Tasavvuf

Tasavvuf

Son dakika Tasavvuf haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan Tasavvuf ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını Tasavvuf haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Tasavvuf

haberleri sayfasında son dakika yaşanan tasavvuf gelişmeleri de dahil olmak üzere 357 tasavvuf haberi bulunmuştur. Tüm tasavvuf haberleri aşağıda listelenmiştir.
İslami astrolojide kullanılan burç isimleri: Ünlü İslam alimi İbrahim Hakkı Hz. kitabında 12 burca yer vermiş!
İslami astrolojide kullanılan burç isimleri: Ünlü İslam alimi İbrahim Hakkı Hz. kitabında 12 burca yer vermiş! Ünlü İslam alimi Erzurumlu İbrahim Hakkı Hazretleri'nin dünyaca ünlü kitabı Marifetname'de burçlar hakkında bilgilere yer vermiştir. 18. yüzyılda yaşayan tasavvuf bilgini, modern astrolojide kullanılan isimlere oldukça benzer adlar kullanmıştır. Astrolog Aygül Aydın, İslami astrolojide yer alan 12 burç ismini Marifetname'den alıntılayarak sosyal medya hesabından paylaştı.
17.05.2024 Astroloji
Ölüm İle İlgili Hadisler! Peygamberimizin Ölüm İle İlgili Hadisi Şerifleri...
Ölüm İle İlgili Hadisler! Peygamberimizin Ölüm İle İlgili Hadisi Şerifleri... Ölüm, İslam dinine göre her canlının tadacağı zorunlu bir durumdur. İslamiyet'e göre ölüm bir son değil sonsuzluğun bir başlangıcıdır.
6.02.2024 Dini Bilgiler
Tasavvufi Kavramlar Nelerdir? Tasavvuftaki Kavramlar Ve Anlamları...
Tasavvufi Kavramlar Nelerdir? Tasavvuftaki Kavramlar Ve Anlamları... Tasavvuf 12. yüzyıldan günümüze değin etkisini sürdürmüş olan dini bir ekoldür. Tasavvufun ortaya çıktığı ve Anadolu'da yayılmaya başladığı ilk yıllardan itibaren, birçok kelime ve kavram terim anlamında kullanılmıştır. Bazı terimler ise doğrudan doğruya birer sembol ya da mazmun olarak şiirlerde ve metinlerde yer almıştır. 
4.02.2024 Gündem
Vehhabi ne demek, Vehhabilik nedir? Ramazan Hoca Vehhabi mi, ehli sünnet nedir?
Vehhabi ne demek, Vehhabilik nedir? Ramazan Hoca Vehhabi mi, ehli sünnet nedir? Vehhabi ve Vehhabilik terimleri zaman zaman gündeme geliyor. 18. yüz yılda Osmanlı topraklarında ortaya çıkan ve tasavvuf akımına karşı reddiye çıkışlarıyla gündeme gelen Vehhabilik, Arap yarım adasında ortaya çıktı. Peki, Vehhabi ne demek, Vehhabilik nedir? Ramazan Hoca Vehhabi mi, ehli sünnet nedir?
1.02.2024 Gündem
Fatih'te öldürülen 'Diyarbakırlı Ramazan Hoca'nın 2 hafta önceki paylaşımı ortaya çıktı! Bakan Yerlikaya katil zanlısının yakalandığını duyurdu
Fatih'te öldürülen 'Diyarbakırlı Ramazan Hoca'nın 2 hafta önceki paylaşımı ortaya çıktı! Bakan Yerlikaya katil zanlısının yakalandığını duyurdu Ssoyal medyada, ‘Diyarbakırlı Ramazan Hoca’ olarak tanınan ve dün İstanbul Fatih’te bıçaklanarak öldürülen Ramazan Pişkin’in 2 hafta önce paylaştığı görüntüde, tarikatlarla ilgili söylediği sözlerden dolayı iş yerine gelen bazı kişiler tarafından rahatsız edildiğini söylediği ortaya çıktı. Bakan Yerlikaya, Ramazan Hoca’nın katil zanlısının yakalandığını açıkladı. Şüphelinin Beyoğlu'nda oturduğu, 'Kasten yaralama', 'Tehdit', 'Mala zarar verme', 'Hırsızlık' suçlarından 9 kaydı olduğu öğrenildi.
1.02.2024 Gündem
Harname- Şeyhi, Şeyhinin Harnamesi Özellikleri Nelerdir?
Harname- Şeyhi, Şeyhinin Harnamesi Özellikleri Nelerdir? Osmanlı İmparatorluğu döneminde divan edebiyatı saraylı edebiyatı olarak tanımlanmaktaydı. Bu anlamda oldukça anlaşılması zor edebi bir dil kullanılmaktaydı. Sadece Divan edebiyatı eğitimi alan ve bu konuda araştırma yapanların anlayacağı bir edebiyat türüdür. Harname- Şeyhi, tarafından yazılan bir Edebiyatı eseridir. 
29.01.2024 Gündem
Divan-I Hikmet Nedir, Özellikleri Nelerdir? Divan-I Hikmet Yazarı Kimdir, Ne Anlatıyor?
Divan-I Hikmet Nedir, Özellikleri Nelerdir? Divan-I Hikmet Yazarı Kimdir, Ne Anlatıyor? Divan-ı Hikmet 12. yüzyılda yazılmış önemli eserlerden birisidir. Hece ölçüsü ve dörtlükler ile yazılmış didaktik yapıda olan Divan-ı Hikmet dini, tasavvufi bir eser olarak bilinmektedir. Türk tarihinin çok önemli eserlerinden birisi olan Divan-ı Hikmet önemli kitap olmasının yanı sıra içeriğinde birçok değişik eser olduğu da bilinmektedir.
27.01.2024 Gündem
Divan Edebiyatı Özellikleri Nelerdir? Divan Edebiyatının Temsilcileri Ve Örnekleri Nelerdir?
Divan Edebiyatı Özellikleri Nelerdir? Divan Edebiyatının Temsilcileri Ve Örnekleri Nelerdir? Divan edebiyatı 11. yüzyılda Anadolu'da tasavvuf ile ortaya çıkmış bir edebiyat türüdür. Bu edebiyat türünün gelişmesinde Aşık ve Tekke Edebiyatı temsilcilerinden Mevlana, Kaygusuz Abdal ve Yunus Emre'nin payı büyüktür. Yaklaşık 600 yıl boyunca hüküm süren Osmanlı Devleti'nde etkili olan divan edebiyatı, Tanzimat Dönemi ile birlikte eski gücünü yitirmiştir. 
27.01.2024 Gündem
Ahmet Yesevi Eserleri Nelerdir? Ahmet Yesevi Eserleri'nin Özellikleri
Ahmet Yesevi Eserleri Nelerdir? Ahmet Yesevi Eserleri'nin Özellikleri Türkiye'de ve diğer İslam ülkelerinde Pir-i Türkistan adıyla bilinen Ahmet Yesevi 1083 yılında Kazakistan'ın Sayram kentinde doğdu. Henüz 32 yaşındayken büyük mutasavvıflar için kullanılan "Baba" unvanı ile anılan Ahmet Yesevi, 61 yaşındayken evinin altına kazdırdığı bir dehlizde yaşamaya karar verdi. Bunun nedeni Hz. Muhammed'in 61 yaşında vefat etmesidir. Son yıllarını halvette ve inzivada geçiren Ahmet Yesevi tasavvufun Anadolu'da yayılmasında etkili oldu. Başta Mevlana, Kaygısuz Abdal ve Yunus Emre olmak üzere birçok tekke şairi Ahmet Yesevi'den etkilenmiştir. 
22.09.2023 Kültür Sanat
Dursun Özbek'ten Mauro İcardi ve Anderson Talisca açıklaması!
Dursun Özbek'ten Mauro İcardi ve Anderson Talisca açıklaması! Galatasaray Kulübü Başkanı Dursun Özbek, sezon başında kiralık olarak gönderilen futbolcuların geri döneceğini belirtti ve İcardi ile Anderson Talisca transferleri hakkında çok önemli ifadeler kullandı.
13.06.2023 Galatasaray
Mevlana kimdir? Mevlana’nın 7 öğüdü ne? Mevlana’dan alıntılar, özlü ve kısa sözler!
Mevlana kimdir? Mevlana’nın 7 öğüdü ne? Mevlana’dan alıntılar, özlü ve kısa sözler! Mevlana anma törenleri Konya’da başlıyor. Asırlardır "düğün gecesi" anlamına gelen "Şeb-i Arus" adıyla anılan Mevlana’nın ölüm yıldönümü için etkinlikler düzenleniyor. Allah’a kavuşma olarak tanımlanan vuslat yıl dönümü, hem Türkiye’de hem de dünyada takip ediliyor. Türk-İslam düşünürü ve mutasavvıf Mevlana Celaleddin-i Rumi’nin tasavvufi öğretileri ve eserleriyle insanlığa yüzyıllardır yol gösteriyor. Pek çok kişi de, Hz. Mevlâna'nın Vuslat Yıldönümü Anma Törenleri (Şeb-i Arûs) için Konya’ya akın ediyor. Peki, Mevlana kimdir? Mevlana’nın 7 öğüdü ne? Mevlana Şems ilişkisi nasıldı? Mevlana’dan alıntılar, özlü ve kısa sözler!
5.12.2022 Kültür Sanat
Mevlana Eserleri Nelerdir? Mevlana Eserlerinin Özellikleri...
Mevlana Eserleri Nelerdir? Mevlana Eserlerinin Özellikleri... Mevlana olarak bilinen Celâleddîn-i Rûmî, Celâleddin Muhammed Rumi, yaygın adlarıyla Mevlânâ 13. yüzyılda Anadolu'da yaşamış ve başta Fars tasavvufçu, ilahiyat din adamı, şair ve bilgin olarak geçmişten günümüze kadar çok değerli eserler bırakmıştır.
16.11.2022 Eğitim
Bahçeli'den Kılıçdaroğlu'nun ABD ziyaretine tepki: Zillet adayının ismini öğrenmeye gittin
Bahçeli'den Kılıçdaroğlu'nun ABD ziyaretine tepki: Zillet adayının ismini öğrenmeye gittin Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli partisinin grup toplantısında konuştu. Bahçeli, Kılıçdaroğlu'nun ABD ziyaretine tepki göstererek. "Herkes biliyor ki, ABD’ye Cumhurbaşkanı adaylığı için icazet almaya ya da işaret edilecek müstakbel zillet adayının ismini öğrenmeye gittin." dedi.
11.10.2022 Siyaset
Mevlid kandili zikirleri, tesbihleri, duaları! Mevlid Kandili’nde çekilecek tesbihler, zikirler ile okunacak dualar nelerdir, hangi ibadetler yapılır?
Mevlid kandili zikirleri, tesbihleri, duaları! Mevlid Kandili’nde çekilecek tesbihler, zikirler ile okunacak dualar nelerdir, hangi ibadetler yapılır? Mevlid Kandili'nde çekilecek tesbihler, zikirler ve okunacak dualar neler? Hz. Muhammed'in doğum gecesi olan Mevlid Kandili bu sene 7 Ekim Perşembe gününe denk geliyor. Hicri rebiülevvel ayının on ikinci gecesi de olan Mevlid Kandili Müslümanlar için en önemli günlerin başını çekiyor. Mevlid Kandili ibadetlerle geçirmek isteyenler Mevlid Kandili zikirleri, tesbihleri ve okunacak duaları neler? sorusuna yanıt arıyorlar. İşte Mevlid Kandili zikirleri, tesbihleri ve okunacak dualar…
6.10.2022 Gündem
Mehmet Emin Ay kimdir, nereli, kaç yaşında? Ayasofya Cami’nde görevlendirilen imam Prof. Dr. Mehmet Emin Ay kitapları ve hayatı!
Mehmet Emin Ay kimdir, nereli, kaç yaşında? Ayasofya Cami’nde görevlendirilen imam Prof. Dr. Mehmet Emin Ay kitapları ve hayatı! Ayasofya-i Kebir Cami-i Şerifi'ne Prof. Dr. Mehmet Emin Ay görevlendirildi. Prof. Ay her hafta Cuma namazı ile Cuma günü ikindi, akşam, yatsı ve cumartesi günleri sabah namazını kıldıracak. Peki, Mehmet Emin Ay kimdir, nereli, kaç yaşında?
30.09.2022 Gündem
Uluslararası Konya Mistik Müzik Festivali Katalan müzisyen Jordi Savall konseriyle başlıyor!
Uluslararası Konya Mistik Müzik Festivali Katalan müzisyen Jordi Savall konseriyle başlıyor! T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın beş şehirde çok daha kapsayıcı etkinliklerle gerçekleştirdiği Türkiye Kültür Yolu Festivalleri kapsamına alınan Uluslararası Konya Mistik Müzik Festivali, 22 Eylül’de başlıyor. Dünyanın çeşitli yerlerine ait mistik müziklerin buluşma noktası olan festivalin ilk gününde, neslinin en yetenekli ve çok yönlü müzisyenlerinden biri olan Katalan sanatçı Jordi Savall sahne alacak.
21.09.2022 Kültür Sanat
Türkiye kültür yolu festivalleri dalga dalga yayılacak
Türkiye kültür yolu festivalleri dalga dalga yayılacak Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından Türkiye’nin uluslararası marka değerine katkıda bulunmak amacıyla düzenlenen Türkiye Kültür Yolu Festivalleri, beş şehirde çok daha kapsayıcı etkinliklerle bir kez daha kapılarını açıyor.Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, 16 Eylül-23 Ekim tarihleri arasında İstanbul, Ankara, Çanakkale, Diyarbakır ve Konya’da yapılacak festivalleri yaygınlaştıracaklarını belirtti. Ersoy, “Dünyada bu kadar geniş çapta yapılan ender kültür ve sanat etkinliklerinden biriyiz. Kültür sanat coşkumuzu bu beş şehrimizden tüm Türkiye’ye dalga dalga yayacağız. Festival kapsamında oluşturduğumuz kültür rotalarımızla şehirlerimizi özgün cazibe merkezlerine dönüştüreceğiz” dedi.
6.09.2022 Ekonomi
Ömer Tuğrul İnançer kimdir, kaç yaşındaydı? İşte Ömer Tuğrul İnançer’in biyografisi!
Ömer Tuğrul İnançer kimdir, kaç yaşındaydı? İşte Ömer Tuğrul İnançer’in biyografisi! Mutasavvıf, yazar, müzisyen ve avukat Ömer Tuğrul İnançer vefat etti. Kültür ve Turizm Bakanlığı İstanbul Tarihi Türk Müziği Topluluğu kurucusu olan Ömer Tuğrul İnançer, bir süredir geçirdiği ameliyat nedeniyle istirahat ediyordu. 76 yaşında hayatını kaybeden İnançer için siyaset, edebiyat ve düşünce dünyasından pek çok kişi taziye mesajı yayınladı. Peki, Ömer Tuğrul İnançer kimdir, kaç yaşındaydı? İşte Ömer Tuğrul İnançer’in biyografisi!
4.09.2022 Kültür Sanat
Ömer Tuğrul İnançer hayatını kaybetti
Ömer Tuğrul İnançer hayatını kaybetti Yazar, avukat ve mutasavvıf Ömer Tuğrul İnançer İstanbul'da hayatını kaybetti. İnançer'in ölüm haberini alan sevenleri, Pir Nurettin Cerrahi Tekkesi'ne geldi.
4.09.2022 Yaşam
Mevlana Kimdir? Mevlana'nın Sözleri Ve Hayatı...
Mevlana Kimdir? Mevlana'nın Sözleri Ve Hayatı... Mevlana 13. yüzyılda yaşamış mutasavvıf alimidir. 30 Eylül 1204 yılında Horasan ülkesinin Belh şehrinde doğmuştur.
24.08.2022 Yaşam
Murat Dalkılıç, sevgilisi Sitare Akbaş ile düet yaptı!
Murat Dalkılıç, sevgilisi Sitare Akbaş ile düet yaptı! Murat Dalkılıç, sevgilisi Sitare Akbaş’ın müzik grubu Şiar için stüdyoya girdi. Dalkılıç, Şiar’ın yeni şarkısı "Delil"i sevgilisiyle birlikte söyledi.
15.06.2022 Magazin
Geçiş Dönemi Eserleri nelerdir? Geçiş Dönemi Eserleri'nin özellikleri neler?
Geçiş Dönemi Eserleri nelerdir? Geçiş Dönemi Eserleri'nin özellikleri neler? 11. asırda başlayan geçiş dönemi yaklaşık 2 yüzyıl sürmüştür. Bu dönemden sonra tasavvuf ve divan edebiyatı dönemi başlamıştır. Dönemin en önemli temsilcileri arasında Yusuf Has Hacip ve Edip Ahmet Yükneki yer alır. Bu dönemde verilen eserler, tasavvufun Anadolu'da yaygınlaşmasını sağlamıştır. Peki, Geçiş Dönemi Eserleri nelerdir? Geçiş Dönemi Eserleri'nin özellikleri neler? İşte bilmeniz gerekenler…
23.05.2022 Eğitim
Aşık Mahzuni Şerif ölüm yıl dönümü! Aşık Mahzuni Şerif kimdir? Aşık Mahzuni Şerif hayatı!
Aşık Mahzuni Şerif ölüm yıl dönümü! Aşık Mahzuni Şerif kimdir? Aşık Mahzuni Şerif hayatı! Halk ozanı Aşık Mahzuni Şerif vefatının 20. yılında anılıyor. 'Deli miyim ben', 'Çeşmi siyahım', 'Mevlam gül diyerek', 'Oy bizim eller', 'Mamudo' ve 'Dom dom kurşunu' gibi türküleriyle tanınan Aşık Mahzuni Şerif, ardında 453 plak, 58 kaset bıraktı. Peki, Aşık Mahzuni Şerif kimdir? Aşık Mahzuni Şerif ne zaman öldü? Aşık Mahzuni Şerif hayatı!
16.05.2022 Kültür Sanat
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kalabalıklar içinde tek kalsak da mücadele vereceğiz
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kalabalıklar içinde tek kalsak da mücadele vereceğiz Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Necip Fazıl Kısakürek Kültür ve Araştırma Vakfı'nın Atatürk Kültür Merkezi'nde düzenlediği "Zindandan Mehmed'e Mektup Sergisi" açılış töreni ve "Reis Bey" tiyatrosunun gösteriminde açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan yaptığı açıklamada, "Ayasofya, tam da üstadın dediği şekilde açıldı." dedi.
13.05.2022 Siyaset
'Rockçı İmam'dan AİHM'ye başvuru! 'Görevime döneceğim günleri sabırsızlıkla bekliyorum'
'Rockçı İmam'dan AİHM'ye başvuru! 'Görevime döneceğim günleri sabırsızlıkla bekliyorum' Antalya'nın Kaş ilçesindeki Pınarbaşı Camii'nde imamlık yaptığı sırada 'Rockçı İmam' olarak tanınıp, konser için izin almadığı gerekçesiyle ihraç edildiğini söyleyen Ahmet Muhsin Tüzer (51), görevine dönmek için bu kez Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ne (AİHM) başvurdu. Türk vatandaşı olarak hakkını AİHM'de aramanın kendisine zor geldiğini belirten Tüzer, "Çok sevdiğim ve büyük hizmetler yapmama aracı olan imamlık görevine tekrar döneceğim günleri sabırsızlıkla bekliyorum" dedi.
18.04.2022 Yaşam

Benzer Haber Etiketleri

Tasavvuf ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki tasavvuf haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.