Telefon Bağımlılığı

Telefon Bağımlılığı

Son dakika telefon bağımlılığı haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan telefon bağımlılığı ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını telefon bağımlılığı haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Telefon Bağımlılığı

haberleri sayfasında son dakika yaşanan telefon bağımlılığı gelişmeleri de dahil olmak üzere 128 telefon bağımlılığı haberi bulunmuştur. Tüm telefon bağımlılığı haberleri aşağıda listelenmiştir.
Mesajlaşmalarda büyük tehlike: 'İnflamasyona bağlı gelişen hastalıklar görülebiliyor'
Mesajlaşmalarda büyük tehlike: 'İnflamasyona bağlı gelişen hastalıklar görülebiliyor' Cep telefonları hayatımızın merkezinde yer alırken, kullanım yaşı da bir hayli düştü. Gelişen teknoloji ile beraber çoğu kişide telefon bağımlılığı artarken, çocukları da bu teknolojiden uzak tutmak neredeyse imkansız hale geldi. Bir kere alındığı zaman ardı arkası kesilmeyecek olan telefonun çocuklar üzerinde büyük sorunlara yol açacağı da biliniyor. Özellikle dikkat eksikliği, beyne zarar verme, işitme kaybı, gözlerde bozukluk gibi durumlarla karşılaşılıyor. Son yıllarda Whatsappitis ve karpal tünel sendromundan muzdarip kişi sayısı ise hızla artıyor.
22.08.2023 Sağlık
Tehlike çanları çalıyor! Çağımızın hastalığı Phubbing ilişkileri bitiriyor
Tehlike çanları çalıyor! Çağımızın hastalığı Phubbing ilişkileri bitiriyor Yaşamımızı etkisi altına alan ve sosyal medyadan hayatımıza sızan 'phubbing' kavramı tehlike çanlarının çaldığını gösteriyor. Akıllı telefonların hayatımıza girmesiyle karşımızdakini daha az dinliyor ve fazla dikkate almıyoruz. Telefon bağımlılığı olarak da adlandırılan 'Phubbing' dönemin önemli hastalıklarından biri. Peki bu hastalık ne gibi tehlikeler doğuruyor? İlişkileri nasıl etkiliyor? Bu davranıştan kolay kurtulabilir miyiz? İşte detaylar...
20.02.2023 Bilim ve Teknoloji
Korkutan tehlike! Uzmanlar uyarıyor, bunu yaparsanız yaşam süreniz kısalabilir...
Korkutan tehlike! Uzmanlar uyarıyor, bunu yaparsanız yaşam süreniz kısalabilir... Hayatımızın vazgeçilmezi haline gelen cep telefonları artık büyük bir tehlike oluşturuyor. Bu tehlikeler arasında birçok sağlık problemi gelirken yaşam süresine de etmesi endişelendirmeye başladı. ABD'de yapılan yeni bir araştırma telefon başında çok fazla vakit geçirmenin yalnızca gözlerinize değil, vücudunuzun geri kalanının işleyişine de zarar verebileceğini, hatta ömrünüzü kısaltabileceğini ortaya koydu.
9.06.2022 Sağlık
Öğretmen okulda dehşeti yaşadı!
Öğretmen okulda dehşeti yaşadı! Trabzon'da, lise son sınıf öğrencisi M.E.E. (17), dersi dinlemediği için cep telefonunu alan beden eğitimi öğretmeni F.L.'ye (40) tokat attı. Öğretmen şikayetçi olurken, okuldan ilişiği kesilen öğrenci hakkında savcılıkça soruşturma başlatıldı. Okul yönetiminin, daha önce aileye M.E.E.'nin telefon bağımlılığı nedeniyle psikolojik destek alması yönünde tavsiyede bulunduğu öğrenildi
17.02.2022 Gündem
Öğretmenine tokat atınca okulla ilişiği kesildi
Öğretmenine tokat atınca okulla ilişiği kesildi Trabzon’da, lise son sınıf öğrencisi M.E.E. (17), dersi dinlemediği için cep telefonunu alan beden eğitimi öğretmeni F.L.'ye (40) tokat attı. Öğretmen şikayetçi olurken, okuldan ilişiği kesilen öğrenci hakkında savcılıkça soruşturma başlatıldı. Okul yönetiminin, daha önce aileye M.E.E.'nin telefon bağımlılığı nedeniyle psikolojik destek alması yönünde tavsiyede bulunduğu öğrenildi
17.02.2022 Yaşam
Cep telefonundan uzak kalamayanlar dikkat! Nomofobi olabilirsiniz!
Cep telefonundan uzak kalamayanlar dikkat! Nomofobi olabilirsiniz! Dijitalleşmenin artması ile birlikte görülmeye başlayan nomofobi, özellikle gençler arasında giderek yaygınlaşıyor. Nomofobinin sıklıkla telefon bağımlılığıyla birlikte görüldüğünü söyleyen Uzman Psikolog Tuğçe R. Tuncel Dursun, Nomofobi hakkında merak edilenleri anlattı.
17.08.2021 Sağlık
'Akıllı telefon bağımlılığı' uyku düzenini etkiliyor
'Akıllı telefon bağımlılığı' uyku düzenini etkiliyor Akıllı telefonlara bağımlılığın, uykuya dalmada güçlük çekme, uyku süresinin azalması ve gündüz yorgunluğuna neden olduğu bildirildi.
4.03.2021 Bilim ve Teknoloji
Küvete düşen telefon genç kadının sonu oldu! Feci şekilde can verdi...
Küvete düşen telefon genç kadının sonu oldu! Feci şekilde can verdi... Rusya'nın Arkhangelsk şehri, banyo küvetinde feci şekilde can veren 24 yaşındaki Olesya Semenova isimli genç kadını konuşuyor. Şarj olurken akıllı telefonunu küvete düşüren Rus kadın, elektrik çarpması nedeniyle hayatını kaybetti. Olay sosyal medyada da geniş yankı uyandırırken Rus yetkililer telefon merakı nedeniyle benzer vakaların artması nedeniyle yeni önlemler alarak uyarılar yayınlamaya başladı.
9.12.2020 Dünya
Teknoloji bağımlılığı çocukları risklere açık hale getiriyor
Teknoloji bağımlılığı çocukları risklere açık hale getiriyor Doç. Dr. Ensari, teknoloji bağımlılığının çocuklar için birçok riski barındırdığını belirterek, "Aileler çocuklarının yanlarında güvence altında olduklarını zannederken aslında onlar sanal dünyada çok farklı yerlerde dolaşıyor olabilir." dedi.
28.10.2020 Bilim ve Teknoloji
Teknoloji bağımlılığı şu an çok yüksek seviyede
Teknoloji bağımlılığı şu an çok yüksek seviyede Corona virüs salgınının teknolojiyle ilişkilerin etkilerini ortaya koyan Dijital 2020 Nisan Raporunu değerlendiren Öğretim Görevlisi Mehmet Başcıllar, "Görünen o ki bu dönemde teknoloji bağımlılığı riski hiç olmadığı kadar yüksek. İnternet bağımlılığı alanında psikososyal çalışmalar yürütecek sosyal hizmet uzmanlarının istihdamının arttırılması yerinde olacaktır" dedi.
28.04.2020 Bilim ve Teknoloji
Karantinada telefon bağımlılığı 2 kat arttı, omurgaya dikkat
Karantinada telefon bağımlılığı 2 kat arttı, omurgaya dikkat Corona virüs salgınıyla birlikte telefon kullanım alışkanları da değişkenlik gösterdi. Salgın öncesi dönemde günlük 5-6 saati bulan telefon kullanımı, yapılan son araştırmalara göre 10 saatin üstüne çıktı. Uzun süreli telefon kullanımının omurga sağlığını olumsuz etkilediğini belirten Fizyoterapist ve Kayropraktik Uzmanı Öğr. Gör. Salih Doğan, "Yanlış ve uzun süreli kullanım sonucu gelişecek boyun fıtığı kol ve omuzda ağrıya neden olur" dedi.
11.04.2020 Sağlık
Türkiye, Twitter ve Instagram kullanımında ilk sırada
Türkiye, Twitter ve Instagram kullanımında ilk sırada Deloitte Türkiye Teknoloji, Medya ve Telekomünikasyon Endüstrisi Lideri Metin Aslantaş, Türkiye'nin sosyal medya kullanımında ilk sırada yer aldığını belirterek, "Twitter ve Instagram kullanımında Türkiye birinci sırada." dedi. Deloitte tarafından 7 yıldır yapılan Global Mobil Kullanıcı Araştırması’nın 2019 yılı sonuçları açıklandı.
24.12.2019 Bilim ve Teknoloji
Dijital dünya sosyal fobiye yol açıyor
Dijital dünya sosyal fobiye yol açıyor Prof. Dr. Nevzat Tarhan, çocukların küçük yaşta cep telefonuyla tanışmasının bağımlılığa, ilerleyen dönemde ise dijital dünyayla bağlantılı olarak sosyal fobiye yol açabildiğini söyledi.
25.10.2019 Sağlık
Sosyal medya bağımlılığına dikkat! Risk 3 kat artıyor
Sosyal medya bağımlılığına dikkat! Risk 3 kat artıyor TUTD Yönetim Kurulu Başkanı Doç. Dr. Hikmet Fırat, "Sosyal medya bağımlılığında depresyon ve uyku hastalıkları riski üç kat artıyor. Günde üç kez ve daha fazla sosyal medyaya bağlanıyorsanız dikkat etmelisiniz." dedi.
17.10.2019 Sağlık
Sosyal medya kimlik oluşumunda olumsuz etki oluşturuyor
Sosyal medya kimlik oluşumunda olumsuz etki oluşturuyor Psikiyatrist Yrd.Doç.Dr. Rıdvan Üney, sosyal medyanın oluşturduğu tehlikeler hakkında bilgi verdi.
15.10.2019 Sağlık
Telefon çocuklarda beyin, göz ve omurilik sorunlarına yol açıyor
Telefon çocuklarda beyin, göz ve omurilik sorunlarına yol açıyor Çağımızın gerekliliklerinden biri haline gelen mobil cihaz ve tabletlere özellikle kentlerde hemen her çocuk rahatça ulaşabiliyor. Günümüzde çocuklar okul dışında vakitlerinin çoğunu mobil cihaz kullanımıyla geçiriyor. Ancak çocuklarda aşırı mobil cihaz kullanımı önemli sağlık sorunlarına da yol açabiliyor. Uzmanlar, aileleri 6-8 yaş arası çocukların gün içinde en fazla yarım saat mobil cihaz kullanması gerektiğini belirterek uyarıyor.
25.09.2019 Sağlık
Telefon bağımlılığı bu hastalığın habercisi
Telefon bağımlılığı bu hastalığın habercisi Uzman Fizyoterapist Oğuzhan Söylemez, Türkiye’de her 3 kişiden 1’i omurga ve boyun rahatsızlıkları yaşadığını belirterek, akıllı telefonların omurga sistemine zarar verdiğini vurguladı.
30.11.2018 Sağlık
Okulda cep telefonu uyuşturucu etkisi yapıyor
Okulda cep telefonu uyuşturucu etkisi yapıyor Fransa Parlamentosu geçen öğrencilerin okula cep telefonu sokmasını yasaklayan düzenlemeyi kabul etti. Fransa’nın yeni yasası, okullarda akıllı telefon kullanımını yasaklıyor. Buna göre 3-15 yaş arasındaki çocuklar akıllı telefonları kullanamayacak.
11.08.2018 Arşiv
Telefon bağımlılığı anne ve babadan!
Telefon bağımlılığı anne ve babadan! Akıllı telefon kullanma yaşı 10’a düştü. Uzmanlar, çocukların büyük çoğunluğunun bu alışkanlığı anne ve babasından kazandığını açıkladı
8.11.2017 Yaşam
‘Vazgeçin artık şu telefondan’
‘Vazgeçin artık şu telefondan’ İngiltere kraliyet ailesinin varislerinden Prens Harry, gençlerin bire bir diyalog kurmak yerine sadece telefonlarıyla ilgilenmelerini eleştirdi. Prens, “Akıllı telefon bağımlılığı psikolojiyi bozuyor” dedi
7.07.2017 Magazin
Yılın 28 günü telefonla yaşıyoruz
Yılın 28 günü telefonla yaşıyoruz Akıllı telefon bağımlılığında Türkiye önde gidiyor. Ülkemizde kullanıcılar yılda 28 gün telefona bakmaktan kendini alamıyor
8.04.2017 Arşiv
Beyinlerimiz geviş getiriyor
Beyinlerimiz geviş getiriyor Davranış bilimleri uzmanı Aşkım Kapışmak hayatımızın önemli bir bölümünü kaplayan akıllı telefonlarla ilgili tespitlerini dile getirdi. Kapışmak, “Akıllı telefonlar özgüvensiz insanlar için bir özgüven kaynağı oldu. Telefonla sevişiyor ve zihinsek bir seks yaşıyoruz” diyor.
15.09.2016 Arşiv
"Akıllı telefon bağımlılığı artıyor"
"Akıllı telefon bağımlılığı artıyor" Ege Üniversitesi Madde Bağımlılığı Toksikoloji ve İlaç Bilimleri Enstitüsü Müdürü Prof...
13.12.2015 Sağlık
Evliliğiniz kötü gidiyorsa bunu yapın!
Evliliğiniz kötü gidiyorsa bunu yapın! Aile Danışmanları Derneği Başkanı Bıçakçılar "Evliliğiniz kötü gidiyorsa sosyal medyadan uzak durun. İlişkinize virüs bulaştırırsınız" dedi ve ekledi: "Yalnızlık sosyal medyada giderilmez."
17.12.2014 Yaşam
Akıllı telefon bağımlılığı stres yaratıyor
Akıllı telefon bağımlılığı stres yaratıyor Tatildesiniz ama bir yandan da uyanır uyanmaz iş yerinize ait e-postalarınızı kontrol ediyorsunuz...
17.08.2014 Sağlık

Benzer Haber Etiketleri

Telefon Bağımlılığı ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki telefon bağımlılığı haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.