Tapınak

Tapınak

Son dakika tapınak haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan tapınak ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını tapınak haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Tapınak

haberleri sayfasında son dakika yaşanan tapınak gelişmeleri de dahil olmak üzere 317 tapınak haberi bulunmuştur. Tüm tapınak haberleri aşağıda listelenmiştir.
Kızıl İnek nedir, yeniden hortlayan Kızıl İnek Kehaneti ne anlama geliyor?
Kızıl İnek nedir, yeniden hortlayan Kızıl İnek Kehaneti ne anlama geliyor? Teksas eyaletinde bulunup İsrail'e getirilen ve antik bir kehaneti gerçekleştirmek iddiasıyla sosyal medyada büyük yankı uyandıran kızıl inekler yeniden gündeme geldi. Üçüncü Tapınak'ın inşasıyla ilgili 2 bin yıllık bir kehanetin gerçekleşmesine yönelik iddialar kızıl ineklerle birlikte sorgulanmaya başlandı. İneklerin yakın zamanda kurban edileceği ve bu durumun Mescid-i Aksa'nın kaderini etkileyebileceği öne sürülüyor. Peki, Kızıl İnek Kehaneti nedir?
12.04.2024 Yaşam
Apollon Smintheus Tapınağı'nda 2 bin yıllık mezar bulundu
Apollon Smintheus Tapınağı'nda 2 bin yıllık mezar bulundu Çanakkale’nin Ayvacık ilçesine bağlı Gülpınar köyündeki Apollon Smintheus Tapınağı'nda 2023 yılı kazı çalışmalarında tapınağın kuzeybatısında kalan nekropoliste (mezarlıkta) Roma İmparatorluğu dönemine ait 2 bin yıllık anıt mezar bulundu. Mezar odasındaki tekne içinde ortaya çıkan, bütünlüğü bozulmuş ve karışmış haldeki iskeletler üzerindeki ilk değerlendirmelerde çocuk ve yetişkin ondan fazla bireyin bu mezara gömüldüğü ortaya çıktı. Bu mezarın planı ile Smintheion’da Roma İmparatorluk döneminde anıt mezarların varlığını anladıklarını belirten araştırmacılar, böyle bir mezar varlıklı kişi veya kişiler tarafından yaptırılmış olabileceği ifade ediyor.
27.12.2023 Gündem
Bakan Ersoy Phaselis Antik Kenti'nde incelemelerde bulundu
Bakan Ersoy Phaselis Antik Kenti'nde incelemelerde bulundu Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Phaselis Antik Kenti’nde geçtiğimiz haziran ayında başlatılan ve 4 bölgede devam eden kazı ve onarım çalışmalarını yerinde inceledi.
11.09.2023 Gündem
Roma Belediye Başkanı, Sezar’ın öldürüldüğü yeri halka açtı
Roma Belediye Başkanı, Sezar’ın öldürüldüğü yeri halka açtı İtalya’nın başkenti Roma Belediye Başkanı Roberto Gualtieri, ünlü komutan Jül Sezar’ın bıçaklanarak öldürüldüğü yer olan Curia di Pompeo'nun da bulunduğu tarihi bölgeyi halka açtı.
20.06.2023 Dünya
Gazze’de son durum ne? Gazze’de ateşkes ilan edildi mi? Ateşkes ne zaman devreye girecek?
Gazze’de son durum ne? Gazze’de ateşkes ilan edildi mi? Ateşkes ne zaman devreye girecek? İsrail'in cuma günü başlattığı Gazze saldırıları üçüncü gününde Mısır'ın iki taraf arasında yaptığı arabuluculuk anlaşması kabul edildi. İsrail'in Gazze Şeridi'ndeki Refah bölgesini hedef alması sonucu 8 kişi hayatını kaybetmiş, saldırılarda toplam can kaybı 29'a yükselmişti. Ayrıca, İsrailli aşırı sağcı Milletvekili İtamar Ben-Gvir, polis eşliğinde işgal altındaki Doğu Kudüs'te bulunan Mescid-i Aksa'ya baskın düzenledi. Sosyal medyada paylaşılan görüntülerde, bazı Yahudi yerleşimciler, Aksa içinde yere yatarak dini ritüellerini yerine getirmişti. Peki, Gazze’de son durum ne? Gazze’de ateşkes ilan edildi mi? Ateşkes ne zaman devreye girecek? Gazze’deki çatışmalar sona erdi mi? İşte detaylar…
7.08.2022 Dünya
Antik kentte kral mezarını dinamitle havaya uçuracaklardı
Antik kentte kral mezarını dinamitle havaya uçuracaklardı Adana’nın Kozan ilçesinde bulunan Anavarza Antik Kentinde "Kral mezarı" olarak bilinen ve üzerindeki süslemeler ve ölüm sonrası sahneler ile eşsiz bir değere sahip olan tarihi yapıyı dinamitle havaya uçurmak için kaya yüzeyinde 9 adet dinamik çukuru açan defineciler son anda fark edilmeleriyle amaçlarına ulaşamadılar.
16.06.2022 Yaşam
Meral Akşener: Ülkemizin ihtiyacı seçimdir
Meral Akşener: Ülkemizin ihtiyacı seçimdir İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, "Biz memleketimize gidemiyoruz, onlar uzaydan bahsediyorlar. Türkiye elbette uzaya gidecektir. Ama bugün, milletimizin ihtiyacı seçimdir. Türkiye’nin ihtiyacı seçimdir. İYİ Parti’nin de yetkiyi alıp memleketi düze çıkarmak için beklediği şey seçimdir" dedi.
1.06.2022 Siyaset
Apollon Tapınağı'na ihanete suç duyurusu
Apollon Tapınağı'na ihanete suç duyurusu Antalya'nın Manavgat ilçesi Side Antik Kenti'ndeki bir gece kulübünün kendisine ait özel mülk içinde kalan ve Apollon Tapınağı'nın bulunduğu kazı alanına açılan tarihi kalıntıları kapı olarak kullanması nedeniyle Side Müze Müdürlüğü, işletmeci hakkında savcılığa suç duyurusunda bulundu.
4.05.2022 Gündem
Side antik kentine bar açtılar!
Side antik kentine bar açtılar! Side Antik Kenti’ndeki Athena Tapınağı’nın bitişiğindeki özel mülkte Apollon isimli bir bar açıldı. Daha önce restoran olarak işletilen barı açanlar, giriş kapısı olarak kazı alanındaki tarihi kalıntıları kullandı.
4.05.2022 Gündem
Irmak Ünal tarihi tapınakta banyo yaptı!
Irmak Ünal tarihi tapınakta banyo yaptı! Irmak Ünal Ekim 2021’de çocukları Vadi ve Kayla’yı da alıp radikal bir kararla Endonezya’nın Bali adasına yerleşmişti. Geçtiğimiz hafta da hasretine dayanamayan annesi Sabiş Kuzuoğlu yanına uçmuştu.
28.04.2022 Magazin
ABD’nin tehlikeli Ukrayna planı sızdı! Dünya endişe ile izliyor, şehir savaşı...
ABD’nin tehlikeli Ukrayna planı sızdı! Dünya endişe ile izliyor, şehir savaşı... Rusya’nın Ukrayna’yı işgali sonrası tüm dünya ülkedeki gelişmeleri yakından takip ediyor. ABD ve Avrupa’dan Moskova yönetimine art arda sert yaptırımlar uygulanırken, savaşla ilgili bir son dakika gelişmesi yaşandı. Amerika'nın Ukrayna'ya gönderdiği silah listesi sızdı. Belgeye göre; Pentagon aralık ayından itibaren uçaklara karşı roketler ve çok sayıda piyade tüfeğini Kiev yönetimine teslim etti. Ortaya çıkan belgelerden sonra çatışmaların şehir savaşına dönüşeceğinden endişe ediliyor.
5.03.2022 Dünya
Yüzyıllardır sırrı çözülemedi! Tapınak Şövalyeleri'nin mekanı oldu Harry Potter'a ilham verdi...
Yüzyıllardır sırrı çözülemedi! Tapınak Şövalyeleri'nin mekanı oldu Harry Potter'a ilham verdi... Tarih boyunca kuyular sanıldığının aksine hiçbir zaman yalnızca su çekmek için kullanılmadı. Bazı kuyular aslında dünyanın derinliklerine inen ters çevrilmiş kulelerdi. Portekiz'de bulunan Quinta da Regaleira Sarayı'nın içindeki kuyuya benzer tapınak da yeraltı dünyasına açılan geçitlerden yalnızca bir tanesi.
5.03.2022 Dünya
Muğla Yatağan'da müthiş keşif!  2 bin 200 yıllık 'hazine' bulundu...
Muğla Yatağan'da müthiş keşif!  2 bin 200 yıllık 'hazine' bulundu... Muğla'nın Yatağan ilçesinde yürütülen kazılarda 2 bin 200 yıllık olduğu tahmin edilen, mermer bloklara işlenmiş 61 mitolojik mask bulundu. Heyecan yaratan keşif hakkında konuşan Prof. Dr. Bilal Söğüt, bulunanların Türkiye için büyük bir şans olduğu görüşünde.
20.01.2022 Gündem
Keşmir'deki Mata Vaishno Devi tapınağında izdiham
Keşmir'deki Mata Vaishno Devi tapınağında izdiham Keşmir’de yeni yıla Mata Vaishno Devi tapınağında girmek isteyenler arasında çıkan izdihamda 12 kişi hayatını kaybetti.
1.01.2022 Dünya
Bakan Soylu: Alenen casusluk yapıyorlar
Bakan Soylu: Alenen casusluk yapıyorlar Ankara Emniyet Genel Müdürlüğü İl Emniyet Müdürleri Değerlendirme Toplantısı’nda konuşan Bakan Soylu, Türkiye aleyhine çalışan, sabahtan akşama kadar video çeken kişiler olduğuna dikkati çekerek, “Alenen casusluk yapıyorlar. Alenen bu ülkenin topraklarına ve insanlarına hakaret ediyorlar” dedi.
21.12.2021 Siyaset
Türkiye'den 3 müze Avrupa finalinde
Türkiye'den 3 müze Avrupa finalinde Avrupa Konseyi himayesindeki 'European Museum Forum' tarafından düzenlenen 'Avrupa Yılın Müzesi Ödülü 2022' için Türkiye'den Göbeklitepe Örenyeri, Van Müzesi ve Tunceli Müzesi finale kaldı.
11.12.2021 Kültür Sanat
Mardin'de 12 bin yıllık tapınak gün yüzüne çıkarıldı
Mardin'de 12 bin yıllık tapınak gün yüzüne çıkarıldı Mardin'in Dargeçit ilçesinde sürdürülen kazı çalışmalarında bulunan ve 12 bin yıllık olduğunu değerlendirilen tapınak, gün yüzüne çıkarıldı. Kazı Başkanı ve Mardin Artuklu Üniversitesi Arkeoloji Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ergül Kodaş, 2020 yılına kadar kurtarma kazıları olarak devam eden çalışmaların bu yıl itibarıyla 'Cumhurbaşkanlığı Kazısı, Türk Tarih Kurumu' statüsünde yürütüldüğünü söyledi.
21.10.2021 Yaşam
Çin ve Güney Kore'den, Japonya Başbakanı Kişida'ya "tapınak bağışı"  tepkisi
Çin ve Güney Kore'den, Japonya Başbakanı Kişida'ya "tapınak bağışı" tepkisi Çin ve Güney Kore, Japonya Başbakanı Kişida Fumio'nun Tokyo'daki tartışmalı Yasukuni tapınağına törensel bağışta bulunmasına tepki gösterdi.
18.10.2021 Dünya
'Ocak-aile ilişkisi'nin binlerce yıllık somut örneği: Kutsal ocaklar
'Ocak-aile ilişkisi'nin binlerce yıllık somut örneği: Kutsal ocaklar Çemişgezek ilçesinde 1968-1974 yıllarındaki arkeolojik kazılarda ortaya çıkarılan ve 5 bin yıllık olduğu tahmin edilen "kutsal ocaklar" ocak-aile kavramının önemini gözler önüne seriyor.
9.09.2021 Kültür Sanat
Yangında antik kent Lyrbe de yandı! Simsiyah...
Yangında antik kent Lyrbe de yandı! Simsiyah... Antalya'nın Manavgat ilçesinde 10 gündür devam eden orman yangınlarından, ilçeye bağlı Bucakşeyhler Mahallesi'nde yer alan Lyrbe Antik Kenti de etkilendi. Helenistik çağda, milattan önce 3'üncü yüzyılda kurulan antik kentin çevresindeki ağaçlar kül olurken, birçok noktada ise alev ve duman nedeniyle is meydana geldi.
6.08.2021 Gündem
Orman yangınlarında son dakika haberleri! Kritik bölgelerde son durum: Marmaris, Milas, Manavgat, Karacasu...
Orman yangınlarında son dakika haberleri! Kritik bölgelerde son durum: Marmaris, Milas, Manavgat, Karacasu... Türkiye'de orman yangınlarıyla mücadele 10 gündür sürüyor. Türkiye genelinde şimdiye kadar 44 ilde çıkan 208 yangından 196'sı kontrol altına alındı. Antalya, Muğla, Aydın, Isparta ve Denizli'nin ilçelerindeki süren yangınları söndürmek için mücadele sürüyor. Günlerdir ekiplerin, canla başla mücadele ettiği Manavgat'taki yangın ise sabah saatlerinde kontrol altına alındı. DHA muhabiri Alparslan Çınar gelişmeyi "Sevindirici haberi paylaşalım, artık kontrol altına alındı" sözleriyle duyurdu. Öte yandan, Aydın'ın Bozdoğan ilçesinin Başalan Mahallesi’nde çıkan yangına müdahale sürüyor. Alevlerin Kavaklıdere Göktepe Dağı'nın zirvesinde bulunan TRT verici istasyonuna sıçramaması için ekipler yoğun mücadele veriyor
6.08.2021 Gündem
'Sıradan insanlar olağandışı hayatlar yaşayabilir'
'Sıradan insanlar olağandışı hayatlar yaşayabilir' Gerçek bir seri katilin hikâyesinden esinlenen “Kibele’nin Laneti”nde yazar Cevat Turan bir taraftan katil olmaya dair keskin bir bakış sunarken diğer taraftan tarihi eser kaçakçılığı üzerinden sıradan insanların da nasıl olağandışı hayatlar yaşayabileceğini anlatıyor.
26.07.2021 Kültür Sanat
Fransa'da ortalık bir anda karıştı: Macron, sen bir  ateistsin
Fransa'da ortalık bir anda karıştı: Macron, sen bir ateistsin Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron’a, Lourdes kenti ziyareti sırasında kalabalıktan bir kişi "Macron sen bir ateistsin, ilkel bir ateist" diyerek tepki gösterdi.
16.07.2021 Dünya
Mescidi Aksa nedir, Kudüs ve Filistin ile ilgili sözler! Nuri Pakdil, Necip Fazıl Kısakürek, Necmettin Erbakan Mescidi Aksa sözleri…
Mescidi Aksa nedir, Kudüs ve Filistin ile ilgili sözler! Nuri Pakdil, Necip Fazıl Kısakürek, Necmettin Erbakan Mescidi Aksa sözleri… İşgal altındaki Doğu Kudüs'te gerginlik sürüyor. İsrail polisi sabah saatlerinde Mescid-i Aksa'daki Filistinlilere saldırırken, dün, akşam saatlerinde ise Gazze vuruldu. İsrail saldırılarında aralarında dokuzu çocuk, 24 kişi hayatını kaybetti, 103 kişi yaralandı. İsrail uçakları, Gazze Şeridi'nin güneyindeki bölgelere hava saldırısı düzenlerken, Hamas da roketlerle karşı saldırı başlattı. İsrail geçtiğimiz dakikalarda Gazze'ye yeni bir saldırı düzenledi. Gelen ilk bilgilere göre bu saldırıda 2 kişi hayatını kaybetti. Tepkilerini sosyal medya hesapları üzerinden göstermek isteyen vatandaşlar Kudüs ve Filistin ile ilgili sözler ile Mescidi Aksa için sözleri sorgulama başladı.
11.05.2021 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Tapınak ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki tapınak haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.