarısı
Kanser sürecinde hayat kurtarıyor! Karaciğer metastazı uyarısı Günümüzde tüm insanlığın en korktuğu hastalıkların başında gelen kanser vakalarında artış sürüyor. DSÖ verilerine göre 2040 yılına kadar 28 milyon yeni vaka görüleceğinin tahmin edildiğini açıklayan Genel Cerrahi Uzmanı Prof. Dr. Ali Kağan Gökakın, hastalığın vücudun farklı bölgelerine olan etkilerinden olan karaciğer metastazı konusunda uyardı. Erken teşhisin hastalıkla mücadelede en etkin silah olduğunu söyleyen Prof. Dr. Gökakın, “Kanser kaynaklı ölümlerin yüzde 30 ila yüzde 50’sinin erken teşhis ve etkili tedaviyle önlenebileceğini ise unutmamak gerekiyor” şeklinde konuştu.
14.06.2023 Sağlık
Süper Lig'de kritik maçta Fenerbahçe Sivas'tan 3 puanı 3 golle aldı
Süper Lig'de kritik maçta Fenerbahçe Sivas'tan 3 puanı 3 golle aldı Süper Lig'in 32. haftasında zirve takibini yakından sürdüren Fenerbahçe kritik maçta deplasmanda Sivasspor'u 3-1 mağlup etti.
29.04.2023 Sivas Spor
Anadolu Efes'te oynayan Bryant Dunston'ın kaza geçirdi
Anadolu Efes'te oynayan Bryant Dunston'ın kaza geçirdi Bakırköy'de TIR'ın dorsesi üst geçide çarptıktan Anadolu Efes'te oynayan Bryant Dunston'ın kullandığı otomobilin üzerine devrildi. Kazada yaralanan Bryant Dunston hastaneye kaldırıldı.
29.04.2023 TBL
81 İl Sağlık Müdürlüğü'ne 'Ramazan Bayramı' genelgesi
81 İl Sağlık Müdürlüğü'ne 'Ramazan Bayramı' genelgesi Sağlık Bakanlığı'nca, Ramazan Bayramı boyunca sağlık hizmetlerinde herhangi bir aksama yaşanmaması için 81 İl Sağlık Müdürlüğü’ne genelge gönderildi.
20.04.2023 Gündem
Bu belirtiler varsa dikkat edin!  Yıllarca fark edilmeden ilerliyor
Bu belirtiler varsa dikkat edin! Yıllarca fark edilmeden ilerliyor Genellikle sinsice ilerleyen ve her yaşta görülebilen kemik tümörleri kimi zaman hiç belirti vermeden ilerleyebiliyor. En sık diz, kalça ve omuz bölgelerinde görülüyor. Tümör aşırı büyüyerek kemiği zayıflatabiliyor. İşte kemik tümörünün belirtileri ve tedavi süreci ile ilgili merak edilen detaylar...
23.02.2023 Sağlık
Bakan Koca taburcu edilen hasta sayısını açıkladı
Bakan Koca taburcu edilen hasta sayısını açıkladı Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Hatay'da açıklamalarda bulunuyor. Bakan Koca, "Dün taburcu olan 1607 hasta ile taburcu olanların toplam sayısı 13 bin 612'dir. Yoğun bakım doluluk oranımız ise yüzde 78'dir" dedi. Bakan Koca, "Afet bölgesinde olası bulaşıcı hastalıklarla ilgili riskler, erken uyarı sisteminin kurulmasıyla şu an kontrol altındadır" ifadelerini kullandı.
18.02.2023 Gündem
Sağlık Bakanı Koca açıkladı: Salgın hastalık riski yok
Sağlık Bakanı Koca açıkladı: Salgın hastalık riski yok Deprem bölgesinde arama kurtarma çalışmalarının sonuna gelinirken diğer yandan da hastalıklarla mücadele ediliyor. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, bölgede salgın hastalık riski olmadığını söyledi.
18.02.2023 Gündem
Altın Çocuk'taki 49 muskanın sırrı! Cinsel organının yanında bulundu
Altın Çocuk'taki 49 muskanın sırrı! Cinsel organının yanında bulundu Antik Mısır'ın gizemleri keşfedilmeye devam ediyor. 2300 yılına ait genç bir erkek çocuğa ait mumya, araştırmacıları şaşkına çevirdi. Altın Çocuk adı verilen mumyanın tabutundan çıkanlar arasında altın ve değerli taşlardan daha fazlası var. İşte haberin detayları...
25.01.2023 Dünya
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan enflasyon açıklaması: Pahalılığı adım adım çözüyoruz
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan enflasyon açıklaması: Pahalılığı adım adım çözüyoruz Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Davet edildiği halde TOGG'un fabrika açılışına gelmeyip 10 bin kilometre öteye hamburger yemeye giden kendi ülkesindeki teknolojilerden habersiz vizontele muhalefetini de kendi cahilliğiyle baş başa bırakıyorum. Gel be gel, bir şeyler görürsün. Bir şeyler kaparsın. Her zaman bu fırsatı bulamazsın. Hamburger burada çok ama TOGG yok" dedi.
12.12.2022 Siyaset
Armağan Çağlayan akciğer kanserine yakalanmıştı! Yeni haber geldi
Armağan Çağlayan akciğer kanserine yakalanmıştı! Yeni haber geldi Akciğer kanseri nedeniyle ameliyat olduktan sonra kameraların karşısına geçen sunucu ve yapımcı Armağan Çağlayan, "Gerçekten erken teşhis, hayat kurtarıyormuş. 6 ay sonra gelmiş olsam belki farklı bir senaryo olacaktı" dedi.
5.12.2022 Magazin
'Sahte doktor' Ayşe Özkiraz olayında astsubay detayı! Skandalı patlatan bir mesaj oldu
'Sahte doktor' Ayşe Özkiraz olayında astsubay detayı! Skandalı patlatan bir mesaj oldu Tekirdağ Çerkezköy Devlet Hastanesi'nde kendisini 'pratisyen hekim' olarak tanıtan, sahte diploma ile görev yaptığı anlaşılınca tutuklanan Ayşe Özkiraz hakkında yeni detaylar ortaya çıktı. Daha önce başka sahte doktorlar olduğunu da itiraf eden Özkiraz, kendisine doğum gününde çelenk göndermiş. Üstelik genç kadının özel hayatındaki sahtekarlıkları da ifşa oldu. Skandaldaki ‘astsubay mesajı detayı’ ise okuyanları şaşırtırken, Özkiraz' hayatı tamamen yalan hikayesi çıktı. Sağlık Bakanlığı'nın gönderdiği 2 müfettiş, hastanedeki çalışmalarını tamamladı. Savcılığın soruşturması kapsamında el konulan cep telefonunun incelemesi süren Özkiraz'ın banka hesapları da incelenmeye alındı.Öte yandan sahte doktor Özkiraz'ın babası Ali Özkiraz ilk kez konuştu. Kızının babası Ali Özkiraz'ı da kandırdığı ortaya çıktı. Baba Özkiraz "Traktörümü satıp parasını kızıma gönderdim. Tıp kitapları için benden 35 bin lira para aldı" dedi ve kendisini nasıl kandırdığını anlattı. İşte Türkiye’nin konuştuğu olayla ilgili şoke eden detaylar...
30.11.2022 Yaşam
Ekmek yerken ölümden döndü! 'Korkudan ekmek alamıyorum'
Ekmek yerken ölümden döndü! 'Korkudan ekmek alamıyorum' Arnavutköy’de bir kişi fırından aldığı ekmeği yedikten sonra boğazında acı hissedip hastaneye gitti. Boğazına yapışan 2,5 santimetre büyüklüğünde ki tel operasyonla çıkarıldı. Ölümden dönen Faruk Karayel, “Denetimler sıklaştırılmalı, çocuklarım yemiş olsaydı daha kötü şeyler olabilirdi” dedi.
24.11.2022 Yaşam
Kansere neden oluyor! Kuru öksürük, göğüs ve sırt ağrısı ile ortaya çıkıyor
Kansere neden oluyor! Kuru öksürük, göğüs ve sırt ağrısı ile ortaya çıkıyor Kanser vakaları hızla artıyor. Birçok hastalıkta olduğu gibi, kanserde de erken tanı hayat kurtarıyor. Akciğer kanseri yıllarca belirti vermeden ilerleyebiliyor. Genetik faktörler, çevresel etkenler, beslenme ve yaşam şekli kanser riski üzerinde etkili olurken, bu riski azaltmak da mümkün. Göğüs Hastalıkları Uzmanı Dr. Tuğçe Hürkal akciğer kanserinin belirtileri, teşhis ve tedavi süreci ile ilgili yaptığı açıklamada ‘sigara’ vurgusu yaparak, beslenme ve yaşam şeklinin akciğer kanserine etkisini anlattı.
23.10.2022 Sağlık
Akciğer kanseri belirtileri ne? Akciğer kanseri neden olur?
Akciğer kanseri belirtileri ne? Akciğer kanseri neden olur? İkinci en yaygın kanser türlerinden olan akciğer kanseri erken evlerde belirgin semptomlar göstermiyor. En önemli nedeninin sigara olarak gösterildiği akciğer kanserinde sigara içenlerin yakalanma riski içmeyenlere göre 23 kat fazla olduğu saptanmıştır. Peki, Akciğer kanseri belirtileri ne? Akciğer kanseri neden olur? Akciğer kanserinin ilk belirtisi nedir? Akciğer kanseri tedavisi nasıldır? İşte bilmeniz gerekenler…
15.10.2022 Sağlık
Sigara içen erkeklerde görülüyor! Bu ölümcül hastalık belirti vermiyor!
Sigara içen erkeklerde görülüyor! Bu ölümcül hastalık belirti vermiyor! Her yıl sadece Amerika’da 15 binden fazla insanı ölümüne neden olan Aort Anevrizması, daha çok sigara içen erkekler ve yüksek tansiyon hastalarında görülüyor. Hastalık tanısı sıklıkla başka bir sebeple yapılan tetkikler sırasında şans eseri konuluyor. Bu ölümcül hastalık hakkında merak edilenleri Kalp ve Damar Cerrahisi Uzmanı Prof. Dr. Selim İsbir anlattı.
4.10.2022 Sağlık

Benzer Haber Etiketleri

Tomografi ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki tomografi haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.