Gazete Vatan Logo

Kızıl İnek nedir, yeniden hortlayan Kızıl İnek Kehaneti ne anlama geliyor?

Teksas eyaletinde bulunup İsrail'e getirilen ve antik bir kehaneti gerçekleştirmek iddiasıyla sosyal medyada büyük yankı uyandıran kızıl inekler yeniden gündeme geldi. Üçüncü Tapınak'ın inşasıyla ilgili 2 bin yıllık bir kehanetin gerçekleşmesine yönelik iddialar kızıl ineklerle birlikte sorgulanmaya başlandı. İneklerin yakın zamanda kurban edileceği ve bu durumun Mescid-i Aksa'nın kaderini etkileyebileceği öne sürülüyor. Peki, Kızıl İnek Kehaneti nedir?

Kızıl İnek nedir, yeniden hortlayan Kızıl İnek Kehaneti ne anlama geliyor?

Teksas'tan İsrail'e getirilen ve son günlerde sosyal medyada sıkça paylaşılan kızıl inekler, Kudüs'te Üçüncü Tapınak'ın inşasını konu alan antik bir kehanetin gerçekleşmesi için yakın zamanda kurban edilecekleri iddia ediliyor. İsrail'deki dini gruplar arasında büyük bir heyecana yol açan bu gelişme, bölgedeki dini ve siyasi dengeleri de etkileyebilir.

Kızıl inek" kehaneti, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun sosyal medyada dolaşıma giren fotoğrafıyla yeniden gündem oldu. Yapay zeka ile oluşturulduğu düşünülen fotoğrafta Netanyahu'nun yanında bir kızıl inek bulunuyor. 

Kızıl İnek Kehaneti nedir?

Tapınak kehaneti, 2 bin yıl önce inşa edilen Süleyman Tapınağı'na dayanıyor. Ancak bu kehanetin gerçekleşmesi ve Yahudilerin tapınakta ibadet edebilmeleri için günahlarından arınmaları gerekiyor. Bu arınma ritüeli için Tevrat, kızıl inekleri işaret ediyor.

Yahudi gruplar yıllarca Tevrat'ta tarif edilen inekleri aradılar. Ancak bu arayışları, 2022 yılında tarife uyan ineklerin Teksas'ta bulunmasıyla sonlandı. Bazılarının genetik müdahaleyle tarife uydurulduğunu iddia ettiği inekler kısa süre içerisinde İsrail'e getirildi. 3. Tapınağın inşasını hedef edinen İsrailli "Tapınak Enstitüsü" 15 Eylül 2022'de Tel Aviv'deki Ben Gurion Havalaanı'nda inekleri bir seromoniyle karşıladı.

Haberin Devamı

Bazı Yahudi mezhepleri, 'kızıl ineğin' ortaya çıkışıyla Mescid-i Aksa'nın yakında yıkılacağını ve Üçüncü Tapınak'ın inşa edileceğini savunuyor. Buna göre, 'tamamen kızıl, kusursuz, özürsüz, iki yaşını doldurmuş' düvenin işgal altındaki Doğu Kudüs'ün Zeytin Dağı bölgesinde Mescid-i Aksa'ya bakan bir arazide kurban edilmesi gerekiyor.